12 Eylül Davası - Son Dakika
Politika

12 Eylül Davası

12 Eylül Davası

12 Eylül darbesine ilişkin davada Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin, 12 Eylül döneminin İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş ile 1 Mayıs 1977 olaylarıyla ilgili davanın savcısı Çetin Yetkin'in tanık olarak dinlenmesini istedi.12 Eylül darbesiyle ilgili...

11.05.2012 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

12 Eylül darbesine ilişkin davada Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin, 12 Eylül döneminin İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş ile 1 Mayıs 1977 olaylarıyla ilgili davanın savcısı Çetin Yetkin'in tanık olarak dinlenmesini istedi.

12 Eylül darbesiyle ilgili Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya hakkında açılan davanın öğleden sonraki oturumunda müdahillik talebinde bulunanlar ile avukatlarının beyanlarının alınmasına devam edildi.

Beyanların alınmasının ardından, Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin görüşünü açıkladı.

Savcı Çetin, 12 Eylül askeri darbesi öncesi olayları daha net ortaya koymak adına, bazı avukatlarca talep edildiği şekilde, dönemin İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş ile 1 Mayıs 1977 olaylarına ilişkin davanın savcısı Çetin Yetkin'in tanık olarak dinlenmesini istedi.

Abdi İpekçi'nin öldürülmesiyle ilgili Askeri Savcı Ahmet Koç'un, MHP'li Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak'ın öldürülmesiyle ilgili dönemin Ankara Sıkıyönetim Komutanı Nihat Özer'in, Çorum olaylarıyla ilgili Yıldırım Çabuk'un da tanık olarak mahkemeye çağrılmasını talep eden Savcı Çetin, MHP avukatının talebi doğrultusunda, parti genel merkezine yönelik 30 Haziran 1979'daki saldırıyla ilgili soruşturma dosyasının araştırılmasını ve dosyaya celbini istedi.

Çetin, sundukları belge ve dilekçelerin içeriğine göre zarara uğradığı tespit edilen kişi ve kurumların müdahilliklerine karar verilmesi ve sanıkların mahkemeye getirilmesiyle ilgili alınacak rapora esas olmak üzere, Adli Tıp Kurumu'na yazılan müzekkere cevabının beklenilmesi talebinde de bulundu.

Sanıkların avukatlarından Bülent Acar ise müdahale taleplerine ilişkin, daha önce yaptıkları savunmaları tekrarladıklarını söyledi. Acar, müvekkilleriyle ilgili Adli Tıp Kurumu raporunun tamamlanmasını istedi.

Mahkeme heyeti, duruşmaya, ara kararları açıklamak üzere saat 18.30'a kadar ara verdi.

- ANKARA

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement