11. Bahar Şenliği - Son Dakika
Güncel

11. Bahar Şenliği

Yozgat Bozok Üniversitesi 11. Bahar Şenliği başladı.

07.05.2018 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat Bozok Üniversitesi 11. Bahar Şenliği başladı.

Cumhuriyet Meydanı'nda Yozgat Belediyesi Mehter Takımı'nın konseriyle başlayan bahar şenliğinde konuşan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, üniversitelerin şehirlerin gelişimi, ekonomik ve sosyal hayatı için önemli bir argüman olduğunu söyledi.

Şehir ve üniversitenin iş birliği içerisinde olmasının kalkınma için çeşitli yatırımların yapılmasının halkta heyecan oluşturmasının önemli bir duygu olduğunu ifade eden Yurtnaç, "Biz Yozgat'a geldiğimiz günden beri tanıtım için elimizden geleni yapıyoruz. Bizim elimizde üniversite gibi bir değer var. Yozgat'ta 18 bin üniversite öğrencisi var ve herkesin bu üniversiteli gençlere sahip çıkması lazım. Çünkü bunlar önemli bir değer. Yozgat'ın gelişimi ve yeni bakış açısı oluşması, hem ilin hem de üniversitenin tanıtımına önemli katkı sağlayacaktır." dedi.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan da üniversitenin şehrin sosyal ve kültürel gelişmesine katkıda bulunduğunu belirterek, "Şehirler sadece beton yığınlarından ibaret yapılar değildir. Şehrin mutlaka bir sosyal hayatının bir kültür hayatının olması lazım. Bu manada şehrimizde kültür, sosyal, sanat olaylarında şehre olabildiğince kaktı sunmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey ise bahar şenliğini şehrin meydanında başlatarak, şehir ile üniversitenin bütünleşmesini sağladıklarını kaydetti.

Kuruluşlarının 12. yıl dönümünde 11. Bahar Şenlikleri'ni düzenlediklerini aktaran Karacabey, bahar şenliklerinin hem üniversite için hem de şehir için hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Vali Yurtnaç, Belediye Başkanı Arslan ve Rektör Karacabey şenlik meşalesini yaktı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement