12. Uluslararası Film Festivali' - Son Dakika
Güncel

12. Uluslararası Film Festivali'

12. Uluslararası Film Festivali\'

12. Uluslararası Film Festivali'nde dünya sinemasından farklı filmlerle farklı bir bakış açısı "MASKÜLEN".

23.04.2012 10:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

21-28 Nisan 2012 tarihleri arasında Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Kalkınma Ajansı destekleri ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı ile Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliğiyle 11 yıl sonra yeniden hayata geçirilecek olan 12.Uluslararası İzmir Film Festivali programında dünya sinemasından ilginç filmler farklı bölümlerde İzmirli sinemaseverlerle buluşacak.

MASKÜLEN

Genç yönetmenlerden komediden drama geniş bir yelpazade erkeklerin ve erkekliğin hikayelerinin anlatıldığı bu bölümde 6 film yer alıyor.

"Halkımız Avanta Peşinde" (La comunidad, 2000) ve "Oxford Cinayetleri" (The Oxford Murders, 2008) filmiyle tanıdığımız İspanyalı yönetmen Álex de la Iglesia'nın Goya Ödülleri'nde yarışan filmi "Talihin Böylesi" (As Luck Would Have It, 2011), uzun zamandır işsiz kalmış halkla ilişkiler uzmanı Roberto'nun geçirdiği bir kaza sonucu bir anda medya kahramanına dönüşmesini anlatıyor. Meksika asıllı oyuncu Salma Hayek'i başrole taşıyan bu eğlenceli film, sıkı bir medya eleştirisi yapmaktan da geri durmuyor.

İşi ufka uzanan yollara çizgi çekmek olan otuzlu yaşlarındaki Finnbogi ile seksten başka bir şey düşünmeyen Alfred'in dostluğunu anlatan "Her Yol Mübah" (Either Way, 2011), İzlanda sineması tutkunlarının kaçırmaması gereken bir film. Hafsteinn Gunnar Sigurdsson bu ilk kurmaca uzun filminde, kurak ve vahşi doğayı mükemmel bir görsellikle kullanarak seyirciyi maceralar, felaketler ve keşiflerle dolu bir dünyaya götürüyor.

Danimarkalı yönetmen Mads Matthiesen'in bu yıl Sundance Film Festivali'nde büyük ilgi gören ve dünya sineması dalında En İyi Yönetmen Ödülü kazanan filmi "Ayıcık" (Teddy Bear, 2012), sıra dışı bir karakterle tanıştırıyor bizi. 38 yaşındaki Dennis, Danimarka'da aradığı aşkı bulmayı başaramayan, acı verecek derecede utangaç vücut geliştirmecidir. Birlikte yaşadığı annesinin baskılarından bunalır ve kendine bir eş bulmak için Tayland'a yola çıkar.

Olivier Pictet, Marc Recuenco ve Pablo Martín Torrado'nun birlikte yönettiği İsviçre ve İspanya ortak yapımı olan "Hayatta En Önemlisi Ölü Olmamak" (The Most Important Thing In Life Is Not To Die, 2011), düşle gerçeğin birbirine karıştığı eğlenceli bir film. Eşi Helena'yla görünürde mutlu bir hayat süren saygıdeğer piyano akortçusu ve tamircisi Jacobo'nun sade ve sakin hayatı, uykusuzluk hastalığına yakalanıp da geceleri evde sesler duymaya ve gece elbisesiyle evin içinde dolaşan bir yabancıyı görmeye başlamasıyla altüst olacaktır. Gerçekten de, yaşam güvenli ve olaysız mıdır yoksa Jacobo'nun gördüğü gibi, perdeler arkasında ikinci bir gerçek mi saklanmaktadır?

İspanyalı yazar ve yönetmen David Trueba'nın filmi " Madrid, 1987" (Madrid, 1987, 2012), kadın ve erkek ilişkilerine keskin gözlemler getiren bir film. 1987'nin sıcak bir Temmuz günü, Madrid'de bir kafede buluşan bir kadın ve erkek… Erkek; korkulan ve saygı duyulan gazete yazarı Miguel, kadın; genç gazetecilik öğrencisi Ángela… İlk andan itibaren aralarında arzuyu, ilhamı, yeteneği ve profesyonel perspektifleri içine alan, eşitsiz şartlarda bir düello başlamıştır.

Blink-182'den Mark Hoppus, Red Hot Chili Peppers'dan Flea, Rise Against'ten Tim McIlrath gibi Punk Rock'ın öncü isimlerinden oluşan büyük bir "koro"ya yer veren "Punk Usulu Baba" (The Other F Word, 2011) ise babalığın zekice ve derinlikli bir resmini sunan bir belgesel. Bir kuşağın yılmaz otorite karşıtı figürlerinin toplumun nihai otoritelerine dönüştüklerinde neler yaşandığını gösteren film, bir grup punk rockçı babayı konu alan çılgın ve şaşırtıcı derecede dokunaklı bir yapım.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 12. Uluslararası Film Festivali' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mersin Silifke'de Çilek Fiyatları Düştü
    10:03 Mersin Silifke'de Çilek Fiyatları Düştü

    Mersin Silifke'de açıkta çilek hasadının başlamasıyla birlikte 120 TL'ye ulaşan ürünün fiyatı 50 TL'ye kadar düştü. Çilek üretimi Türkiye'nin her tarafına gönderilirken, bazı ülkelere de ihraç ediliyor.

  • İnci Kefali İçin 3 Aylık Av Yasağı Başladı
    10:02 İnci Kefali İçin 3 Aylık Av Yasağı Başladı

    Van Gölü'nde yaşayan ve binlerce insanın geçim kaynağı olan inci kefali balığının tatlı sulara göçü nedeniyle uygulanan 3 aylık av yasağı başladı. İnci kefali göçünün en yoğun olduğu yerlerden biri olan Erciş Balık Bendinde önlerine çıkan engelleri adeta uçarcasına aşarak görsel şölen de oluşturan balıklar için fotoğraf çekmeye gelen Cihat Öztunç, 'Erciş Balık Bendi, Türkiye'nin cazibe merkezlerinden biridir. Baharın gelmesiyle çayımız coştu. İnci kefali göçümüz yakında başlayacak. Bu sebeple 15 Nisan ve 15 Temmuz arasında inci kefali göçü için av yasağına uyarak sadece seyredelim. Balık göçünü eşimizle, ailemizle, dostumuzla seyrederek çok keyifli vakitler geçirebiliriz. Bu güzel alanda güzel vakitler geçirip inci kefali av yasağına uyalım' dedi.

  • Kartal Belediyesi'nden minik öğrencilerin resim sergisi
    10:02 Kartal Belediyesi'nden minik öğrencilerin resim sergisi

    Kartal Belediyesi'nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören minik öğrenciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı konu alan 'Sanatın Çocukları' adlı resim sergisine imza attı. Sergi, büyük beğeni topladı.

  • Uşak'ta Ruhsatsız İşletmeler Kapatıldı
    10:02 Uşak'ta Ruhsatsız İşletmeler Kapatıldı

    Uşak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde ruhsatsız işletmeler tespit edildi ve kapatıldı. Belediye Başkanı Özkan Yalım, halkın huzurunu bozabilecek hiçbir duruma izin vermeyeceklerini belirtti.

  • Kadirli'de çocuğa motosiklet çarptı
    09:59 Kadirli'de çocuğa motosiklet çarptı

    Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışan çocuğa motosiklet çarptı. Çarpmanın etkisiyle hem çocuk hem de motosiklet kullanıcısı yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • Edirne'de Jandarma Ekipleri Okul Servislerini Denetliyor
    09:59 Edirne'de Jandarma Ekipleri Okul Servislerini Denetliyor

    Edirne'de, jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, okul servislerinin güvenliği ve trafik kurallarına uyumu sağlanmaya çalışılıyor. Ekipler, sürücüleri uyarırken öğrencilere de trafik kuralları hakkında bilgilendirme yapıldı.

  • Mersin'in ilk kadın muhtarları mazbatalarını alıp göreve başladı
    09:58 Mersin'in ilk kadın muhtarları mazbatalarını alıp göreve başladı

    Mersin'in Mut ilçesinde iki kadın muhtar adayı seçimleri kazanarak göreve başladı. Fatma Ayan ve Fatma Dorla, mazbatalarını alarak Tuğrul Mahallesi ve Çömelek Mahallesi'nde muhtarlık görevine başladı. Ayan ve Dorla, kadınların seçme ve seçilme hakkını kullanarak bu başarıyı elde ettiklerini belirtti. İkinci sıraya yerleşen Dorla, köyünde eksikliklerin giderilmesi için çalışacağını ifade etti.


Advertisement