100. Tur Temiz Çıktı - Son Dakika
Spor

100. Tur Temiz Çıktı

100. Tur Temiz Çıktı

UCI'ın anti-doping biriminden yapılan açıklamada, Tour de France'ın 100. edisyonunda alınan örneklerin temiz çıktığı ifade edildi.

26.02.2014 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lance Armstrong'un meşhur doping itirafından sonra iplerin iyice sıkılaştırıldığı Fransa Bisiklet Turu'nun 100. edisyonunda doping vakasına rastlanmadı. Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) bünyesinde bulunan anti-doping biriminin başkanı Francesca Rossi, hiçbir test sonucunun pozitif çıkmadığını söyledi.

Tur'un galibi Chris Froome'un gösterdiği performans sonrası neredeyse her gün doping haberleriyle yüzleşmek durumunda kaldığı bu yılki yarışta alınan örneklerin sayısının 622 olduğu ve geçen seneye göre 64 fazla örnek alındığı belirtildi. Fransa Anti-doping Ajansı (AFLD) ile işbirliği yürüten UCI, sporculardan alınan 202 örneğin yarış öncesi, 420'sinin ise yarış sırasında olduğunu ifade etti.

Rossi açıklamalarında ayrıca, örneklerin Dünya Anti-doping Ajanası (WADA) akrediteli Fransa, İsviçre ve Almanya'daki laboratuarlarda incelendiğinin altını çizdi.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor 100. Tur Temiz Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Büyük fedakarlık yapmıştı! Beşiktaşlı yıldız oyuna devam edemedi
    21:08 Büyük fedakarlık yapmıştı! Beşiktaşlı yıldız oyuna devam edemedi

    Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında MKE Ankaragücü ile karşı karşıya geldi. Siyah-beyazlılarda Emrecan Terzi, eşi doğum yaptığı için izin alarak kadrodan çıkartılan Umut Meraş'ın yerine sakatlığı bulunmasına rağmen kadroya alınmıştı. Genç futbolcu, ilk yarının son bölümünde sakatlandı ve oyuna devam edemedi. Emre Can'ın yerine oyuna Tayyip Talha Sanuç girdi.


Advertisement