110 Milyon Dolarlık 'Kırmızı Yelekli Oğlan' Yuvasına Döndü - Son Dakika
Güncel

110 Milyon Dolarlık 'Kırmızı Yelekli Oğlan' Yuvasına Döndü

110 Milyon Dolarlık \'Kırmızı Yelekli Oğlan\' Yuvasına Döndü

2008'de çalınan 100 milyon Frank değerindeki, 'Kırmızı yelekli oğlan' Sırbistan'ın başkenti Belgrat yakınlarında ele geçirildi.

13.04.2012 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

dört yıl önce çalınan Paul Cezanne'in 100 milyon Franklık (110 milyon dolar) tablosu bulundu

2008 yılında İsviçre'nin Zürih kentindeki bir sanat galerisinden çalınan 100 milyon Frank (110 milyon ABD Doları) değerindeki, Paul Cezanne'in 'Kırmızı yelekli oğlan' adlı yağlıboya tablosu Sırbistan'ın başkenti Belgrat yakınlarındaki Cacak kentinde ele geçirildi.

- Sırp ve İsviçre polisinin ortak operasyonu ile ele geçirilen tablo bir minibüsün tavanına özel bir bölme ile saklanmış olarak bulundu.

İsviçre'nin Zürih şehrinden 10 Şubat 2008 tarihinde özel bir sanat galerisinden üç maskeli ve silahlı adam tarafından çalınan 100 milyon İsviçre Frangı (110 milyon ABD Doları) değer biçilen Paul Cezanne'in ünlü tablosu ele geçirildi.

Sırbistan'ın başkenti Belgrat'ın 140 km güneyindeki Cacak kentinde ele geçirilen Cezanne'in ünlü çalıntı eseri 'Kırmızı yelekli oğlan' adlı yağlı boya tablo Sırp ve İsviçre polisinin ortak çalışması ile bulundu. Filmleri aratmayan bir operasyonla ele geçirilen tablo, bir minibüsün tavanına özel bir bölme ile saklanmış olarak bulundu.

Toplam dört tablo çalınmıştı

10 Şubat 2008 yılında maskeli ve silahlı üç kişi tarafından gerçekleştirilen soygunda, sanat galerisinden toplam 180 milyon Frank değerinde 4 eser çalınmıştı. Olaydan bir hafta sonra çalınan eserlerden ünlü ressamlara ait dört tablo aynı anda toplam üç dakika içinde çalınmıştı.

Bu eserlerden toplam 70 milyon Frank değerindeki Claude Monet ve Vincent van Gogh'a ait olanlar Zürih Üniversitesi psikiyatri kliniğinin bahçesinde park edilmiş haldeki bir arabada bulunmuştu. Çalınan eserler içinde en pahalı olan Cezanne'a ait eser uzun süredir aranmaktaydı. Eser bu şekilde ortaya çıkmış oldu. Çalınan eserlerin sonuncusu 10 milyon İsviçre Frangı değerindeki Edgar Degas'a ait 'Graf Lepic ve kızları' adlı tablo hala bulunamadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 110 Milyon Dolarlık 'Kırmızı Yelekli Oğlan' Yuvasına Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement