12 Eylül Askeri Darbesinin Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

12 Eylül Askeri Darbesinin Yıl Dönümü

12 Eylül askeri darbesinin yıl dönümünde TRT Ankara Radyosu önünde protesto gösterisi düzenlendi.

12.09.2012 06:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

12 Eylül askeri darbesinin yıl dönümünde TRT Ankara Radyosu önünde protesto gösterisi düzenlendi.

Devrimci 78'liler Federasyonu üyesi bir grup, TRT Ankara Radyosu önünde toplandı. Aralarında darbe sonrası idam edilen Erdal Eren ve Necdet Adalı'nın bulunduğu kişilerin fotoğraflarının da yer aldığı dövizleri taşıyan grup, 12 Eylül darbesini gerçekleştirenleri protesto etti. Darbe karşıtı sloganlar atan grup üyeleri ellerindeki mumları yaktı.

Burada grup adına basın açıklaması yapan Mehmet Özer, 12 Eylül 1980'de Ankara Radyosu'nda okunan sıkıyönetim bildirisini Türkiye'ye yeniden hatırlatmak için toplandıklarını ifade etti.

Özer, radyoların halka uzanan mikrofonlarının darbeciler için her dönemde kilit noktası olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Darbecilerin ilk meşruiyetlerini bu mikrofonlardan elde ettiklerini düşünerek, önce postallarını şaklatarak gelen silahlı askerleri, palet zincirleri caddeleri inleterek ilerleyen tankları ve namluları çalışanlara yönelmiş tüfekleriyle radyo evini kuşattılar. Darbeci generaller soluğu hep radyo evlerinde aldı. Tarihimiz zulmetmek isteyen darbecilerin ve egemenlerin, halkın vergileriyle ayakta duran TRT'yi basma hikayeleriyle doludur."

"Namluların gölgesinde bir gelecek" ve "tank paletlerinin dişlileri arasında bir ülke" istemediklerinin altını çizen Özer, "Artık ekmek kadar, su kadar gerekli olan şeyi; halklarımızın özgürlüğünü, eşitliğini, kardeşliğini bir arada yaşayabildiği gerçek demokrasiyi istiyoruz" ifadelerini kullandı.Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Muhabir: İzzet Taşkıran - Fevzi Çakır

Yayıncı: Erdem Gültekin - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 12 Eylül Askeri Darbesinin Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement