100 Hastayı Öldüren Hasta Bakıcının, Kurbanlarından Birinin Türk Olduğu Ortaya Çıktı - Son Dakika
Güncel

100 Hastayı Öldüren Hasta Bakıcının, Kurbanlarından Birinin Türk Olduğu Ortaya Çıktı

Almanya'da 100 hastayı öldüren hasta bakıcının kurbanlarından birinin de Adnan Tüter isimli Hataylı bir vatandaş olduğu ortaya çıktı.

14.11.2018 10:36  Güncelleme: 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'da 100 hastayı öldüren hasta bakıcının kurbanlarından birinin Hataylı bir Türk olduğu ortaya çıktı.

Almanya'da 2000-2005 yılları arasında çalıştığı hastanelerde hastalara kalp krizine yol açan ilaç enjekte ederek 100 hastayı öldüren hasta bakıcı Niels Högel'in (41) Adnan Tüter'i (47) de 2004 yılında katlettiği ortaya çıktı.

"KAHRAMAN GİBİ GÖSTERDİ"

Almanya'da hasta bakıcı Niels Högel 2000-2005 yılları arasında Almanya'nın Delmenhorst ve Oldenburg kentlerinde çalıştığı hastanelerde, hastalara kalp krizine yol açan ilaç enjekte etti. Hastalar kalp krizi geçirirken müdahale edip kendini kahraman gibi göstermeye kalkan Högel'in 'katliamları' 2005 yılında bir meslektaşının onu suçüstü yakalamasıyla ortaya çıktı. Hasta bakıcı, önce 6 kişiyi öldürmekten ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Ardından Alman polisinin soruşturması ve Högel'in itirafları 100 kadar kurbanın olduğunu gösterdi.

100 Hastayı Öldüren Hasta Bakıcının, Kurbanlarından Birinin Türk Olduğu Ortaya Çıktı

HATAY'DAKİ MEZAR AÇILDI

Sabah gazetesinin haberine göre Cani Högel'in o dönem çalıştığı kliniklerdeki kalp krizi ölümleri tek tek incelendi. 67 mezarlıktan toplam 134 ceset incelendi. O mezarlardan biri de Hatay'daydı. 2004'te beyin kanaması nedeniyle yatırıldığı hastanede hayatını kaybeden Adnan Tüter'in de Högel'in kurbanı olabileceği değerlendirildi. 2014'te ailesine haber verildi. Geçtiğimiz eylül ayında Tüter'in Hatay'daki mezarı araştırma kapsamında açıldı. Korkunç gerçek ortaya çıktı; Tüter'in cesedinde de kalp krizine neden olan ilaç örneklerine rastlandı. Alman yetkililer talihsiz adamın eşi Mariya Tüter'e, "Eşinizi Högel öldürmüş" dedi.

100 Hastayı Öldüren Hasta Bakıcının, Kurbanlarından Birinin Türk Olduğu Ortaya Çıktı

Mariya Tüter (47), yaşadıklarını anlattı: "Eşim 2004 yılının Haziran ayında işyerinde bir rahatsızlık geçirdi. Bremen'de hastaneden 'bir şeyi yok' diye taburcu edildi. Akşam tekrar fenalaşınca Delmenhorst kentindeki hastaneye götürdük. Hastaneye yürüyerek girdi. Beyin kanaması geçirdiği ortaya çıktı. Yoğun bakıma alındı. Üç gün başında bekledim. Dördüncü gün eve gittim ardından öldü haberi geldi" dedi.

İKİ İĞNE ENJEKTE ETMİŞ

Eşinin kalp krizi sonrası öldüğünün kendisine bildirildiğini söyleyen Tüter, "Adnan'ın öldüğü gece yoğun bakımda Högel görev yapmış. İki iğne enjekte etmiş. Eşim kalp krizi geçirmiş. İlk yardımda bulunup kendini kahraman göstermiş. Bize 10 yıl sonra bunlar anlatıldı. 2 ay önce de otopsi sonucuyla kesinleşmiş oldu. Öldürülmüş olabileceği aklımıza hiç gelmedi. Öğrenince dünyam başıma yıkıldı..." Högel'in öldürdüğü iddia edilen 2 Türk'ün daha mezarının açıldığı ancak, ilaç bulgusuna rastlanmadığı belirtildi.

100 Hastayı Öldüren Hasta Bakıcının, Kurbanlarından Birinin Türk Olduğu Ortaya Çıktı

KIZI DA MİDE AMELİYATI SONRASI ÖLDÜ

Eşini kaybetmenin acısını yaşayan Mariya Tüter, 5 ay önce de kızını kaybetti. Mariya Tüter'in, İstanbul'da 14 Haziran 2018'de özel bir klinikte mide küçültme ameliyatı geçiren 20 yaşındaki kızı Melda Tüter hayatını kaybetti. Talihsiz genç kız operasyon sonrası girdiği komadan çıkamadı. Melda Tüter Almanya'da gözyaşları arasında toprağa verildi.

100 Hastayı Öldüren Hasta Bakıcının, Kurbanlarından Birinin Türk Olduğu Ortaya Çıktı

Son Dakika Güncel 100 Hastayı Öldüren Hasta Bakıcının, Kurbanlarından Birinin Türk Olduğu Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • ziya abasıyanık: demekki neymiş almanlara güven olmazmış..sokakta yürüyen her 10 almandan 8 i yabancılardan nefret eder..öldürmek için fırsat kollar. 10 1 Yanıtla
  • Perde arkasi: Bizim millet almanya yi hastanelerini bişey sanıyor burda kaç hasta doktor hatalarından gidiyor en basit bademcik ameliyatında bile kaç kişi öldü ama onların basını böyle şeyleri kurcalamaz şikayet zaten işe yaramaz. Misal benim eşim hamileyken doktor ilaç yazdı hastanede eczaneye gittim almaya o ara kafama takıldı sordum eczacı bana hamile olan kadınlar bunu kullanama dedi. Tekrar hastaneye gelip doktoru buldum ilacı önüne attım sordum bu ilacı hamileler kullanabilirmi diye açtı bir ansiklopedi bulamadı bilgisayara baktı yok reçeteye baktı hımm evet kullanamamış dedi bende yüzüne yüzüne iyi bir sövdüm. Yani burda iyi doktor bulmak yolda para bulmaktan daha zor. 2 0 Yanıtla
  • Elif: Almanlar bir içeri aldımı bütün deney yaparlar bir Türk Doktorsa Almanlara yağ çekerki Türklere Dirsek gösterir ve Havasından geçilmez kendini resmen Allah zaneder. Yurtdışında, Avrupa, Amerika,Kanada da aynı durum. 0 0 Yanıtla

Advertisement