112 Çağrıları Uydu Haritalarıyla Tespit Ediliyor - Son Dakika
Yerel

112 Çağrıları Uydu Haritalarıyla Tespit Ediliyor

112 Çağrıları Uydu Haritalarıyla Tespit Ediliyor

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç Niğde 112 Acil Komuta Merkezini ziyaret etti.

01.05.2014 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç Niğde 112 Acil Komuta Merkezini ziyaret etti.

Ziyarette Vali Kılıç'a Vali yardımcıları Hacı İbrahim Türkoğlu, Mustafa Karaca ve Niğde İl Sağlık Müdürü Ali Rıza Erdoğan eşlik etti.

Vali Kılıç kısa süre hizmete açılan 112 Acil Servis, Jandarma ve Polisin'de bir arada bulunduğu çağrı merkezindeki son durum ile ilgili 112 Çağrı Merkezi Müdürü Hüseyin Tangüler'den bilgiler aldı.

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ziyarette yaptığı açıklamada, "112 Çağrı Merkezine gelen çağrıları burada bulunan görevliler ekran üzerindeki üç ayrı uydu haritasından takip ederek değerlendiriyorlar. Herhangi bir vatandaş 112'yi aradığında "Ben yolda kaldım" dediğinde burada bulunan ekip onun yerini tespit edebiliyor. Bu aramalar cep telefonu ile olduğunda tespitler 300 metrelik alanı kapsıyor, sabit telefonlarda da nokta atışı oluyor. Halkımızın güvenliği ve olaylara müdahale de en kısa sürede ihbara ulaşıp gereken müdahale yapılıyor. Burada çalışan personel titiz ve özverili bir çalışma sergiliyorlar" dedi.

112 Acil Çağrı Merkezi müdürü Hüseyin Tangüler, günlük ortalama 600 ila bin arasında ihbarın merkeze ulaştığını belirterek, "Çağrıların büyük bir kısmını sağlıkla ilgili ihbarlar oluşturuyor. Merkezde bulunan oto kontrol ekranında itfaiye, ambulans, polis ve jandarma ekiplerinin hareketleri izlenebilmektedir. 155 ve 156 çağrılarını direkt olarak alamıyoruz. Takviye amaçlı Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma'nın personelleri de merkezimizde görev alıyorlar. Vatandaşlarımızın ihbarlarına en kısa sürede ulaşmak için gerek merkezimiz çalışanları gerekse ambulanslarımızla büyük gayret gösteriyoruz" dedi.

112 MOBİLYALARI AÇIK CEZAEVİNDEN

112 Acil Çağrı Merkezinin fiziksel yapısını da inceleyen Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, binanın eksiklerini tespit ederek bir an önce tamamlanmasını istedi. Bina içinde oluşturulan Kriz Merkezini de gezen Kılıç, Niğde ile ilgili önemli konuların artık bu merkezden değerlendirileceğini belirtti.

112 Acil Çağrı Merkezi müdürü Hüseyin Tangüler, "Kriz Merkezi ve binadaki bazı mobilyaların Niğde Açık Cezaevi'nde bulunan mahkümlar tarafından yapıldığını da belirten Kılıç; Cezaevi bu konuda oldukça güzel işler yapıyor. Modern dizayn ve kalite anlamında da farkını hissettiriyor. Bu odanın koltuğundan masasına kadar her malzemesinde mahkumların emekleri var" dedi. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 112 Çağrıları Uydu Haritalarıyla Tespit Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement