10. Yılında İş Kanunu Semineri - Son Dakika
Güncel

10. Yılında İş Kanunu Semineri

10. Yılında İş Kanunu Semineri

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından düzenlenen "10. Yılında İş Kanunu Semineri”nde, kıdem tazminatı başta olmak üzere çalışma hayatında yapılması planlanan değişiklikler ele alındı.

15.11.2013 19:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından düzenlenen "10. Yılında İş Kanunu Semineri"nde, kıdem tazminatı başta olmak üzere çalışma hayatında yapılması planlanan değişiklikler ele alındı.

Semirde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Yaşar Okuyan, taşeron işçilikle ilgili yaşanan sorunlara değinerek, alt işveren sorununun sadece sigortasız işçi çalıştırılmasından ibaret olmadığını, alt işverenin sektörün durumuna göre mutlaka olacağını ancak, bu konuyla ilgili işçi sendikalarının sesinin çok kısık kaldığını anlattı.

Kıdem tazminatına da değinen Okuyan, konunun kendi bakanlığı döneminde de gündeme geldiğini belirterek, "Fon olabilir tabii ki ama hangi şartlarda, yüzde kaç kesinti olacak? Tamamen işverenin isteği doğrultusunda bir kanun hazırlanmak isteniyor. En başından bu yana işveren kıdem tazminatını istemiyor. Bakanlığım döneminde de çok ısrar ettiler ama biz buna izin vermedik" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Murat Başesgioğlu da altişveren, geçiçi işçi ve kıdem tazminatı fonu konusunun 10 yıldır sıkıntı yarattığını, sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi.

Seminerde, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Eski Genel Başkanı Bayram Meral ile Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Eski Başkanı Süleyman Çelebi de sendikal yaşam ve işçi hakları konusunda katılımcılarla görüşlerini paylaştı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 10. Yılında İş Kanunu Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement