100 Kiloluk Altın Parayı, Okuldan Arkadaş Çalmış - Son Dakika
Güncel

100 Kiloluk Altın Parayı, Okuldan Arkadaş Çalmış

100 Kiloluk Altın Parayı, Okuldan Arkadaş Çalmış

27 Mart 2017'de Berlin'deki müzeye giren üç soyguncu, 3.5 milyon euro değerindeki 100 kilo altın parayı çalıp kaçmıştı.

15.11.2018 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

27 Mart 2017'de Berlin'deki müzeye giren üç soyguncu, 3.5 milyon euro değerindeki 100 kilo altın parayı çalıp kaçmıştı. Polis, yaptığı soruşturmada Arap çetesi üyesi üç kişi ile müzede görevli bir güvenlikçiyi yakalamıştı. Savcılık dosyasındaki bilgilere ulaşan Bild, soygunun ayrıntılarını yazdı.

Habere göre; Müzede görevli 20 yaşındaki güvenlikçi Dennis W., soyguna yardım etti. Okuldan tanıdığı Arap kökenli arkadaşına müzedeki güvenlik tedbirleriyle ilgili bilgi verdi. Berlin'de işlediği suçlarla polis tarafından tanınan 'Remmo' sülalesine mensup 20 yaşındaki Ahmed R. aldığı bilgi doğrultusunda soygunu planladı. Soygun öncesi kardeşi Wayci R. ve kuzeni Wissam R. ile beraber iki kez keşif yaptı. 27 Mart gece yarısı da müzeye, tren istasyonunun olduğu bölümdeki camdan merdiven yardımıyla girdiler. Soyguncular, Kanada'da yapılan ve müzede sergilenen paranın bulunduğu vitrini baltayla kırdılar. Aldıkları 100 kilo ağırlığındaki parayı camdan tren raylarının üzerine attılar. Buradan da el arabasına yükleyip kaçtıkları otomobillerine kadar taşıdılar.

DNA'LARI ELE VERDİ

Soygun yerinde bırakılan merdiven, ip ve balta üzerinde DNA incelemesi yapan polis, üçlünün DNA izine rastlayınca şüphelileri takibe aldı, telefonlarını dinlendi. Soyguna yardım ettiği ortaya çıkan güvenlikçi Dennis W.'nin soygunun ardından lüks bir otomobil, pahalı kolyeler ve bir de pastane satın aldığı tespit edildi.

Tutuklanarak cezaevine konulan Dennis W., Ahmed R., Wasci R. ve Wissam R., Berlin'in tanınmış ve pahalı avukatlarını tuttu. Avukatlar, dört şüphelinin de serbest kalmasını sağladı. Dörtlü hakkında hala soruşturma sürüyor. Davanın ne zaman açılacağı ise belli değil. Polis ve savcılık hala akıbeti belli olmayan altın paranın parçalanarak ve eritilerek satıldığını düşünüyor.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel 100 Kiloluk Altın Parayı, Okuldan Arkadaş Çalmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement