11. Kadir Has Üstün Başarı Ödülü Prof. Dr. Şerif Mardin'e Verildi - Son Dakika
Güncel

11. Kadir Has Üstün Başarı Ödülü Prof. Dr. Şerif Mardin'e Verildi

11. Kadir Has Üstün Başarı Ödülü Prof. Dr. Şerif Mardin\'e Verildi

Siyaset-ekonomi" alanında verilen "Üstün Başarı Ödülü"nün sahibi Prof. Dr. Şerif Mardin oldu.

24.03.2015 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siyaset-ekonomi" alanında verilen "Üstün Başarı Ödülü"nün sahibi Prof. Dr. Şerif Mardin oldu. "Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü"ne ise Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şener Aktürk layık görüldü.

Kadir Has Üniversitesi'nde Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Can Has ve Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın'ın evsahipliğinde düzenlenen ödül töreninde Kadir Has Vakfı Başkanı Nuri Has ile Kadir Has Üniversitesi öğetim üyeleri, öğrenciler, Has Ailesi ile iş dünyasının önemli isimleri hazır bulundu.

Bu yıl 11. kez gerçekleştirilen Kadir Has Ödülleri'nde "Üstün Başarı Ödülü"nü alan Prof. Dr. Şerif Mardin, din sosyolojisi; siyaset sosyolojisi; tarihsel sosyoloji, Osmanlı İmparatorluğu, Osmanlı dönemi entelektüel tarihi alanındaki çalışmalarıyla tanınıyor. Prof. Dr. Şerif Mardin, son elli yılda sosyal bilimler alanına yaptığı ulusal ve uluslararası düzeydeki büyük katkıları, eserlerinin birer klasik olarak henüz aşılamaması, kitap ve makalelerinin düşünce tarihi alanına sağladığı büyük katkılar, çalışmalarının çığır açıcı derinliği, genişliği ve uzun soluğu ile olduğu kadar kişiliği ile de akademik çevrede belirleyici olması, bir kuşak akademisyen için rol modeli kabul edilmesi nedeniyle ödüle layık görüldü.

"Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü"ne layık görülen 1981 yılı doğumlu Doç. Dr. Şener Aktürk, akademik yas¸amının erken bir evresinde yaptıgˆı çalıs¸maları, bu çalıs¸maların uluslararası alanda sagˆladıgˆı bas¸arı, temel çalıs¸ma alanı olan uluslararası ilis¸kilerle sınırlı kalmayıp, makale ve kitaplarında, sosyal bilimler dünyasının farklı alanlarındaki sorunlara yanıt arama çabası nedeniyle ödüle layık görüldü. 2009 yılından bu yana Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev yapmakta olan Aktürk, karşılaştırmalı siyaset; etnik politikalar ve milliyetçilik; Rusya, Doğu Avrupa, Avrasya siyaseti; ve niteliksel araştırma yöntemleri konularında lisans ve lisansüstü dersler vermektedir.

Bu yıl "Üstün Başarı Ödülü" verilen isme 20 bin dolar ve "berat" takdim edildi. Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü'nün sahibi olan başarılı isim ise 10 bin dolar ve "berat" aldı.

11. Kadir Has Ödülü Değerlendirme Kurulu aşağıdaki isimlerden oluştu:

"Toplum-siyaset-ekonomi" alanında verilen 11. Kadir Has Ödülleri Değerlendirme Kurulu, Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, École des hautes études en sciences sociales Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilüfer Göle, Yıldız Teknik Üniversitesi E. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haldun N. Gülalp, Princeton University Öğretim Üyesi ve Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Şükrü Hanioğlu, Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hasan Bülent Kahraman, Boğaziçi Üniversitesi ve Binghamton University Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağlar Keyder, İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın Uğur'dan oluştu. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 11. Kadir Has Üstün Başarı Ödülü Prof. Dr. Şerif Mardin'e Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement