12. Boston Türk Film Festivali - Son Dakika
Güncel

12. Boston Türk Film Festivali

ABD'nin Boston kentinde düzenlenen 12.Boston Türk Film Festivali Direktörü Erkut Gömülü, Türk filmlerinin Amerikalı seyircilerin büyük beğenisini kazandığını söyledi.

01.04.2013 22:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin Boston kentinde düzenlenen 12. Boston Türk Film Festivali Direktörü Erkut Gömülü, Türk filmlerinin Amerikalı seyircilerin büyük beğenisini kazandığını söyledi.

Boston merkezli New England Türk Amerikan Kültür Derneği'nce (TACS-NE) düzenlenen ve ana sponsorluğunu Türk Kültür Vakfı (Turkish Cultural Foundation-TCF), Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türk Hava Yolları'nın üstlendiği festival, 27 Nisan'a kadar devam ediyor.

Festival direktörü Erkut Gömülü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 gün önce başlayan festivalde gösterilen çoğu uzun metrajlı toplam 19 filmin Kuzey Amerika ve hatta dünya ilk gösterimini yaptıklarını belirterek, bunun kendilerinde haklı bir gurur yarattığını kaydetti.

Amerikalı seyircilerin gösterimlere çok ilgi gösterdiğini belirten Gömülü, festivalin film seçkisiyle de seyirciler ve Amerikan medyasından büyük övgü aldığını ifade etti. Gömülü, "Festivaldeki Türk filmleri Amerikalı seyircilerin büyük beğenisini kazanıyor" dedi.

Gömülü, festivaldeki seyirci sayısının her yıl artmasından da memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Festivalde, Erden Kıral'ın "Yük" filminin ilk uluslararası gösterimi yapılırken, Kuzey Amerika'daki ilk gösterimlerini yapan filmler de şöyle oldu: Hüseyin Karabey'in "Unutma Beni İstanbul", İnan Temelkuran ve Kristen Stevens'ın " Siirt'in Sırrı", Onur Ünlü'nün "Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi" ve Yusuf Pirhasan'ın "Kurtuluş Son Durak".

Festival açılışında Zeki Demirkubuz'un "Yeraltı" ve Ali Aydın'ın "Küf" filmlerinin de ABD'nin doğu yakasındaki ilk gösterimleri yapılmıştı. Ayrıca, Orhan Eskiköy ve Zeynel Doğan'ın "Babamın Sesi", Dilek Keser ve Ulaş Güneş Kaçargil'in "Evdeki Yabancılar" ve Mehmet Ada Öztekin'in "Mahmut ile Meryem" filmlerinin bu hafta Kuzey Amerika ilk gösterimleri, Emin Alper'in "Tepenin Ardı" filminin ABD'nin doğu yakasındaki ilk gösteriminin yapılacağı belirtildi.

-Festival, ödül kazanan filmlerin yönetmenleri seyircileriyle buluşturdu-

Öte yandan, Boston Türk Film Festivali programında, Festival programında Kuzey Amerika'nın ilk Türk belgesel ve kısa film yarışması niteliğindeki Boston Belgesel ve Kısa Film Yarışması'nda Jüri Ödülü alan filmlerin yönetmenlerine plaketleri filmlerinin gösterimlerinden sonra düzenlenen bir törenle verildi. Ayrıca, yönetmenler seyircilerle filmleri üzerine söyleşilerde bulundu.

Bunun yanında, yönetmenler Aysun Bademsoy, Serhat Karaaslan, Hüseyin Karabey ve Ahmet Boyacıoğlu'nun katılımı ve Peter Keough'un moderatörlüğünde Türk sineması ve sorunları üzerine halka açık panel düzenlendi.

Jüri üyeliklerini Harvard Film Arşivi'nin Direktörü Haden Guest, film eleştirmeni Peter Keough, Boston Güzel Sanatlar Müzesi'nin Film Küratörü Carter Long gibi film konusunda saygın isimlerin yaptığı yarışmanın 7'incisi, geçen Aralık ayında Boston'da düzenlenmiş ve 38 film yarışmıştı.

Yarışmada, "En İyi Kısa Film Ödülü" yönetmenliğini Serhat Karaaslan'ın yaptığı "Musa" ve yönetmenliğini Rezan Yeşilbaş'ın yaptığı "Sessiz (Be Deng)" adlı kısa yapımlar, "En İyi Belgesel Ödülünü" yönetmen Aysun Bademsoy'un

"Namus" adlı belgeseli, "Seyirci Ödülleri"ni de belgesel film dalında yönetmen Hüseyin Karabey'in "Bir Hayatı Masal Gibi Anlatmak", kısa film dalında da yönetmen Koray Sevindi'nin "Ekmek" adlı yapımı almıştı.

Festival hakkında daha fazla bilgiye www.bostonturkishfilmfestival.org adresinden ulaşılabiliniyor. - WASHINGTON

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 12. Boston Türk Film Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement