100 Araçlık Katlı Otopark Eylül'de Hizmete Girecek - Son Dakika
Ekonomi

100 Araçlık Katlı Otopark Eylül'de Hizmete Girecek

100 araçlık katlı otopark Eylül'de hizmete girecekBURSA - İnegöl merkezinde araç yoğunluğu ve park sorununa büyük katkı sağlayacak Mehmet Çıracı Katlı Otoparkının devam eden inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 100 araç kapasiteli otoparkın Eylül ayında...

26.05.2017 19:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

100 araçlık katlı otopark Eylül'de hizmete girecek

BURSA - İnegöl merkezinde araç yoğunluğu ve park sorununa büyük katkı sağlayacak Mehmet Çıracı Katlı Otoparkının devam eden inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 100 araç kapasiteli otoparkın Eylül ayında hizmete gireceğini duyurdu.

İnegöl'ü geleceğe taşıyacak projelere imza atan İnegöl Belediyesi'nin şehir merkezinde parklanma ve trafik sorununa büyük katkı sağlayacak bir projesi daha hizmete girmek için gün sayıyor. Eski Alyans düğün salonunun bulunduğu alanda 2016 yılı Aralık ayında temeli atılan ve İnegöl'ün eski Belediye Başkanlarından Mehmet Çıracı'nın adını taşıyacak katlı otoparkın inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

İnegöl Belediyesi üretiyor, çalışıyor, koşturuyor

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve civarında yaşanan parklanma sorununa çözüm olacak 100 araçlık Mehmet Çıracı Katlı Otoparkı inşaatını ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi. İnşaatın son durumu hakkında bilgi alan Başkan Aktaş, proje hakkında açıklamalarda da bulundu. Beraberindeki Başkan Yardımcısı Adil Kansu ve AK Partili yöneticilerle otopark inşaatında incelemelerde bulunan Aktaş, İnegöl Belediyesi projelerinin bir bir yükselmesinin gurur verici olduğunu söyledi. Her haftada devam eden projelerle ilgili incelemeler yapıldığını kaydeden Aktaş, "Başkan yardımcılarımız ve daire müdürlerimiz tarafından aşama aşama bu projelerin kontrolleri yapılırken, bizlerde sevk ve idaresi noktasında işin ilerleyişi noktasında üzerimize düşenleri yerine getiriyoruz. Bugün merhum Belediye Başkanımız Mehmet Çıracının ismini verdiğimiz Mehmet Çıracı Katlı Otoparkımızın çalışmalarını incelemek adına bir araya geldik. Tabi İnegöl'de Masal Köyü Parkından Sahipsiz Hayvan Barınağına, Doğal Yaşam Çiftliğinden katlı otoparklara kadar hem kırsalda hem merkezde farklı alanlarda farklı farklı çalışmalar yükseliyor. Hamdolsun İnegöl Belediyesi üretiyor, çalışıyor, koşturuyor ve bunlara da yaz kış demeden yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Amaç burada gelişen ve büyüyen şehrimizde ihtiyaçları yerine getirebilmek, farklı projelerle şehir adına farkındalık oluşturabilmek. Ama her şeyden önemlisi hayatı kolaylaştırabilmek adına bu çalışmalar hayata geçiyor" dedi.

Burada otopark kaçınılmaz bir ihtiyaçtı

Açıklamasında İnegöl'de trafiğin her geçen gün yoğunlaştığına da dikkat çeken Aktaş, "62 bin trafiğe kayıtlı araç var şehrimizde. Bu çok ciddi bir sayı açıkçası. Şehirle alakalı otoparklar ciddi bir ihtiyaç. Bu projede zaten bu ihtiyaca binaen çıkmış bir proje. Tabi bu arada trafik mastır planının son rötuşları belirleniyor. Kısa bir süre önce kamuoyuyla paylaşmıştık. Bazı düzenlemeler bunula alakalı muhakkak gelecek ama özellikle bu noktada çok yoğunluk olması hasebiyle otopark burada kaçınılmaz bir gerçekti" diye konuştu.

İnegöl'e vizyon katacak

İnegöl'de daha öncede katkı otoparklar yapıldığını ve Mehmet Çıracı Katlı Otoparkının da 2016 yılı Aralık ayında temelinin atıldığını hatırlatan Aktaş, şöyle devam etti: "Hepinizin bildiği gibi daha önceden yaptığımız katlı otoparklarımız var. Köylü pazarı katlı otoparkımız var. Yine Atatürk Bulvarının trafik yükünü almak üzere eski üniversitenin bulunduğu alanda hizmete açtığımız 500 araç kapasitesine sahip katlı otoparkımız halkımızın hizmette. Buranın da 22 Aralık 2016 tarihinde soğuk bir kış gününde temel atma törenini gerçekleştirmiştik. Nasip olursa 3 ay sonra Eylül ayının ilk haftaları gibi buranın açılışını da yapmayı düşünüyoruz. İnşallah güzel bir proje olacak. Hem görseli itibari ile hem de işlevi itibari ile İnegöl'e bir vizyon katacak."

Hem hizmet hem kar elde edilecek

Başkan Aktaş otopark projesinin rakamsal bilgilerini de paylaştığı açıklamasında, Mehmet Çıracı katlı otoparkının Belediyenin kasasından bir kuruş dahi çıkmadan aksine belediyeye para kazandıracak bir yatırım olduğuna dikkat çekti. Aktaş, 1009 m2 alanda 5426 m2'lik bir inşaat yükseldiğini de belirterek "1277 m2 alana sahip asma katla birlikte zemin kattaki 2 işyeri için yüklenici firma 2 Milyon 510 bin TL'yi belediyemizin hesabına yatıracak ve bu projeyle alakalı hiçbir para harcamadığı gibi belediyemizin bu projeden karı olacak. Aynı zamanda otopark ihtiyacını da gidermiş olacağız. 4149 m2'lik alanda da yaklaşık 100 araçlık yer olacak. Yine buradaki otoparkımızın maliyeti 3 milyon TL civarında. Biz tabi projelerimizi yaparken bazen yap işlet devret, bazen hayırsever imkanlarıyla, bazen bu tip kısmi olarak karşı tarafın menfaatini temin ederek ortaya çıkartılan projelerle belediyemizin imkanlarını maksimum verimlilikle kullanmaya çalışıyoruz" açıklamalarında bulundu.

Eski başkana iade-i itibar

Açıklamasının sonunda otoparka Mehmet Çıracı isminin verilmesinden de söz eden Aktaş, "Mehmet Çıracı isimi özel bir isim. Şehrimizde geçmişte Belediye Başkanlığı yapmış, İstanbul'dan gelirken Yalova'da vapurda hakkın rahmetine kavuşmuş. Yakınları o esnada bulunamadığı için de Yalova'da kimsesizler mezarlığına gömülmüş ama bu şehrin bir değeri olan bir isim. Dolasıyla burada bir iadeyi itibar da olsun istedik. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın merhum Belediye Başkanımızla çok hatıraları var. Biraz o hatıraları yaşatalım istedik. İnşallah ismine yaraşır, yakışır bir proje olacak. Dış cephe giydirmesiyle de açıkçası şehre bir vizyon katacak burası. Merkezi bir nokta. Ben şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum. Bu noktada yüklenici firmamıza da kolaylıklar ve başarılar diliyorum. İnşallah aşağıda da oluşacak ticari merkeziyle İnegöl adına hareketlilik ve ekonomik bir canlılık getirecek hayırlı uğurlu olsun" ifadelerinde bulundu.

100 Araçlık Katlı Otopark Eylül\'de Hizmete Girecek
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi 100 Araçlık Katlı Otopark Eylül'de Hizmete Girecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement