11 Eylül'ü bilen fütüristten 'lidere suikast' tahmini - Son Dakika
Dünya

11 Eylül'ü bilen fütüristten 'lidere suikast' tahmini

Avustralya doğumlu stratejik fütürist Dr. Richard David Hames, gelecek üç yıl içerisinde popüler bir siyasi lidere karşı akıllı drone ile suikast yapılacağı öngörüsünde bulundu.

15.07.2019 12:38  Güncelleme: 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1998 yılında, kaçırılan uçaklarla New York Dünya Ticaret merkezine karşı bir saldırı yapılabileceğine ve 2005'te 2008 yılında küresel bir finans krizi yaşanabileceğine dair uyarılar yapması ile ünlü olan Dr. Richard David Hames, yeni tahminlerini açıkladı.

Geçen yıl Venezuela lideri Nicolas Maduro'yu öldürmek için bomba yüklü iki drone ile başarısız bir saldırı yapıldığını hatırlatan Hames, ABD'de ki DARPA gibi merkezlerde de sürü halinde hareket eden drone teknolojileri geliştirildiğinin altını çizdi. Dr. Hames, artık özellikle cep telefonu taşıyanları dünyanın her yanında izlemenin mümkün olduğuna ve yapay zeka ile hareket eden droneların kendi başlarına uçup hedef tespit edebildiğine dikkat çekerek, dünyanın aslında bu tip bir suikast için gün saydığını ileri sürdü.

Avustralya medyasındaki habere göre, Hames, "Özellikle bazı dünya liderleri arasındaki çekişmeleri ve İsrail- Filistin ve şimdi de ABD- İran arasındaki sorunları göz önüne alırsak bu tip bir suikastı çok yakında göreceğimizi düşünüyorum. Orta Doğu böyle bir olay için hazır. 2022'den önce otonom drone teknolojisi ile popüler bir dünya liderine yapılacak suikast büyük bir uluslararası tepki oluşturacak" ifadelerini kullandı.

YENİ KÜRESEL KRİZ VE KRİPTO PARALAR

Bu aşamada, Trump'ın 2020'de tekrar seçimleri kazanabileceğini ve halen yürüttüğü blöf ve kontra-blöflere dayalı sert söylemler ile bezenmiş politikasını sürdüreceğini tahmin eden Dr. Hames, ABD başkanının tekrar seçildikten hemen sonra yeni bir küresel finans krizini karşısında bulacağını iddia etti.

Hames "2008 Küresel Finans Krizi'nden bu yana yapısal dinamiklerin hiçbiri değişmedi. Aslında daha kötüye gittiklerini düşünüyorum. 2020 sonunda yeni bir küresel çöküş olacak" dedi. Kripto paraların kalıcı olacağını belirten Dr. Hames, belirli iş alanları için kullanılan 'utility token'ların yerine, ülkelerin kendi kripto paralarının önem kazanacağını ileri sürdü. Hames "Kendi kripto paraları olan merkezi olmayan uygulamalar (Dapps) Google, Facebook ve Amazon gibi merkezi platformların oluşturduğu düzeni bozacak yeni dalga olarak ortaya çıkacak" diye konuştu.

İRAN İLE SAVAŞ, YENİ EKONOMİ VE BREXİT

ABD'nin İran ile savaşmasının John Bolton'ın ne kadar acımasız olduğu ve Netanyahu'nun Trump'a ne kadar baskı yapacağına bağlı olduğunu aktaran Dr. Hames, gelecek 10 yıl içerisinde, küresel ısınma ve gelir dağılımında eşitsizlik gibi etkenler nedeniyle dünyanın siyaset ve ekonomiye bakışında devrimci bir değişim olacağını iddia etti.

Hames "Hükümetler kişisel servet üzerine sınır koymayı ciddi ciddi düşünecek, böylece kapitalist çerçeveyi zorlayacaklar. 'Her ne olursa olsun büyüme' düşüncesinden 'insanlık büyüme olmadan hatta negatif büyüme ile nasıl yaşar' anlayışına geçeceğiz" dedi.

Eğitimini Londra ve Paris'te tamamlayan ve halen Tayland'da yaşayan Richard David Hames, İngiltere'nin Brexit'ten vazgeçebileceğini düşündüğünü de anlattı. Hames "İngiltere'de yeni muhafazakar liderlik radikal bir neo-liberal cennet peşinde ve bu sonbaharda Brexit'i gerçekleştirmek için her şeyi yapacaklar. Ancak başarısız olurlarsa hükümet, 2020'de yeni bir referanduma sürüklenebilir. Bu gerçekleşirse de çoğunluk açık farkla Avrupa Birliği'nde (AB) kalmak için oy kullanabilir" şeklinde konuştu.

11 Eylül\'ü bilen fütüristten \'lidere suikast\' tahmini
Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya 11 Eylül'ü bilen fütüristten 'lidere suikast' tahmini - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hong Kong'da Messi maçı iptal edilince bilet iadeleri başlıyor
    12:01 Hong Kong'da Messi maçı iptal edilince bilet iadeleri başlıyor

    Hong Kong'da düzenlenen bir dostluk maçında Lionel Messi'nin sahaya çıkmaması büyük tepki çekti. Maçın organizatörleri, bilet ücretlerinin yüzde 50'sini iade etme kararı aldı. Biletleri resmi kanallardan satın alan müşterilere iadeler 12 Nisan 2024 tarihinden itibaren 30 gün içinde gerçekleştirilecek. Organizatörler, iade işlemleri hakkında bilgi vermek için müşterilerle iletişime geçecek.

  • Çanakkale'de Batan Botun Kaybolan Göçmenleri Arama Çalışmaları Devam Ediyor
    11:55 Çanakkale'de Batan Botun Kaybolan Göçmenleri Arama Çalışmaları Devam Ediyor

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında, bulundukları lastik botun batması sonucu denizde kaybolan düzensiz göçmenleri arama çalışması 5. gününde devam ediyor. Arama kurtarma çalışmaları, jandarma, polis, sağlık, AFAD, Liman Başkanlığı ekiplerinin işbirliğinde sürdürülüyor. Bugüne kadar 2 kişi kurtarılırken, 22 kişinin cesedine ulaşıldı ve 1 kişi göçmen kaçakçılığı şüphesiyle tutuklandı.

  • Çanakkale'de alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları devam ediyor
    11:54 Çanakkale'de alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında 15 Mart'ta alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları 5'inci günde de devam ediyor. Olay sonucunda 4 göçmen sağ kurtarılırken, 22 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. Çanakkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada, arama kurtarma çalışmalarının Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı koordinesinde devam ettiği belirtildi.

  • Hisarcık İlçe Müftülüğü, Gazzeli çocuklara yardım için öğrencilerin biriktirdiği harçlıkları teslim aldı
    11:47 Hisarcık İlçe Müftülüğü, Gazzeli çocuklara yardım için öğrencilerin biriktirdiği harçlıkları teslim aldı

    Hisarcık İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Kur'an Kursu öğrencileri, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını Gazzeli çocuklara göndermek üzere Müftü Sebahattin Akyol'a teslim etti. Müftü Akyol, minik öğrencileri örnek davranışlarından dolayı tebrik ederek, onları iyilik elçileri olarak nitelendirdi.


Advertisement