12 Mart İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü - Son Dakika
Güncel

12 Mart İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

12 Mart İstiklâl Marşı\'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy\'u Anma Günü

Hakkari'de İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla bir program düzenlendi.

12.03.2019 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'de İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla bir program düzenlendi.

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa; Vali İdris Akbıyık, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muammer Alper, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, vali yardımcıları Mustafa Pala, İdris Koç, Mustafa Duruk ve Aziz Gölbaşı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu AK Parti İl Başkanı Emrullah Gür, MHP İl Başkanı Fatih Özbek, kurum müdürleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Vali İdris Akbıyık günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Vali Akbıyık, "Bugün yüce milletimizin bekası, milli birlik ve beraberliğinin genel ifadesi olan İstiklal Marşımızın kabulünün 98. yılını kutlamanın büyük onurunu yaşamaktayız. Vatan, millet, istiklal ve din sevgisiyle yoğrulmuş milletimizin kendisini esir etmek isteyen güçlere karşı topyekün verdiği bir savaş ile ulusal benliğini kurtardığı ve bağımsızlığa olan tutkusunu destanlaştırdığı istiklal mücadelemiz, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un muhteşem mısralarıyla ebedileşmiştir. Yüce Türk milletinin hiçbir dayatmaya boyun eğmeyeceğinin haykırışı olan İstiklal Marşımız; gerektiğinde birlik ve beraberlik ile üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şeyin olmadığının en büyük göstergesi olmuştur. Yüksek ahlakı, örnek kişiliği, mücadele azmi, millet sevgisi ve bağımsızlık aşkı ile Mehmet Akif Ersoy, milletimizin gönlünde adeta taht kurmuştur. Maneviyatı, edebiyatı ve duyguları İstiklal Marşımızda en güzel şekilde harmanlayan milli şairimiz kişiliği ve dizeleri ile ülkemizi geleceğe birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde taşımamıza büyük katkı sağlamaktadır. İstiklal Marşı'nı anlamak için onun hangi şartlarda yazıldığını bilmemiz ve bu çerçevede değerlendirmemiz gerekmektedir. 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın' diye temennide bulunan Mehmet Akif Ersoy, bu sözleriyle o yıllarda verilen çetin mücadelelere ve insanüstü gayretlere işaret etmiştir. Milli mücadelenin en çetin döneminde, milletimizin yeniden dirilişine ve şahlanışına vesile olan bu eşsiz eser, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu kutsal vatanın semalarında yankılanmaya devam edecektir. Bugün üzerimize düşen en büyük görev, geçmişte gösterilen çabaların anlam ve öneminin bilincine vararak atalarımızın emaneti olan vatanımıza sahip çıkmak, cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak olmalıdır. Bu duygular içerisinde; İstiklal Marşımızın kabulünün yıldönümünde cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'u, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un hayatının anlatıldığı sunumun ardından öğretmenler tarafından İstiklal Marşı'nın kabulünü anlatan video gösterimi izlendi.

Ardından İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle öğrenciler arasında düzenlenen "İstiklal Marşı'nı En Güzel Okuma" yarışmasında birinci olan öğrenci, İstiklal Marşı'nın 10 katısını okudu. Daha sonra Vali Akbıyık ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Program, öğretmenlerin müzik dinletisi ve Vali Akbıyık'ın etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen öğretmenleri tebrik etmesiyle sona erdi. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 12 Mart İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Zonguldak'ta Bisiklet Etkinliği Düzenlenecek
    11:08 Zonguldak'ta Bisiklet Etkinliği Düzenlenecek

    Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bisiklet turizmi ve etkinliklerinin geliştirilmesi amacıyla Bülent Ecevit Üniversitesi, Kdz. Ereğli Kaymakamlığı, çeşitli kurum ve kuruluşlar ve BAKKA iş birliğiyle 20-21 Nisan 2024 tarihlerinde bisiklet etkinliği düzenlenecek. Etkinlik, panel, çalıştay ve bisiklet turu olmak üzere 3 farklı aşamadan oluşacak ve bölgede ekoturizmin, doğa sporlarının ve sürdürülebilir turizmin gelişimi ile bisiklet rotalarının güçlendirilmesine katkı sağlamayı hedefliyor.

  • Zorunlu uygulama bitti, lastik değişimi hızlandı
    11:07 Zorunlu uygulama bitti, lastik değişimi hızlandı

    Zorunlu kış lastiği uygulamasının sona ermesiyle birlikte lastikçilerde yaz lastiğine dönüş telaşı başladı. Sürücülerin yaz aylarında kış lastiği kullanmaması gerektiğini belirten servis müdürü, lastik alacak vatandaşların etiketleri kontrol etmeleri gerektiğini ve doğru seçim yapmaları gerektiğini vurguladı. Kış lastiği ile yazın devam edilmesinin araçların performansını düşürdüğüne dikkat çekildi.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'nda olacaklarını açıkladı
    11:07 CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'nda olacaklarını açıkladı

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda tüm emekçileri Taksim Meydanı'na davet ettiğini söyledi. Taşçıer, Taksim Meydanı'nın emekçilerin ortak hafızası olduğunu vurgulayarak, Anayasa Mahkemesi'nin 1 Mayıs yasağını kaldıran kararının uygulanmasını istedi. Ayrıca, emekçilerin yaşadığı güvencesizlik, yoksulluk ve adaletsizlik sorunlarına dikkat çekerek, 1 Mayıs'ta meydanlarda olacaklarını belirtti.

  • Dubai'deki Aşırı Yağışlar Hava Trafiğini Etkiledi
    11:07 Dubai'deki Aşırı Yağışlar Hava Trafiğini Etkiledi

    Körfez ülkelerinde yaşanan aşırı yağışlar, Dubai Uluslararası Havaalanı'ndaki hava trafiğinde aksamalara neden oldu. Havalimanı yetkilileri, zorlu koşullar nedeniyle uçuşu olan yolculara gelmemeleri çağrısında bulundu. Ülkede yaşanan su baskınları ve sellerde bir kişi hayatını kaybetti. Ayrıca, Umman'da en şiddetli yağışın yaşandığı son 75 yılda en az 19 kişi hayatını kaybetti. Dubai Havaalanı'na iniş ve kalkış dahil 300 uçuş iptal edildi ve yüzlerce uçuş ertelendi. Dubai'de evler sular altında kaldı, alışveriş merkezleri zarar gördü. Bilim insanları, bölgedeki aşırı yağışların iklim değişikliğiyle bağlantılı olduğunu belirtiyor.

  • CHP TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın Vefatı
    11:06 CHP TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın Vefatı

    CHP'de 2010 yılından bu yana TBMM Grup Müdürlüğü yapan Levent Bayraktar, 59 yaşında hayatını kaybetti. Bayraktar'ın cenazesi yarın Kocatepe Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek. CHP'li yöneticiler ve milletvekilleri baş sağlığı mesajları yayımladı.

  • Türkiye'de Tavuk Eti ve Yumurta Üretimi Azaldı
    11:05 Türkiye'de Tavuk Eti ve Yumurta Üretimi Azaldı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, şubat ayında tavuk eti üretimi yüzde 0,7 azalarak 201 bin 680 ton, tavuk yumurtası üretimi yüzde 5,7 azalarak 1,73 milyar adet oldu. Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre tavuk yumurtası üretimi yüzde 7,3, kesilen tavuk sayısı yüzde 13,1, tavuk eti üretimi yüzde 14,6, hindi eti üretimi yüzde 31,2 arttı. Ocak-Şubat döneminde ise tavuk yumurtası üretimi yüzde 6,8, kesilen tavuk sayısı yüzde 9,4, tavuk eti üretimi yüzde 10,1, hindi eti üretimi yüzde 32,2 arttı.

  • Edirne'deki tarlalarda kanola bitkisi çiçek açmaya başladı
    11:04 Edirne'deki tarlalarda kanola bitkisi çiçek açmaya başladı

    Edirne'de tarlaları sarıya boyayan kanola bitkisi, çiçek açarak bölgeye ayrı bir güzellik katıyor. Sapsarı görüntüsüyle ilgi çeken tarlalara giren vatandaşlar, doğal stüdyo olarak nitelendirdikleri alanda güzel anları ölümsüzleştiriyor. Kanola, çiftçilerin tercih ettiği alternatif ürünler arasında yer alıyor ve bu yıl Edirne'de 35 bin dekar alana ekildi.

  • Bayburt İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Şahin Seçildi
    11:04 Bayburt İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Şahin Seçildi

    Bayburt İl Genel Meclisi'nde yapılan seçimler sonucunda Hüseyin Şahin başkan seçildi. İl genelindeki 8 meclis üyesinin 7'si AK Parti'ye ait olup, diğer üyeler ise komisyonlarda görev aldılar. Şahin, toplantıda yaptığı konuşmada yeni dönemde tüm arkadaşlarıyla birlikte daha üst noktalara taşıma mücadelesi vereceklerini belirtti.

  • Kırklareli Valisi Turizmcilerle Buluştu
    11:04 Kırklareli Valisi Turizmcilerle Buluştu

    Kırklareli Valisi Birol Ekici, kentteki turizmcilerle bir araya geldi. Ekici, Kırklareli'nin turizm açısından önemli bir kent olduğunu vurgulayarak, kentin deniz, doğa, tarih ve kış turizminde ön plana çıktığını belirtti. Belediye Başkanı Derya Bulut ise Kırklareli'nin her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırladığını ifade etti. Kentin turizm sektöründe daha da ilerlemek için iş birliğine hazır olduklarını kaydetti.

  • Kırklareli'de firari hükümlü yakalandı
    11:03 Kırklareli'de firari hükümlü yakalandı

    Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesinde 44 yıl 1 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı.

  • Haşim Şentürk, Aydıntepe Belediye Başkanı olarak göreve başladı
    11:03 Haşim Şentürk, Aydıntepe Belediye Başkanı olarak göreve başladı

    Yeniden Aydıntepe Belediye Başkanı seçilen Haşim Şentürk, mazbatasını Bayburt Adliyesi'nde aldı. Şentürk, teşekkür konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.


Advertisement