"12. Uluslararası İstanbul Opera Festivali" 1 Temmuz'da başlayacak - Son Dakika
Güncel

"12. Uluslararası İstanbul Opera Festivali" 1 Temmuz'da başlayacak

"12. Uluslararası İstanbul Opera Festivali" 1 Temmuz\'da başlayacak

"12. Uluslararası İstanbul Opera Festivali", 1 Temmuz'da İstanbul Arkeoloji Müzeleri Bahçesinde sanatseverlerle buluşacak.

28.06.2021 18:02  Güncelleme: 18:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"12. Uluslararası İstanbul Opera Festivali", 1 Temmuz'da İstanbul Arkeoloji Müzeleri Bahçesinde sanatseverlerle buluşacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen festival, üç önemli etkinliği yerli ve yabancı sanatseverleri ağırlayacak.

Festivale ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) Müdürü ve Sanat Yönetmeni Suat Arıkan, dünyayı etkisi altına alan salgına işaret ederek, "Bütün dünyanın içinde bulunduğu sağlık sorunlarına rağmen, hiç durmayan kurumlarımız, tedbirleri elden bırakmadan sanat üretmeyi sürdürdü. 12. kez düzenlemekte olduğumuz festivalimiz yine renkli ve coşku ile seyircileri kucaklayacak." dedi.

Arıkan, festivalin önemine değinerek şu bilgileri verdi:

"Ülkemizin her yerinden uluslararası seviyedeki solist sanatçılarımız bir arada. Baroktan klasiğe, klasikten romantik döneme uzanan geniş bir dönemsel yelpaze sunuyoruz. Gelenekselleşen Mozart'ın 'Saraydan Kız Kaçırma Operası', seyircilerin yoğun ilgisi öngörülerek üç kez tekrarlanıyor. Biletlerin kısa sürede tükenmiş olması, sağlık sorunlarının olmayacağı gelecek yıllar için bize büyük bir umut veriyor. Daha zengin programlarla gelecek yıllarda güçlenecek olan festivalimiz, İstanbul'un yanı sıra ülkemizin sanat yaşamına değerli katkılar vermeye devam edecek. Başta Kültür ve Turizm Bakanımız ve Genel Müdürümüz olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyor, solistlerimize, orkestra ve koromuza, tüm teknik ekibimize başarılar diliyorum."

Gala konserinde 15 solist sanatçı aynı sahneyi paylaşacak

Kovid-19 tedbirleri kapsamında maske, hijyen ve mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleştirilecek festival, İDOB Orkestrası eşliğinde 15 solist sanatçının sahne alacağı "Gala Konseri"yle başlayacak. Konserde Wagner, Mozart, Rossini, Gounod, C. Saint-Saens, Messenet, Bizet, Verdi ve Puccini'nin de aralarında bulunduğu önemli bestecilerin eserlerinden seçkin örnekler yorumlanacak.

Can Okan'ın orkestra şefliğini üstleneceği etkinlikte Birgül Su Ariç, Perihan Nayır Artan, Gülbin Günay, Ayten Telek, Hande Soner Ürben, Efe Kışlalı, Şenol Talınlı, Faik Mansuroğlu, Caner Akgün, Murat Güney, Umut Tarık Akça, Zafer Erdaş, Gökhan Ürben sahne alacak. Gala Konseri, 3 Temmuz'da bir kez daha sanatseverlerle buluşacak.

Etkinlik 4 Temmuz'da barok dönem eserlerinden seçkin antik arya ve düetlerin seslendirileceği "Barok Konseri" ile devam edecek. Orkestra Şefi Paolo Villa yönetimindeki konserde, İDOB Orkestrası'na Otilia İpek, Elif Tuğba Tekışık, Kaan Buldular, Kevork Tavityan, Suat Arıkan eşlik edecek. Konserde ayrıca keman sololarıyla Oleksandr Samoylenko ve antik barok çalgı "lavta" sololarıyla Hande Cangökçe de yer alacak.

Düzenlendiği ilk yıldan beri festival programında yer verilen Wolfgang Amadeus Mozart'ın "Saraydan Kız Kaçırma" eseri, 8 ve 10 Temmuz ile kapanışın gerçekleşeceği 11 Temmuz'da sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Caner Akın'ın sahneye koyduğu eser, klasik haline sadık kalınarak, aylardır dünya gündemini oluşturan salgına da göndermelerin yapıldığı farklı bir reji anlayışıyla seyirci karşısında olacak.

Solistler Erdem Erdoğan ve Ufuk Toker "Belmonte", Tuncay Kurtoğlu ve Umut Tingür "Osmin" rolünü, Ceren Aydın ve Hale Soner Kekeç "Konstanze", Işılay Meriç Karataş, Nazlı Deniz Süren ve Evren Işık Yasemin "Blondchen", Serkan Bodur, Berk Dalkılıç ve Onur Turan "Pedrillo", Caner Akın "Selim Paşa", Adahan Cabar ise "Çocuk" rolünü yorumlayacak.

Murat Cem Orhan yönetimindeki İDOB Orkestrası ve Volkan Akkoç yönetimindeki İDOB Korosu'nun eşlik edeceği Saraydan Kız Kaçırma operasının koreografisini Tan Sağtürk üstleniyor.

Sanatseverler 12. Uluslararası İstanbul Opera Festivali biletlerini www.biletinial.com üzerinden alabilecekler.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel '12. Uluslararası İstanbul Opera Festivali' 1 Temmuz'da başlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    16:30 EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    EMS Yapı Sivasspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında sahasında Fenerbahçe ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma hareketleriyle başladı. Ardından pas çalışmaları, çıkış koşuları, şut çalışması ve taktik maçla idman tamamlandı. Sivasspor, yarın basına ve taraftara kapalı yapacağı antrenmanla maçın hazırlıklarına devam edecek. Maç, 22 Nisan Pazartesi günü saat 20.00'de BG Grup 4 Eylül Stadı'nda oynanacak.

  • ING Türkiye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığına Tuğçe Bora Kılıç atandı
    16:29 ING Türkiye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığına Tuğçe Bora Kılıç atandı

    ING Türkiye, Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığı görevine Tuğçe Bora Kılıç'ı atadığını duyurdu. Kılıç, 1 Mayıs itibarıyla bu göreve başlayacak ve ING'nin Türkiye'nin en sevilen dijital bankası olma ve üstün müşteri deneyimi sunma hedeflerine liderlik edecek.

  • Şanlıurfa'da Yasa Dışı Silah Operasyonu: 3 Şüpheli Gözaltına Alındı
    16:29 Şanlıurfa'da Yasa Dışı Silah Operasyonu: 3 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yasa dışı ve ruhsatsız silahlanmayla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda 3 şüpheli gözaltına alındı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, 3 adreste yapılan aramalarda çok sayıda ruhsatsız silah ve mühimmat ele geçirildi.

  • Arnavutluk'ta Türkiye Maarif Vakfı tarafından göç konulu sempozyum düzenlendi
    16:29 Arnavutluk'ta Türkiye Maarif Vakfı tarafından göç konulu sempozyum düzenlendi

    Arnavutluk'ta Türkiye Maarif Vakfı'na (TMV) bağlı Tiran New York Üniversitesi (UNYT) tarafından 'Göç: Balkan bölgesindeki zorluklar ve fırsatlar' konulu sempozyum düzenlendi. Sempozyuma Türk ve Arnavutluk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, araştırmacılar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Sempozyumda göçün küresel bir olgu olduğu ve yeni zorluklar ve fırsatlar yarattığı vurgulandı. Ayrıca, gençlere istihdam olanakları sunularak geleceklerini görebilmeleri için yardım sağlanması gerektiği belirtildi.

  • Konya'nın Beyşehir ilçesinde çiftçilere eğitim toplantısı düzenlendi
    16:28 Konya'nın Beyşehir ilçesinde çiftçilere eğitim toplantısı düzenlendi

    Konya'nın Beyşehir ilçesinde, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri tarafından Çukurağıl ve Göçü mahallesindeki çiftçilere tarımsal üretim planlaması ve destekler hakkında eğitim toplantısı düzenlendi. Toplantıda çiftçilerin talepleri dinlendi ve fikir alışverişinde bulunuldu.

  • Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, devraldığı borcu pankartla duyurdu
    16:26 Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, devraldığı borcu pankartla duyurdu

    Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, geçmiş dönemden devraldığı 109 milyon 632 bin 481 TL'lik borcu belediye binasına astırdığı pankartla kamuoyuna duyurdu.

  • İnegöl'de Yeni Dönem Muhtarlar Toplantısı Yapıldı
    16:26 İnegöl'de Yeni Dönem Muhtarlar Toplantısı Yapıldı

    31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonucunda seçilen 116 muhtar ile Kaymakam Eren Arslan ve Belediye Başkanı Alper Taban Başkanlığında yeni dönemin ilk toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda tanışma ve yeni dönemin yol haritası üzerine istişareler yapıldı.


Advertisement