115 Hamile Çocuğun Kaydının Gizlenmesiyle İlgili Savcılıktan Açıklama - Son Dakika
Güncel

115 Hamile Çocuğun Kaydının Gizlenmesiyle İlgili Savcılıktan Açıklama

İstanbul'da 115 hamile çocuğun kaydının gizlenmesiyle ilgili savcılıktan açıklama geldi: Mağdurlar ifadeye çağrıldı. 3 Ekim'de soruşturma başlatıldı.

18.01.2018 17:45  Güncelleme: 19:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küçükçekmece'deki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 2017 yılında 5 ayda yaşları 18'in altında 39'u Suriyeli 115 çocuğun hamile olduğunun saptanmasına ve durumun polise bildirilmemesi iddialarına ilişkin Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı.

3 EKİM'DE SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Açıklama şu şekilde:

"17 Ocak 2018 tarihinde çeşitli basın ve yayın organlarında çıkan Kanuni Sultan Süleyman Hastanesinde 01 Ocak 2017 - 24 Mayıs 2017 tarihleri arasında çocuk yaşta gebelik ve doğum vakalarının ilgili makamlara bildirilmediğine yönelik haberlere ilişkin, adli süreçle ilgili aşağıdaki hususların belirtilmesine gerek duyulmuştur. Söz konusu olayın cumhuriyet başsavcılığımıza 3 Ekim 2017 tarihinde intikal etmesi üzerine derhal soruşturmaya başlanılmıştır.

"İKİ PERSONEL HAKKINDA SORUŞTURMA YÜRÜTÜLMEKTEDİR"

Olaya ilişkin TCK Madde 279 Kapsamındaki 'Kamu görevlisinin suçu bildirmemesi' eyleminden dolayı hastanede görevli iki personel hakkında soruşturma yürütülmektedir"

AYRI BİR SORUŞTURMA DAHA YÜRÜTÜLÜYOR

"Ayrıca çocuk yaşta gebelik ve doğum vakaları iddialarına ilişkin TCK Madde 103. uyarınca 'Çocuğun cinsel istismarı' suçu kapsamında ayrı bir soruşturma yürütülmektedir.

"MAĞDURLAR İFADEYE ÇAĞRILDI"

Çocuğun cinsel istismarı suçunu işleyenlerin tespitine yönelik olarak yapılan çalışmalar çerçevesinde mağdurların tümü ifadeye çağrılmıştır.

"BİR CUMHURİYET BAŞSAVCI VEKİLİ VE İKİ CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLMİŞTİR"

Gerek; kamu görevlisinin suçu bildirmeme suçu, gerek ise çocuğun cinsel istismarı suçlarıyla ilgili soruşturmalar devam etmektedir. Bu soruşturmalarla ilgili bir cumhuriyet başsavcı vekili ve iki cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir"

"SORUŞTURMALAR DEVAM EDİYOR"

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, TBMM Genel Kurulu'nda Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'nde yaşanan olayla ilgili Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma başlatıldığını söyleyerek, "Bununla ilgili süreç, konunun savcılığa intikal ettiği 3 Ekim tarihinde derhal soruşturma başlamıştır. Türk Ceza Kanunu 279. maddesine göre, soruşturma yürütülmektedir. Türk Ceza Kanunu 103. maddesi uyarınca çocuğun cinsel istismarı suçu kapsamında ayrı bir soruşturma yürütülmektedir. Mağdurların tümü ifadeye çağrılmıştır, gerek kamu görevlisinin suçu bildirmeme gerekse çocuğun cinsel istismarı suçuyla ilgili soruşturmalar devam etmektir. Soruşturmalarla ilgili bir Cumhuriyet Başsavcı vekili, iki Cumhuriyet savcısı görevlendirmiştir" dedi.

115 Hamile Çocuğun Kaydının Gizlenmesiyle İlgili Savcılıktan Açıklama

Son Dakika Güncel 115 Hamile Çocuğun Kaydının Gizlenmesiyle İlgili Savcılıktan Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement