12. Mersin Müzik Festivali 10 Mayıs'ta Başlayacak - Son Dakika
Yerel

12. Mersin Müzik Festivali 10 Mayıs'ta Başlayacak

12. Mersin Müzik Festivali 10 Mayıs\'ta Başlayacak

Bu yıl 12'ncisi düzenlenecek Mersin Uluslararası Müzik Festivali, 10 Mayıs'ta başlayacak.

11.03.2013 14:35  Güncelleme: 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 12'ncisi düzenlenecek Mersin Uluslararası Müzik Festivali, 10 Mayıs'ta başlayacak.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, HiltonSA Otel'de düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, müziğin evrensel bir etkinlik olduğunu ve insanların müzik dinlerken kendinden bir şeyler bulduğunu ifade etti.

Festivalin, Mersin'i müzikle tanımladığını belirten Güzeloğlu, "Bu tür etkinliklerde hedef, o kentin tüm kesimlerini bir araya getirmek ve kaynaştırmaktır. Bu festival de bunun için önemli bir unsur. Ayrıca, Mersin'in tarihi ve kültürel zenginlikleri de bu tür etkinliklerle daha çok ortaya çıkacaktır" diye konuştu.

Festival Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı da, geçen yılki festivalin bütçesinin 904 bin lira olduğunu, bu bütçenin yüzde 73'ünün kamu kurumları, yüzde 27'lik kısmının da sponsorların desteğiyle sağlandığını söyledi.

355'e yakın yerli ve yabancı sanatçının yer alacağı festivalde konser, resital, gösteri ve konferansların yer alacağı 10 ücretli, 3 ücretsiz etkinlik düzenlenecek.

Bilkent Senfoni Orkestrası'nın 10 Mayıs'ta Mersin Kültür Merkezi'nde vereceği gala konseriyle açılacak festival, 22 Mayıs'ta Los Vivancos Grubu'nun

'flamenko' gösterisiyle son bulacak.

Muhabir: Basir Gülüm/ Mustafa Çiftçi

Yayıncı: Tevfik Işık - MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 12. Mersin Müzik Festivali 10 Mayıs'ta Başlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement