12. Köyceğiz Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali Başladı - Son Dakika
Kültür Sanat

12. Köyceğiz Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali Başladı

"12. Köyceğiz Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali" başladı.

04.09.2018 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"12. Köyceğiz Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali" başladı.

Festivalin açılışında konuşan AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan ise sanatın herkesi bir araya getirdiğini ve bir yerde buluşturduğunu söyledi.

Muğla'nın doğal bir film platosu olduğunu ve bu nedenle birçok dizi ve sinema çekimlerine de ev sahipliği yaptığını aktaran Gökcan, şöyle konuştu:

"Burada yaşayan insanlarımız, vatandaşımız da doğal bir sanatçı. Burada çekilen filmlerle Muğlamızın tanıtımına çok güzel bir şekilde katkı sağlanıyor. Bu süreçte halkımızın da ciddi katkısı söz konusu. AK Parti Muğla Milletvekili olarak Muğla'nın tanıtımına katkı sağlayan bütün sinema severlere ve bütün sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de Muğla'nın doğal bir sinema platosu olması için ve bu konuyla ilgili yapılacak projelerde de her zaman sizlerin yanında olacağım."

Belediye Başkanı Kamil Ceylan da gelecek nesillere, kalıcı ve anlamlı şeyler bırakabilmek için en güzel yolun sanat olduğuna inandıklarını söyledi.

Festivalin 12 yıldır düzenlendiğini belirten Ceylan, "Sinemayı festivallerle çok daha geniş kitlelere ulaştırabilmemiz mümkün oluyor. Kültüre, sanata ve sanatçıya önem veren bir belediye olarak Köyceğiz'de 2001 yılında Sinema Günleri adı altında başlatılan etkinliğin devamı açısından önemli yol kat ettik." dedi.

Yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle geçen aylarda 11 saat süren zorlu bir ameliyat geçiren "Yeşilçam'ın gamzeli güzeli" Bahar Öztan da festivalin açılış galasına katıldı.

Öztan'a Milletvekili Gökcan tarafından "Yaşam Boyu Onur Ödülü" takdim edildi.

Öztan, galaya yoğun ilgi gösteren Köyceğizlilere teşekkür ederek, "Geçtiğimiz yıl sağlık sorunlarım nedeniyle katılamadım. O süreçte beni yalnız bırakmayan Türk halkına teşekkür ediyorum. İyi ki sinema var. İyi ki sizler varsınız." dedi.

Festivalin bu yılki konukları Türk sinemasının duayen isimlerinden, Güngör Bayrak, Ahmet Mekin ile Belçim Bilgin, Buğra Gülsoy, Büşra Develi, Fikret Kuşkan, Ayça Varlıer, Mehtap Bayrı, Hakan Bilgin oldu. Festivalin onur konuklarıysa yönetmen Biket İlhan ve yapımcı Necip Sarıca'ydı.

Festivalde, Can Ulkay'ın Ayla, Murat Şeker'in Görevimiz Tatil, Bora Egemen'in Hadi Be Oğlum, Selahattin Sancaklı'nın Direniş Karatay, Ozan Açıktan'ın Aile Arasında ve Özgür Sevimli'nin Murtaza filmleri izleyiciyle buluşacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 12. Köyceğiz Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement