107 Yaşındaki Dünyanın En Yaşlı Sığınmacısı Sınır Dışı Edilecek - Son Dakika
Dünya

107 Yaşındaki Dünyanın En Yaşlı Sığınmacısı Sınır Dışı Edilecek

107 Yaşındaki Dünyanın En Yaşlı Sığınmacısı Sınır Dışı Edilecek

İSVEÇ devlet radyosu SR, Gotland kentinde torunlarıyla yaşayan Uzbek'in 3 hafta sonra geçici oturum izninin biteceği ve Göçmenler Ofisince sınır dışı edilebileceğini belirtti.

13.10.2018 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSVEÇ devlet radyosu SR, Gotland kentinde torunlarıyla yaşayan Uzbek'in 3 hafta sonra geçici oturum izninin biteceği ve Göçmenler Ofisince sınır dışı edilebileceğini belirtti. Geçen yıl sınır dışı edilmesine karar verilen yaşlı kadının kamuoyundan gelen baskılar sonucu sınır dışı edilmesi geçici olarak durdurulmuştu.

TORUNU: BU HALDE OLMAZ

Radyoya açıklama yapan 107 yaşındaki Afgan kadının torunu Muhammed Uzbek, Göçmenler Ofisinin tavrını eleştirerek, babaannesinin konuşamadığını ve yürüyemediğini belirttikten sonra "Konuşulanların çoğunu anlamıyor, gözleri görmüyor, kulakları duymuyor. Oturma izni uzatılmalı" dedi. Ülkesindeki çatışmalar nedeniyle iki yıl önce kaçmak zorunda kalan Uzbek, ailesiyle kaçak yollarla Hırvatistan'a gelmişti. Hırvat polisi de Uzbek'in evraklarını inceleyerek yaşlı kadının o dönemde 105 yaşında olduğunu tespit ettiklerini açıklamıştı. Afgan kadın Hırvatistan'dan İsveç'e gelerek sığınma talebinde bulunmuştu.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya 107 Yaşındaki Dünyanın En Yaşlı Sığınmacısı Sınır Dışı Edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement