100 Teröriste Bomba Yağmuru - Son Dakika
Güncel

100 Teröriste Bomba Yağmuru

100 Teröriste Bomba Yağmuru

Şırnak'ta 3 Askerin Şehit Olduğu Cudi ve Gabar Dağlarında Başlatılan Geniş Çaplı Operasyon Sürüyor. Kobra ve Süper Kobra Helikopterleri Önceki Geceden Beri Yaklaşık 100 Teröristin Bulunduğu Dağları Bomba Yağmuruna Tuttu.

31.10.2007 03:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak’ta 3 askerin şehit olduğu Cudi ve Gabar dağlarında başlatılan geniş çaplı operasyon sürüyor. Kobra ve Süper Kobra helikopterleri önceki geceden beri yaklaşık 100 teröristin bulunduğu dağları bomba yağmuruna tuttu.

Operasyon günün ilk ışıklarıyla Cudi’nin Balveren kesiminde yoğunlaştırıldı. Helikopterler gün boyu bu bölgede terörist yuvalarına bombaladı. 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’ndan kalkan helikopterler sık sık birliğe dönüp cephane yükleyerek tekrar havalandı. Teröristlerin kaçış güzergahlarına Sikorsky helikopterlerle özel eğitimli komandolar indirilirken, geniş çaplı bir kara harekatı da başlatıldı.

45 ÖZEL ASKER Tunceli’de 8 bin askerin katılımıyla üç gün önce başlatılan ve 17 teröristin öldürüldüğü operasyon da tüm hızıyla sürüyor. Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı’ndan kalkan 4 Kobra tipi helikopter Nazimiye İlçesi Büyükyurt ve Dokuzkaya köyleri kırsal alanı ile Kutuderesi vadisinin birçok bölgesini yoğun şekilde bombaladığı öğrenildi. Diyarbakır’dan getirilen 45 kişilik Özel Kuvvetler Komutanlığına bağlı bordo bereliler ise çembere alınan teröristlerin gizlendikleri alanlara operasyonlar yapıyor. Askeri yetkililer öldürülen PKK’lıların kesin sayılarının operasyon bitiminde açıklanacağını bildirdi. Ormanlık alana kaçan teröristlerin ölülerini de beraberlerinde götürdükleri belirtildi.

Sadece 1 dakika

HAKKÁRİ’nin Çukurca İlçesi kırsalında teröristlerin peşinde koşturan Mehmetçik’in, operasyon bölgesine timler halinde giderken yarım saatte birer dakika mola hakkı bulunuyor. Sırtındaki onlarca kiloluk malzemeyle dağlara doğru yürüyen bir asker, bir dakikalık molasını yol kenarında bağdaş kurup, biraz soluklanmak için kullanırken bile silahı elinden bırakmadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 100 Teröriste Bomba Yağmuru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement