12 Kasım Düzce Depreminin Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

12 Kasım Düzce Depreminin Yıl Dönümü

12 Kasım Düzce Depreminin Yıl Dönümü

Düzce Belediye Başkanı Bayram 1999 depreminin 13'üncü yıl dönümü nedeniyle, "Depremi unutmadan ama yarına da umutla bakarak geleceği düşünmeliyiz" dedi.

10.11.2012 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram 12 Kasım 1999 depreminin 13'üncü yıl dönümü nedeniyle genel bir değerlendirme yaparak, "Depremi unutmadan ama yarına da umutla bakarak geleceği düşünmeliyiz. Herkesin gelecek için sağlıklı, huzurlu bir yaşam hakkı vardır" dedi.

Deprem acılarının ve izlerinin hiçbir zaman unutulmadığını ve unutulmayacağını hatırlatan Başkan İsmail Bayram, depremlerden büyük dersler çıkarıldığını ve çıkarılması gerektiğini belirtti.

Başkan Bayram konuşmasına şöyle devam etti, "1999 yılında Düzce iki büyük deprem felaketi yaşadı. Deprem yıl dönümleri unutulmayan ve ders alınması gereken günlerdir. Bunları hiç unutmadan depreme karşı hazırlıklı olmak ve bilimsel çalışmaları önemsemek ve uygulamak gereklidir. Deprem sonrasında Düzce'de fiziksel değişimlere ve yıkımlara karşın yeniden yapılanmaya yönelik çok ciddi adımlar atıldı. Yeniden bir şehir oluşturma çabaları içinde uzun vadeli ciddi projeler geliştirildi ve uygulamaya geçirildi. Depremler sonrası yasal düzenlemeler yanında yönetmelikler bağlamında teknik değişiklikler de yapılmıştır. Düzce genelinde belediyemiz bünyesinde de çalışmalar yapılmakta projeler üretilmektedir. Düzce, çağdaş ve kalkınmış bir kent modeli içinde gelişimini sürdürmektedir. Bunun için de belediyemiz tarafından bir şehir standardı oluşturulmuştur. Bu yöndeki en temel anlayışımız alt yapısı ve üst yapısı tamamlanmış kentimizde ayrıca toplumsal gelişim programı ile plan ve projeleri hayata geçirmektir. Bu anlayışımızı tüm mahallelerimiz için düşünüyoruz. Düzce gelişmeyi hak etti ve hızla da gelişiyor. Bir daha bu büyük acıları yaşamamamız için yaşadıklarımızı unutmadan bilimin gösterdiği yolda önceden alacağımız tedbirlerle sağlıklı yaşam mekanları oluşturmamız dileğiyle kaybettiklerimize bir kez daha Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz." - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 12 Kasım Düzce Depreminin Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement