10 yıl önce bugün neler oldu ? - Son Dakika
Güncel

10 yıl önce bugün neler oldu ?

10 yıl önce bugün dünyada ve Türkiye'de gerçekleşen olayları sizler için derledik.

14.05.2020 11:16  Güncelleme: 11:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

10 yıl önce bugün dünyada ve Türkiye'de gerçekleşen olayları sizler için derledik.

TÜRKİYE İLE YUNANİSTAN 22 ANLAŞMA İMZALADI

Yunanistan'ın başkenti Atina'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu'nun başkanlığında Yüksek Düzey Stratejik İşbirliği Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantı sonrası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu ortak bir basın toplantısı düzenledi.

16 YAŞINDAKİ EHLİYETSİZ SÜRÜCÜ KAFEYE DALDI İzmir'in Konak ilçesi Alsancak semti Birinci Kordon'da, otomobille geri geri gelen 16 yaşındaki ehliyetsiz sürücü kontrolü kaybederek kafede oturanların arasına daldı. Kafeteryanın müşterileri sağa sola kaçışırken, otomobil, sundurma direğine çarparak güçlükle durdu. Kazada biri polis memuru 3 kişi yaralandı.

Ehliyetsiz sürücü, kafe görevlileri ve çevredeki vatandaşlar tarafından dövülmek istendi. Kısa sürede olay yerine giden polis, sürücüyü kurtarıp Alsancak Karakolu'na götürdü.

UĞUR BÖCEKLERİ ELAZIĞ'I İSTİLA ETTİ

Elazığ'da son günlerde artan uğur böcekleri halk arasında tedirginlik yarattı. Milyonlarca uğur böceği Hazar gölü kıyısında adeta kırmızı bir şerit oluştururken yetkililer uğur böceklerinin hiçbir zararının olmadığını aksine faydaları olduğunu söyledi.

DİDİM AÇIKLARINDA ÖLÜ FOK BULUNDU

Aydın'ın Didim ilçesi açıklarında sahil güvenlik ekipleri tarafından ölü bir yavru Akdeniz foku bulundu. Güvenlik güçlerinin denizde bulduğu ölü fok otopsi yapılmak üzere Bodrum'da getirildi.

İlk incelemesinde herhangi bir darbeye rastlanmadığı belirtildi. 1 metre 20 santim boyunda ve 80 kilogram ağırlığındaki Akdeniz fokunun ölüm nedeni otopsi sonucu belli olacak.

İSTANBUL'DA UŞAK TANITIM GÜNLERİ

Uşak Valiliği'nin himayesinde gerçekleştirilen "Uşak İli Tanıtım Günleri" etkinliği Taksim'de başladı.

Taksim Metrosu girişinde bulunan sergi salonunda gerçekleştirilen açılış törenine, Uşak Valisi Özdemir Çakacak ile kent protokolü katıldı. Yöresel halk oyunlarının sergilendiği etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

(İHA)

10 yıl önce bugün neler oldu ?
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 10 yıl önce bugün neler oldu ? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Kuyumcu Soygunu: 2 Tutuklama
    10:53 Ankara'da Kuyumcu Soygunu: 2 Tutuklama

    Ankara'nın Keçiören ilçesinde bir kuyumcuya silahlı saldırı düzenleyen 2 kişi ile onlara yardım eden 1 kişi tutuklandı. Şüpheliler, kuyumcudan çok sayıda ziynet eşyası çaldıktan sonra olay yerinden kaçtı. Polis ekipleri, şüphelilerin İstanbul'a kaçtığını tespit etti ve eş zamanlı operasyonla gözaltına aldı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, çalınan eşyalar ve ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Şüpheliler, adli işlemlerin ardından tutuklandı.

  • Erzincan'da Huzur İçin Erzincan Projesi kapsamında panel düzenlendi
    10:53 Erzincan'da Huzur İçin Erzincan Projesi kapsamında panel düzenlendi

    Erzincan Valiliği himayesinde yürütülen Huzur İçin Erzincan Projesi kapsamında, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Erzincan Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle 'Birlikte Emniyetteyiz' paneli düzenlendi. Panele, rektör, emniyet müdürü, adli yargı adalet komisyonu başkanı, sağlık müdürü, aile il müdürü, akademisyenler, emniyet personeli ve öğrenciler katıldı. Panelde, erken yaşta evlilik ve aile içi şiddet, siber suç çeşitleri ve siber zorbalık, kadın destek hattı (KADES) uygulaması ve yasal süreç konuları ele alındı.

  • Bilecik'in İhracatı Azaldı, İthalatı Arttı
    10:51 Bilecik'in İhracatı Azaldı, İthalatı Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı 2024 Şubat ayı dış ticaret istatistikleri verilerine göre, Bilecik'in ihracatı yüzde 17,5 azalarak 10 milyon 826 bin dolar, ithalatı ise yüzde 34,9 artarak 10 milyon 122 bin dolar olarak gerçekleşti. Türkiye genelinde ise Şubat ayında ihracat yüzde 13,6 artarken, ithalat yüzde 9,2 azaldı.

  • Ankara'da Kuyumcu Soygunu: 2 Şüpheli Tutuklandı
    10:51 Ankara'da Kuyumcu Soygunu: 2 Şüpheli Tutuklandı

    Ankara'da bir kuyumcu dükkanını soyan 2 şahıs ile onlara yardım eden bir kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soygun anı güvenlik kamerasına yansıdı. Polis ekipleri, soyguncuların kimliklerini tespit ederek İstanbul'da yakaladı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çalınan takılar, silah ve uyuşturucu maddeler ele geçirildi. Zanlılar mahkemeye çıkarılarak tutuklandı.

  • İzmit'te Lokomotif Çocuk Köyü'nde Eğlence ve Eğitim Bir Arada
    10:51 İzmit'te Lokomotif Çocuk Köyü'nde Eğlence ve Eğitim Bir Arada

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit'te kurulan Lokomotif Çocuk Köyü'nde çocuklar hem eğleniyor hem de yeni bilgiler öğreniyor. Köyde düzenlenen etkinlikler arasında sahne gösterileri, yarışmalar ve atölyeler yer alıyor. Ayrıca, çocuklar ve ebeveynler için psikolojik danışmanlık hizmeti de sunulacak.

  • Kayseri'de Kumar Oynatan İş Yerlerine Operasyon
    10:49 Kayseri'de Kumar Oynatan İş Yerlerine Operasyon

    Kayseri'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda kumar oynatıldığı tespit edilen 4 iş yerine operasyon düzenlendi. Operasyonda 4 şahsa adli işlem yapılırken, 20 şahsa da idari işlem uygulandı. Toplamda 124 bin 900 TL idari para cezası kesilirken, kumar masalarında kullanılan 420 adet pul ve 300 TL paraya el konuldu. Ayrıca ruhsatsız faaliyet yürüten bir mekan da süresiz kapatıldı.

  • Adana'da Kendini Polis Olarak Tanıtan Şahıslara Hapis ve Adli Para Cezası
    10:49 Adana'da Kendini Polis Olarak Tanıtan Şahıslara Hapis ve Adli Para Cezası

    Adana'da kendilerini polis olarak tanıtan 2 sanık, bir kadının değerli eşyalarını ve para miktarını alarak dolandırıcılık suçundan yargılandı. Mahkeme, sanıklara 6 yıl 6'şar ay hapis cezası ve 400'er bin lira adli para cezası verdi.

  • Samsunspor Kulübü, Reeder Samsunspor'a maddi destek istedi
    10:49 Samsunspor Kulübü, Reeder Samsunspor'a maddi destek istedi

    Samsunspor Kulübü, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Lig'de mücadele eden Reeder Samsunspor'a maddi destek istedi. Kulüp yönetimi, şehirden yeterli desteği alamadıklarını ve bütçede açık oluştuğunu belirtti. Borçların ödenmesi için lige katılma hakkının devri veya şubenin kapatılması seçenekleri üzerinde duruldu.

  • Kızılay Kulu Şubesi, Kulu ilçesinde 150 kişiye iftar yemeği verdi
    10:48 Kızılay Kulu Şubesi, Kulu ilçesinde 150 kişiye iftar yemeği verdi

    Konya'nın Kulu ilçesinde bulunan Kızılay Kulu Şubesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Camikebir Mahallesinde bulunan Kızılay Şubesi binası bahçesinde 150 kişiye iftar yemeği verdi. Kulu Müftüsü Muhsin Yıldız'ın duasının ardından oruçlar açıldı. Kızılay Kulu Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Altun, 'Kızılay Şube Başkanlığında görevli bulunan personel tarafından hazırlanan 150 kişilik iftar yemeği ikramında bulunduk' dedi.


Advertisement