12 Eylül Davasına Müdahillik Talebi - Son Dakika
Güncel

12 Eylül Davasına Müdahillik Talebi

12 Eylül döneminde gözaltındayken hayatını kaybeden Süleyman Cihan'ın kardeşleri 12 Eylül davasına müdahil olmak istedi.

27.03.2012 15:33  Güncelleme: 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

12 Eylül döneminde gözaltındayken hayatını kaybeden Süleyman Cihan'ın kardeşleri, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ve emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya hakkında açılan davaya müdahil olma talebiyle Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe sundu.

İlk duruşması 4 Nisan 2012'de özel yetkili Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davaya müdahillik talepleri devam ediyor. Ankara Adalet Sarayı'na avukatları Aydın Erdoğan ile gelen Süleyman Cihan'ın kardeşleri Ahmet Cihan ve Songül Emre, müdahillik dilekçesini mahkemeye sundu. Dilekçede, gözaltına alındığında sol bir örgütün yöneticisi olarak aranan Süleyman Cihan'ın işkence yapılarak öldürüldüğü, bunun sanıkların 'yok etme' iradelerinin bir sonucu olduğu savunuldu. Dilekçede Cihan'ın ölümüne

ilişkin askeri savcılığın 'kovuşturmaya yer olmadığı' kararı verdiğine işaret edilerek, o dönem rutin hale gelen 'işkenceyle öldürme' fiilinin üstünü örtmeye yönelik bu kararın 'yok hükmünde' olduğu, ayrıca 12 Eylül davası sanıklarının Süleyman Cihan'ın öldürülmesinde 'azmettiren' olarak sorumlu olduğu ileri sürüldü.

"DARBECİLERLE HESAPLAŞMAYA GİTMEK GEREKİYOR"

Ankara Adliyesi önünde açıklama yapan Süleyman Cihan'ın kardeşi Ahmet Cihan, davanın 30 yıl sonra da olsa demokrasi adına bir hesaplaşma olduğunu dile getirdi. 12 Eylül döneminde sadece Süleyman Cihan'ın değil, birçok insanın işkenceyle öldürüldüğünü, idam edildiğini, yurt dışına kaçmak zorunda bırakıldığını belirten Ahmet Cihan, "Darbecilerle temelden hesaplaşmaya gitmek gerekiyor. Tüm suç ortakları ortaya çıkarılmalı" diye konuştu.

Süleyman Cihan'ın kız kardeşi Songül Emre de, ağabeyini öldürenlerin ortada olduğunu ancak yargılanmadığını iddia etti. İstanbul Bağımsız Milletvekili Abdullah Levent Tüzel de 12 Eylül darbesinin sonuçlarının çok ağır olduğunu belirterek, darbecilerin kararlarını yerine getiren bütün kamu görevlilerinin yargılanması gerektiğini söyledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 12 Eylül Davasına Müdahillik Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement