115 Milyon Yıllık Dinozor Ayak İzini Çekiçle Parçaladılar - Son Dakika
Dünya

115 Milyon Yıllık Dinozor Ayak İzini Çekiçle Parçaladılar

Avustralya'da bir grup vandal, 115 milyon yıllık dinozor ayak izini çekiçlerle parçaladı.

20.12.2017 13:41  Güncelleme: 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Paleontologların 2006 yılında Avustralya'nın Victoria eyaletindeki Flat Rocks bölgesinde buldukları ve 115 milyon yıllık olduğu belirlenen bir dinozora ait ayak izi, vandallar tarafından parçalandı.

PARMAKLARINI KOPARMIŞLAR

115 Milyon Yıllık Dinozor Ayak İzini Çekiçle Parçaladılar

Dinozor kalıntıları ve Buz Devri zamanı buluntularla bilinen bölge, Parks Victoria ulusal parkını kapsıyor. Park yetkilileri, vandalların bir çekiç kullanarak 115 milyon yıllık bir dinozora ait olan ayak izinin bir kısmını parçaladıklarını söyledi. Park bekçilerinden Brian Martin, "Birileri bir çekiç veya kayayla ayak izindeki parmaklardan birini koparmış gibi görünüyor" dedi.

HAREKET BİLİNÇLİ

115 Milyon Yıllık Dinozor Ayak İzini Çekiçle Parçaladılar

Park yetkilileri, izin kolay tanınabilir bir şekle sahip olmaması sebebiyle tahribin bilinçli olarak gerçekleştiğini düşündüklerini ve vandallar hakkındaki soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

115 Milyon Yıllık Dinozor Ayak İzini Çekiçle Parçaladılar
Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya 115 Milyon Yıllık Dinozor Ayak İzini Çekiçle Parçaladılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • oQz adam: Türkiyede olsa oraya 1 müdür, 1müdür yardımcısı, 1gece, 1 gündüz bekçisi koyarlardı 19 5 Yanıtla tyrex: Birde dinazordan sorumlu devlet bakani olurdu.nasil dinazorcu belediye baskani varsa. 5 0
  • cihat : ne olmuş yani dinazor a tapan millet mi var Dünya da ha olmuş ha olmamış ne farkeder 5 11 Yanıtla Seda: Kessinlikle ha fosil var ha yok ne farkeder dünya ne halde millet hala tarihi eser peşinde kudüs bile unutuldu:( 1 0
  • Akirabeybi: Burda olsa kayayida parçalar lardi kusura bakmayin 10 1 Yanıtla
  • darkmann: Haberden çok yorumları okumak daha güzel :))) 10 0 Yanıtla
  • ..: o kadar insan ölüyor hiçbirinin mezarı yok bir dinozor yada bir balına ölünce haber oluyor yapmayın avrupa bıktık siz den 2 6 Yanıtla
  • 'İsrail'in başkenti neresidir?' sorusuna verdiği cevapla sunucuyu hayrete düşürdü
    15:50 'İsrail'in başkenti neresidir?' sorusuna verdiği cevapla sunucuyu hayrete düşürdü

    Bir programda sunucunun, konuğuna yönelttiği 'İsrail'in başkenti neresidir?' sorusuna aldığı cevap sosyal medyada çok konuşuldu. Soruya bir türlü yanıt alamayan ve konuğun anlamadığını zanneden sunucu, çok geçmeden karşısındaki kişinin soruyu anlamamazlıktan geldiğini fark etti.

  • Paris'teki İran büyükelçiliği önünde canlı bomba alarmı! Ekipler olay yerine sevk edildi
    15:38 Paris'teki İran büyükelçiliği önünde canlı bomba alarmı! Ekipler olay yerine sevk edildi

    Paris'teki İran konsolosluğunda bir adamın intihar yeleği ile kendini patlatma tehdidinde bulunduğu bildirildi. Şahsın, patlayıcı bir kemer ve el bombasına benzeyen bir cisimle donatıldığı ve binada barikat kurduğu belirtildi. Fransız başkentinin 16. bölgesinde bulunan konsolosluk binası ve çevresi güvenlik önlemi olarak kapatıldı, halk tahliye edildi. Şehrin Metro Hattı 6 da kesintiye uğratıldı.

  • UCLG Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kosta Rika'da düzenlenen toplantıya başkanlık etti
    15:37 UCLG Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kosta Rika'da düzenlenen toplantıya başkanlık etti

    Dünya Belediyeler Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kosta Rika'da düzenlenen UCLG Ana Tüzük Komitesi Toplantısı'na başkanlık etti. Başkan Altay, toplantıda Gazze'nin ve mazlum coğrafyalarda sıkıntı çeken Müslüman kardeşlerin haklarını savunduğunu belirtti.

  • İran'a İsrail saldırısı sonrası petrol ve altın fiyatları yükseldi
    14:37 İran'a İsrail saldırısı sonrası petrol ve altın fiyatları yükseldi

    ABD’li yetkililerin bir İsrail füzesinin İran’ı vurduğunu açıklamasının ardından, petrol ve altın fiyatlarında yükseliş oldu. İsrail saldırısının haberi duyulunca, Brent ham petrolünün varil fiyatı 90 doların üzerine çıktı; daha sonra İran saldırının önemli olmadığını söyleyince biraz geriledi. Altının ons fiyatı bir ara rekora yaklaşırken, daha sonra 2400 doların altına düştü. Orta Doğu’daki gerilimin tırmanmasının petrol sevkiyatını aksatabileceğinden korkuluyor.


Advertisement