11 Belgesel Altın Portakal'dan Çekildi (3) - Son Dakika
Güncel

11 Belgesel Altın Portakal'dan Çekildi (3)

Portakal'da TEPKİLER DEVAM EDİYOR Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce bu yıl 51'incisi düzenlenecek Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne, Sinema Emekçileri Sendikası ve senaristlerin iki meslek örgütü katılmama kararı aldı.

08.10.2014 20:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Portakal'da TEPKİLER DEVAM EDİYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce bu yıl 51'incisi düzenlenecek Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne, Sinema Emekçileri Sendikası ve senaristlerin iki meslek örgütü katılmama kararı aldı. İki film de ortak yapım ve proje geliştirme marketi olarak bu yıl ilk kez denenecek Antalya Film Forum'dan çekilme kararı aldı.

DİSK'e bağlı Sinema Emekçileri Sendikası (Sine-Sen) yaptığı yazılı açıklamada, 'İfade özgürlüğünün engellendiği, sansürün normalleştiği bu sürecin parçası olmayı reddediyor, davetlisi olduğumuz 51'inci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne katılmıyoruz' ifadelerine yer verdi.

SENARİSTLER YOK

Senaryo ve Diyalog Yazarı Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği (Senarist-Bir) ve Senaryo Yazarları Derneği (Sen-Der) de ortak basın açıklamasıyla festivale katılmayacaklarını ilan etti. Senaristler yaptıkları yazılı açıklamada, 'Köklü festivalin akıbeti önemlidir, ama sinemanın onuru ve akıbeti daha önemlidir. İfade özgürlüğünün engellendiği, sansürün normalleştirildiği bir sürecin parçası olmayacağız' dedi.

ANTALYA FİLM FORUM'NDAN İKİ PROJE ÇEKİLDİ

Bununla birlikte festival kapsamında bu yıl ilk kez denenecek, Türkiye ve yakın coğrafyalarda ortak yapım olanaklarını arttırmayı, sinema sektörünün gelişimini desteklemeyi, film çekecek yapımcıları ve yönetmenleri teşvik etmeyi, projelerinin uluslararası platformlarda tanıtılmasını sağlamayı amaçlayan ortak yapım ve proje geliştirme marketi Antalya Film Forum'dan da iki film çekilme kararı aldı.

Antalya Film Forum'un 'Yapım Aşaması' bölümüne seçilen 6 projeden biri olan Ahu Öztürk'ün yönetmen Nesra Gürbüz ve Çiğdem Mater'in yapımcı olarak yer aldığı 'Toz Bezi' forumdan çekildi. 100 bin Lira para ödülünün bulunduğu forumdan ayrılan Toz Bezi ekibi yaptıkları açıklamada, festival yönetiminin sorumluluğu tamamen sinemacıların üzerine yıkan ve sektörü 'sansüre evet diyenler' ve 'festivali baltalayanlar' diye ikiye bölen bir tavır içine girdiğini savundu. Antalya Film Forum'un 'Sunum Aşaması' bölümüne kabul edilen 10 projeden biri olan Orhan Eskiköy ve Özgür Doğan'ın 'Bir Hayalin Ayrıntıları' da forumdan çekildiğini açıkladı. Antalya Film Forum'un bu bölümünde 10 projeden jüri tarafından seçilecek iki projeye 30 bin TL ödül verilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 11 Belgesel Altın Portakal'dan Çekildi (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement