100 Firmanın 111 Markası Turquality Kapsamında! - Son Dakika
Güncel

100 Firmanın 111 Markası Turquality Kapsamında!

Turquality kapsamındaki markalarımız, mevcut destekleri verimli kullanarak dünya pazarlarında marka algılarını daha da güçlendirerek rekabette avantaj kazanıyor" dedi.

18.06.2015 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Global marka olma yolunda bugüne kadar 100 firmanın 111 markası, Turquality desteği almaya hak kazandı" açıklamasını yapan ve Turquality'nin kurumlara,ülke ekonomisine katkısını değerlendiren Destek Global Genel Müdürü Emre Vural, "Türk markalarının küresel arenada başarılı olabilmesi, onların yabancı pazarlarda markalaşma süreçlerinin doğru kurgulanmasından geçiyor.

Dünyanın, devlet destekli ilk ve tek markalaşma programı olan Turquality, Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın 2006 yılında çıkardığı, 'Türk Ürünlerinin Yurtdışında Markalaşması ve Türk Malı İmajının Yerleştirilmesine Yönelik Faaliyetlerin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ' sonucunda oluşturuldu. 10 Yılda 10 Dünya Markası Oluşturmayı hedefleyen program  ile Türk firmalarının stratejik başarılarının artacağı öngörülüyor. Turquality'nin çok iddialı bir program olduğunu ve gelinen noktada Türkiye için sadece üretim gücünün yetmeyeceğini vurgulayan Destek Global Genel Müdürü Emre Vural, nihai hedefin global Türk markaları çıkarmak olduğunu belirtti.

Turquality'den yararlanmak için belli kurallar var

Bugüne kadar 100 firmanın 111 markasının almaya hak kazandığı Turquality desteklerinden yararlanma sürecinde, bütün süreçleri kapsayacak şekilde yönetsel bilgi birikimi, kurumsallaşma ve gelişimlerini sağlaması gerektiğini belirten Emre Vural, işletme içerisindeki zayıf tarafların üstün hale getirilmesi ve işletme dışındaki tehditlerin fırsata çevirebilmesinin önemine değindi.

Emre Vural, "Turquality Programı kapsamında işletmelerin; Stratejik Planlama, Finansal Performans, Marka Yönetimi, Marka Performansı, Tedarik Zinciri Yönetimi, Müşteri, Pazarlama ve Ticaret Yönetimi, Ürün Tasarım/Geliştirme, İnsan Kaynakları Yönetimi, Kurumsal Yönetişim ve Bilgi Yönetimi alanlarındaki performansı inceleniyor" diye konuştu.

"Turquality sürecinde, profesyonel danışmanlık desteği alınmalı"

Dünyanın devlet destekli ilk ve tek markalaşma programı olan Turquality, değerlendirme aşamasının ön koşulu olarak, ölçümlenebilir değerler bütününün oluşturduğu kurumsallığı temel alıyor. Emre Vural, "Firmanın mevcut yapısını analiz ederek ön değerlendirme çalışmaları yapmak, denetleme kriterleri için gerekli koşulların sağlanmasına yönelik detaylı analizleri gerçekleştirmek, alınacak aksiyonları zaman ve öncelik planlaması yaparak hazırlamak, denetime gelecek Yönetim Danışmanlığı firması tarafından denetim öncesinde istenecek bilgi/belge hazırlıklarını yönetmek, sanal denetim işlemlerini gerçekleştirmek, hazırlık süreci tamamlandıktan sonra Turquality başvuru sürecini koordine etmek çalışmalarını gerçekleştirmek için, kurumların mümkünse uluslar arası danışmanlık firmalarından destek alması gerekiyor" dedi.

Turquality ve marka programlarından faydalanma süresi

Emre Vural, "Marka destek programına alınan firmalar, Müsteşarlık tarafından iş planlarının onaylanmasını takiben 4 yıl, Turquality destek programına alınan firmalar Müsteşarlık tarafından iş planlarının onaylanmasını takiben 5 yıl boyunca destekten faydalanmaktadırlar. 5 yılın sonunda yapılan denetimle tekrar artı 5 yıl daha Turquality teşvikinden yararlanabilme hakkı sağlanabilmektedir. Ancak tebliğde bununla ilgili bazı belirleyici maddeler mevcuttur" diye konuştu.

"Markaların değeri, sahip oldukları güç ile ölçülür"

2023 hedeflerine ulaşabilme noktasında, Turquality'nin işletmelere verdiği desteklerle ilgili açıklamalarda bulunan Emre Vural, "Turquality programı kapsamında kurumlara sağlanan markalaşma desteği ile küresel marka sayısının artması hedefleniyor. Bir ülkenin küresel markalarının artması, o ülkenin itibarının da doğru orantılı olarak artması anlamına gelmektedir. Oluşturulacak bu olumlu algı sayesinde, ekonomik hedeflere ulaşmak daha kolay olacaktır. Türk markalarınınküresel arenada başarılı olabilmesi, onların yabancı pazarlarda markalaşma süreçlerinin doğru kurgulanmasından geçiyor. Turquality kapsamındaki markalarımız, mevcut destekleri verimli kullanarak bu konuda uluslararası rekabete avantajlı başlıyor" diye konuştu.

"Markalaşma, katma değeri ve bilinirliği artırıyor"

"Turquality ve Marka programları sayesinde, markaların itibarı, rekabet gücü ve ihraç ürünlerinin birim fiyatları artmaktadır. 2011'de 87 milyon tonluk malın kilosunu ortalama 1,47 dolardan ihraç ederken, 2011 yılında Turquality programına dahil olan firmaların ihraç ürünlerinin ortalama kilogram fiyatı 2,15 dolar seviyesine ulaşmıştır. Bu da Turquality ve marka programlarının firmalara; markalı, katma değeri yüksek ürün ihraç etme fırsatı sunduğunu göstermektedir" açıklamasını yapan Emre Vural, "Turquality kapsamında bulunan markalar büyük ataklar yaparak, Almanya, Rusya, İngiltere, ABD'ye yaptıkları ihracatı artırmışlardır" dedi.

Artık Hizmet Sektörü de Turquality kapsamında!

Devlet destekli markalaşma programı Turquality, hizmet sektörü markalarını da kapsama aldı. "Turquality, şimdiye kadar yalnızca sanayi markalarının desteklenmesini içeren bir süreçti. Resmi Gazete' de yayımlanan kararla birlikte 'döviz kazandırıcı hizmet sektörleri'nin de Turquality kapsamına girmesi sağlandı" açıklamasını yapan Emre Vural, "Hizmet sektörüne sağlanacak destek miktarlarıbelirlendi. Hizmet sektörü Turquality Komitesi kurulacak ve bu komite kapsama alınacaklara karar verecek. Komitenin sekretaryası, bakanlık tarafından yürütülecek. Ayrıca TİM'in de içinde yer alacağı bir çalışma grubu kurularak süreç işleyecek" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 100 Firmanın 111 Markası Turquality Kapsamında! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz
    00:03 MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz

    MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Ülkü Ocakları Talas İçe Başkanlığınca düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada, terör örgütünün siyasi uzantılarıyla işbirliği yapanların ülkücü olamayacağını belirtti. Özdemir, Türkiye'nin önemli bir dönemden geçtiğini ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşacaklarını ifade etti. Ayrıca, pazar günü yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı'nın güçlü bir iradeyle cevap vermesi gerektiğini vurguladı.

  • Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı
    00:01 Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı

    Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'u Baykar'da ağırladı. Bayraktar, Kurum ile yapılan görüşmeyi sosyal medya hesabından paylaşarak, İstanbul'un geleceği için hayal edilen projeleri dinlediklerini belirtti. Kurum ise Baykar'ın milli teknoloji hamlesinin lokomotifi olduğunu vurgulayarak, Bayraktar ile yapılan görüşmenin kendisine ilham verdiğini ifade etti.

  • Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı
    23:53 Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 5 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi
    23:43 Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'in Gönen ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İnce, Gönenlilere hitap ederek diğer partilerin seçim propagandalarında projelerinden bahsetmediğini iddia etti ve Memleket Partisinin Türkiye için üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.

  • Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu
    23:43 Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu

    Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Kosova'ya gerçekleştirdiği ziyarette Kosova yetkilileri, Türk toplumu ve iş insanlarıyla görüşmeler gerçekleştirdi. Ayrıca Osmanlı'nın üçüncü padişahı I. Murad'ın türbesini ziyaret etti ve NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü Komutanı ile görüştü. Serim, ziyaretini TİKA'nın iftar programıyla tamamladı ve yarın Prizren ve Mamuşa belediyelerini ziyaret edecek.

  • Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır
    23:42 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır

    Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, seçim tedbirleri ve güvenlik çalışmaları ile ilgili toplantı düzenledi. Toplantıda, oy kullanılacak okullarda görev yapacak personel ve güvenlik uygulamaları hakkında bilgi sunumları yapıldı. Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.


Advertisement