Bilim insanları, 10 yıl içinde ölüp ölmeyeceğinizi tahmin eden kan tahlili geliştirdi - Son Dakika
Güncel

Bilim insanları, 10 yıl içinde ölüp ölmeyeceğinizi tahmin eden kan tahlili geliştirdi

Bilim insanları, 10 yıl içinde insanların ölüp ölmeyeceğini tahmin eden bir kan tahlili geliştirdiklerini duyurdu.

22.08.2019 10:46  Güncelleme: 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Araştırmacılar, tahlilin yüzde 83 doğruluk payı olduğunu ve insanların ne kadar yaşayabileceğini tahmin ederek, daha sağlıklı bir yaşam tarzını seçmeleri konusunda insanlara uyarı niteliğinde olabileceğini belirtiyor.

Metro gazetesinin haberine göre, kan tahlili, ölüm riskini etkileyen 14 farklı biyolojik göstergeyi ölçüyor. Bu ölçümler bağışıklık sistemi, şeker kontrolü, yağ ve iltihap gibi vücuttaki rahatsızlıkları kapsıyor. Almanya'daki bilim insanlarının, on binlerce kişi üzerinde yaptıkları tahliller sonucu kişilerin sağlık durumları ve fiziksel hassasiyetleri hakkında doğru tahminlerde bulunuldu. Bilim insanları bunun bir gün hastaların tedavisinde bir rehber olarak kullanılabileceğini düşünüyor.

KAN TEST SONUÇLARI YÜZDE 10 DAHA DOĞRU ÇIKTI

Almanya'daki Max Planck Institute for Biology of Ageing'den akademisyenler, 18 ve 109 yaş aralığındaki 44 bin 168 yetişkinden kan örnekleri aldı.16 yıl süresince deneklerden 5 bin 512'si hayatını kaybetti. Araştırmacılar da biyolojik göstergelere bakarak daha uzun yaşayan ve ölüm riski yüksek kişileri inceledi. Yaşam beklentisi konusunda diğer yapılan tahminlere göre kan test sonuçları yüzde 10 daha doğru çıktı.

HAYATTA KALIP KALMAYACAĞINI TAHMİN EDİYOR

Doktorlar, kişinin kan basınca kolesterol seviyelerine bakarak gelecek yıl içerisinde hayatta kalıp kalmayacağını tahmin edebiliyor. Bu tahmin şimdiye kadar 10 yıla kadar yapılamıyordu.

TEDAVİ BİÇİMLERİ BELİRLENECEK

Habere göre bilim insanları araştırmalarını daha da geliştirerek kan testiyle hastaların tedavi biçimlerini de belirleyebilmeyi umuyor.

Bilim insanları, 10 yıl içinde ölüp ölmeyeceğinizi tahmin eden kan tahlili geliştirdi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bilim insanları, 10 yıl içinde ölüp ölmeyeceğinizi tahmin eden kan tahlili geliştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • Sizden adam olmaz: Ya o kadar cahilsiniz ki okudugunu anlayamiyorsunuz bile muslumanlarin bu kadar mal embesil olmasi normal 3 11 Yanıtla Terbiyesiz: Müslümanlara laf edecek en son insan sensin sen kendi embesilliğine bak terbiyesiz sen bizim dinimizi öpte başına koy 0 0 deli adam : siz bi açıklayın sayın gayri müslim zeka abidesi medeniyet timsali siz nebiliyorsunuz kim olduğunuzu sanıyorsunuz da kutsal bi kesime ithamda bulunuyorsunuz bu yazı suç duyurusudur ilgililerin dikkatine bunun hesabını vereceksiniz sayın x sizi bulacaklar ki bu kadar zekiyseniz bunu zor olmadığını biliyorsunuz dur aynı zamanda cumhuriyet savcılığına da suç duyurusu yapıldı konuyla ilgili geçmiş olsun 0 0
  • hızır: Kafana tuğla düşüp öleceğini, trafik kazası geçireceğini, serseri bir kurşuna hedef olabileceğini, denizde boğulabileceğini, yangında yanabileceğini, deprem, sel, fırtına gibi doğal afetlerle ölebileceğini, boğazına yemek yerken bişey takılıp ölecebileceğinide biliyor mu? :)) 8 2 Yanıtla Cabbar: Hınzır iyice saçmaladın farkında deyilsin biliyorum beyin sende felç. 0 4
  • canberk: yok artık...Allah bilir orasını.. 6 2 Yanıtla
  • kul: halla halla yapma ya demek ölecekler bizde kazık çakarlar zannettik.zaten herkesin öleceği aşikar değil mi bu neyin direnişi ?bilim ne yapmaya çalışıyon her can ölümü tadacaktır kurtuluş yokkkkk 6 0 Yanıtla
  • hayırlı akşamlar dilerim : vaybe bizde inandık siz kimsiniz şuan klavyede yazı yazar iken ölebilirim ölüm sadece bana değil herkese Aldığı nefes kadar yakındır kalpi güzel olan Tüm insan oğluna Güzel Allahım huzurlu ve uzun ömür versin 6 0 Yanıtla
  • Ben: Bilim fazla ileri gidiyon 5 1 Yanıtla
  • Havva: Kendinize bile test yapamadan çarpılırsınız bak... Tövbe tövbe estağfurullah 3 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.


Advertisement