12 Dev Adam'da Orhun Ene dönemi başladı - Son Dakika
Spor

12 Dev Adam'da Orhun Ene dönemi başladı

A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın yeni baştrebörü Orhun Ene, çok heyecanlı olduğunu belirterek, herkesin gurur duyacağı bir milli takım çıkaracaklarını vurguladı.

23.11.2020 12:36  Güncelleme: 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın yeni baştrebörü Orhun Ene, çok heyecanlı olduğunu belirterek, herkesin gurur duyacağı bir milli takım çıkaracaklarını vurguladı.

A Milli Erkek Basketbol Takımı'nda Orhun Ene dönemi resmen başladı. İmza töreni Türkiye Basketbol Federasyonu CEO'su Ömer Onan'ın da katılımı ile korona virüs pandemisi nedeniyle online olarak yapıldı.

Covid-19 testi pozitif çıkan Türkiye Basketbol Federasyonu Hidayet Türkoğlu'na geçmiş olsun dileyerek sözlerine başlayan Ömer Onan, "Kısa bir süre önce Ufuk Sarıca ile yollarımızı ayırmıştık. Kendisine hizmetlerinden ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki kariyerinde başarılar diliyorum. A Milli Takımımızın yeni antrenörü Orhun Ene, Türk basketbolunun yetiştirdiği en değerli hocalardan. Sezon sonuna kadar çalışmama kararı olmasına rağmen, bu süreçte başta başkanımız Hidayet Türkoğlu ve beni kırmayarak bu onurlu ve önemli görevi kabul ettiği için kendisine teşekkür ederim. 2022 Eylül ayında yapılacak Avrupa Şampiyonası'nın bitimine kadar A Milli Takımımızın başantrenörü Orhun Ene'dir. Daha uzun yıllar nice başarılar yapacağına inancımız sonsuzdur. Bu hafta Avrupa Şampiyonası'na katılabilmek için iki tane önemli maça çıkacak Bu iki maçta sahadan gali ayrılacağız. Cuma günü Hırvatistan ile, Pazar günü de Hollanda ile oynayacağız. TBF olarak kısa bir süre önce kadın milli takımımızın fanus düzenindeki organizasyonunu başarılı bir şekilde tamamladık. Şimdi erkek milli takım maçlarına ev sahipliği yapacağız. Fanus düzeninde Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak. Pandemiden dolayı seyircisiz oynanacak. milli takımız toplanıyor. Testlerinden geçtikten sonra toplanacak. Orhun hoca yönetimindeki ilk idmanlarını da yapacak. Orhun ene ve ekibi teşekkür ediyor" diye konuştu.

ORHUN ENE: "HERKESİN GURUR DUYACAĞI MİLLİ TAKIM ÇIKARACAĞIZ"

Çok heyecanlı olduğunu söyleyen Orhun Ene de, "A Milli Takımın formasını giydim, her kategoride görev yaptım. Milli takıma çağırıldığım zaman her seferinde yaşadığımı heyecanı yine yaşıyorum. Geçmişe göre çok daha farklı tecrübelerim var. Milli takımda çalışmak, benden önce çalışmış Ergin hoca, Ufuk hoca gibi antrenörlerimizin getirdiği seviyeye katkıda bulunmak benim öncelikli görevlerimden biri olacak. Beni göreve layık gören başkanımıza ve yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum. Zor bir sürecimiz var. Milli takım pencerelerinin çok yoğun dönemde olması, çalışma sürelerinin kısıtlı olması, geçmişteki milli takımlardan farklı bir yapı oluşturdu. Bizler milli formaya çok değer veren insanlarız. Mili takım çağırdığımız oyuncular bu bağlılığı ortaya koymuş insanlar. Milli takımdaki oynayacaklar oyuncularımız, bu işte en büyük sorumluluk onlara düşünüyor. Kısa zamanda bir kimya oluşturacağız. Bu kültürü devam ettirmek, kültürle farkı yapmak bence en önemli ayrıntı olacak. Kısa dönemde bu arkadaşlarla yoğun bir çalışma düzeninden geçtikten sonra iki maçtan başlayarak istenilen sonuçlarla berabere tekrar öz güvenimizi yerine getirerek, herkesin gurur duyacağı milli takım çıkaracağız" şeklinde konuştu.

(Oğuzhan Ort/İHA)

12 Dev Adam\'da Orhun Ene dönemi başladı
Kaynak: İHA

Son Dakika Spor 12 Dev Adam'da Orhun Ene dönemi başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor
    10:45 Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor

    Okul Sporları Yarışmaları kapsamında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Denizli'de yapılacak. 16 erkek takımı ve 15 kız takımı yarı final bileti için mücadele edecek. Yarışmaların açılış seremonisi 22 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek.

  • Denizli'de Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası Başlıyor
    10:14 Denizli'de Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası Başlıyor

    Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu faaliyet takviminde yer alan Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası 22-26 Nisan tarihleri arasında Denizli'de yapılacak. Şampiyonada 8 ilden 13 takım mücadele edecek.

  • Çaykur Rizesporlu Muhammet Taha Şahin: Her maç bizim için bir final
    10:13 Çaykur Rizesporlu Muhammet Taha Şahin: Her maç bizim için bir final

    Çaykur Rizespor'un 23 yaşındaki futbolcusu Muhammet Taha Şahin, Avrupa kupaları hedefleri olduğunu belirterek, "Her maç bizim için bir final" dedi. Şahin, Başakşehir maçı öncesi yaptığı açıklamada, takımın hedeflerine ulaşmak için her maça final gibi çıktıklarını vurguladı. Ayrıca Türkiye Milli Takımı'na gitmek istediğini ve Rizespor'un taraftarının kendileri için itici bir güç olduğunu söyledi.

  • Edirne Valisi Millet Bahçesi'nde incelemede bulundu
    10:03 Edirne Valisi Millet Bahçesi'nde incelemede bulundu

    Edirne Valisi Yunus Sezer, Meriç Nehri kenarı ile İzzet Arseven Kent Ormanı'nda yapılan Millet Bahçesi'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sezer, piknik alanları, spor sahaları, çocuk oyun alanları, bisiklet ve gezi yolu, kütüphane ve vatandaşların kullanacağı iskele gibi sosyal donatıların bulunduğu alanda çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti. Sezer, Millet Bahçesi'nin vatandaşlara huzurlu bir ortamda daha kaliteli hizmet sunacağını ifade ederek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ'ye teşekkür etti.

  • Nilüfer Belediyespor Kulübü Kosova'da Karate Şampiyonasında Başarılı
    10:02 Nilüfer Belediyespor Kulübü Kosova'da Karate Şampiyonasında Başarılı

    Nilüfer Belediyespor Kulübü sporcuları, Kosova'da düzenlenen karate müsabakalarında elde ettiği başarılı mücadelelerin ardından 2 altın, 1 bronz madalya kazandı.


Advertisement