12. Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali - Son Dakika
Kültür Sanat

12. Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali

Bilecik Belediyesince bu yıl 12'ncisi düzenlenecek Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali, kapılarını tiyatroseverlere açmaya hazırlanıyor.

14.11.2017 23:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Belediyesince bu yıl 12'ncisi düzenlenecek Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali, kapılarını tiyatroseverlere açmaya hazırlanıyor.

Festival öncesi Üsküdar Kız Kulesi'nde gerçekleştirilen gala gecesinde, tiyatro oyuncuları Süheyl Uygur, Behzat Uygur, Kayra Şenocak ile bir televizyon kanalında yayınlanan Güldüy Güldüy Show tiyatro programı ödül aldı.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, festivalin gala gecesini tarihi bir ortamda yapmaktan dolayı gurur duyduklarını söyledi.

Yağcı, "İstanbul sanatın merkezi. Biz de burada çok önemli bir güzide mekan olan Kız Kulesi'nde gecemizi yaparak tiyatroya verdiğimiz önemi göstermek istedik. Sosyal ve kültürel belediyecilik noktasında gelmiş olduğumuz bu seviye, hemşehrilerimizle birlikte ulaştığımız başarıdır. Sanatların anası tiyatro ile başladığımız bu yolculuğu son derece önemsiyoruz. İnşallah daha nice 12'nci yıllara ulaşacağız." diye konuştu.

Bilecik'te tiyatro kültürünün oluştuğunu ve biletlerin önceden tükendiğini vurgulayan Yağcı, "Yabancı menşeili oyun getirdik. Makedonyalı sanatçılar oynuyor. O oyunun biletleri de bitmiş. Sanata ve tiyatroya çok ciddi bir gönül bağı var kentimizde." ifadelerini kullandı

Tiyatro sanatçısı Kayra Şenocak ise genç yaşta ödül almaktan dolayı gururlu olduğunu belirtti.

Şenocak, bir tiyatro festivalinin 12 yıl devam etmesinin çok değerli olduğunu aktararak, "Bu nedenle başkanımızı tebrik ediyorum. Ben de böyle bir organizasyonun içinde olmaktan çok onurlu ve mutluyum.Tiyatronun ilgi görmesi beni çok mutlu ediyor. Bilecik'te tiyatroların kapı baca yıkıyor olması ise bizi daha da çok mutlu ediyor." dedi.

Gecede konuşmaların ardından tiyatroya verdikleri hizmet ve emek sebebi ile Süheyl Uygur ve Behzat Uygur, Kayra Şenocak ile Güldüy Güldüy Show programına Yağcı tarafından ödülleri takdim edildi.

Süheyl Uygur ise hayatı tiyatroda geçmiş insanlar olarak böyle bir festivale dahil olmanın kendilerini çok mutlu ettiğini anlattı.

Uygur, babası Nejat Uygur'un, "Bir gün tiyatronun ışıkları sönecek, zil sesleri susacak ve tiyatro perdesi sonsuza kadar üzerime kapanacak. İşte o zaman giderken tüm üzüntülerinizi yanımda götürerek, size sadece kahkahaları bırakacağım" sözüyle ödülünü aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 12. Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Osmanlı puşideleri Adana'da ilmek ilmek işleniyor
    09:27 Osmanlı puşideleri Adana'da ilmek ilmek işleniyor

    Adana Olgunlaşma Enstitüsü'nde usta öğreticiler, Osmanlılarda mezar sandukalarının üzerine örtülen puşideleri Maraş işi tekniğiyle yeniden yapmaktadır. Puşide Projesi kapsamında çalışan ekip, geleneksel el sanatı olan Maraş işini gün yüzüne çıkarmayı amaçlamaktadır. Usta öğreticiler, türbelerde kullanılan sanduka örtülerini yenileme çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürmektedir.

  • Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Üç Kümbetler ve çevresinde incelemelerde bulundu
    09:21 Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Üç Kümbetler ve çevresinde incelemelerde bulundu

    Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, kentin önemli tarihi yapılarından Üç Kümbetler ve çevresinde incelemelerde bulundu. Vakıflar Bölge Müdürü Murat Uslu, Çifte Minareli Medrese ve Erzurum Kalesi ile aynı tarihi doku içerisinde yer alan Üç Kümbetler ve çevresindeki çalışmalar hakkında Vali Çiftçi'ye bilgi verdi.

  • Van'ın bin 700 yıllık kilisesi ziyaretçilerini bekliyor
    09:00 Van'ın bin 700 yıllık kilisesi ziyaretçilerini bekliyor

    Van'ın Başkale ilçesinin İran sınırındaki Albayrak Mahallesi'nde bulunan bin 700 yıllık Aziz Bartholomeus Kilisesi, define avcıları tarafından tahrip edildiği için restore edilerek turizme kazandırılmasını bekliyor.

  • İranlı şarkıcı Moein'in van konserinde izdiham: Cam kapılar kırıldı, ezilme tehlikesi yaşandı
    07:42 İranlı şarkıcı Moein'in van konserinde izdiham: Cam kapılar kırıldı, ezilme tehlikesi yaşandı

    İran'ın en çok dinlenen şarkıcısı Moein, Van'da bir konser verdi. Konser için kente gelen binlerce İranlı, saatlerce konser alanına girebilmek için bekledi. Konser alanının önünde yaşanan izdiham nedeniyle cam kapılar kırıldı ve birçok kişi ezilme tehlikesi geçirdi. Polis ve özel güvenlik görevlilerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı konser, basına kapalı yapıldı.

  • Haluk Levent Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda konser verdi
    23:19 Haluk Levent Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda konser verdi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında şarkıcı Haluk Levent, Merkez Parkı'nda konser verdi. Konserine çok sayıda kişi katıldı ve Levent'in en sevilen parçalarını seslendirmesiyle müzikseverler eşlik etti. Levent'in performansı, dinleyiciler tarafından alkışlandı.


Advertisement