100 Kadın Çiftçi Girişimcilik Eğitimi Alıyor - Son Dakika
Güncel

100 Kadın Çiftçi Girişimcilik Eğitimi Alıyor

Elazığ'da "Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" projesiyle 100 kadın çiftçi uygulamalı girişimcilik eğitimi almaya başladı.

16.02.2018 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'da "Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" projesiyle 100 kadın çiftçi uygulamalı girişimcilik eğitimi almaya başladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İŞKUR ve KOSGEB ortaklığıyla kadın çiftçilere yönelik başlatılan proje, Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü konferans salonunda düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Törende konuşan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, kurumlar arası işbirliği ile işsizliğe çare olunacağını söyledi. Kadınların ekonomiye katkısının önemli olduğuna işaret eden Yanılmaz, şöyle konuştu:

"Elazığ, tarım ve hayvancılık açısından Türkiye'nin en önemli illerinden biridir. Daha düne kadar Elazığ canlı hayvan ticaretinin en iyi yapıldığı ve tarım sektöründe ürünün en fazla alındığı il iken bugün aynı pozisyonu yakalamak için büyük bir mücadele vermektedir. Cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu imkanları burada size aktaracağız. Siz çalışın, para sıkıntısı yok. Biz sizin ücretlerinizi öderiz. Herhangi bir kızımız 'Ben halı dokumasını biliyorum, evde de bu işi yapabilirim. Ancak evime halı tezgahı alacak param yok' diyorsa biz o tezgahı alıp evine teslim edeceğiz. Amacımız her ev üreten bir ev haline gelsin. Her ev ekonomiye katkı sağlayan bir ev haline gelsin. Biz bu konuda bütün giderleri karşılamaya, evlerdeki ihtiyaçları almaya hazırız."

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan Karahan da yaptıkları bütün projelerde kadın çiftçileri önemsediklerini belirtti.

Daha önce 28 ilde uygulanan ve olumlu sonuçların elde edildiği projeyi Elazığ'da başlatmaktan mutlu olduklarını dile getiren Karahan, şunları kaydetti:

"Bu proje kapsamında 100 kadın çiftçimize eğitim vereceğiz. Neticesinde bu kadın çiftçilerimizin tamamına proje hazırlatacağız. Bu projeler 81 il içerisinde yarışmaya girecek. 2016 ve 2017 yıllarında ilimizde 18 ile 40 yaş arasındaki 450 genç çiftçilerimize 230 bin lira hibe desteği sağladık. Bu desteklemelerin yarısından fazlasını kadın çiftçilere verdik."

100 Kadın Çiftçi Girişimcilik Eğitimi Alıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 100 Kadın Çiftçi Girişimcilik Eğitimi Alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement