12. Uluslararası Öğrenci Buluşması" - Son Dakika
Güncel

12. Uluslararası Öğrenci Buluşması"

Bolu'da, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonunca (UDEF) bu yıl 51 ülke, 91 şehirde "Doğudan Batıya Adil Bir Dünyaya" sloganıyla gerçekleştirilen 12. Uluslararası Öğrenci Buluşması kapsamında etkinlik yapıldı.

20.04.2019 18:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu'da, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonunca (UDEF) bu yıl 51 ülke, 91 şehirde "Doğudan Batıya Adil Bir Dünyaya" sloganıyla gerçekleştirilen 12. Uluslararası Öğrenci Buluşması kapsamında etkinlik yapıldı.

Bolu Kent Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte, ilde bulunan üniversite ve liselerde eğitim gören misafir öğrenciler, kendi ülkelerini tanıtmak için stant açtı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinliğin açılış töreninde konuşan UDEF Başkan Yardımcısı Süleyman Demir, 12 yıldır düzenlene bu etkinliklerle insanların dikkatini misafir öğrencilere çekmek istediklerini kaydetti.

Bu etkinlikler sayesinde Türkiye'de eğitim gören 203 ülkeden 150 bin uluslararası öğrencinin kendilerini ve ülkelerini tanıtma imkanı bulduğunu belirten Demir, "Uluslararası öğrencilerin kamuoyu tarafından tanınması ve bilinmesi uluslararası öğrencilerin organizasyon kabiliyeti kazanmaları ve kendi ülkelerini gönüllü medeniyet elçileri olarak tanıtmalarını sağlamak üzere 12. buluşmamızı bu sene 1 Şubat-4 Mayıs tarihleri arasında 51 farklı ülke 91 farklı şehirde gerçekleştiriyoruz. Bu buluşmaları sadece Türkiye'de değil, Arnavutluk ve Senegal gibi 51 ayrı ülkede gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

Demir, Türkiye'de 150 bin uluslararası öğrencinin lise ve üniversite eğitimi aldığına değinerek, Bolu'da da 60'a yakın ülkeden 300 misafir öğrenci bulunduğunu aktardı.

Açılış töreninin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Köroğlu Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Seyit Ali Aydın da farklı coğrafyadan insanların halk tarafından tanınması gerektiğini vurguladı.

Bu etkinliği Türkiye'de 12. Bolu'da ise ikinci kez gerçekleştirdiklerini anlatan Aydın, 12. Uluslararası Öğrenci Buluşmasının final programını da İstanbul'da yapacaklarını kaydetti.

Aydın, Bolu'da ve Türkiye'de okuyan uluslararası öğrencilerin kendi ülkelerinde değer kazanmış bireyler olduğunu dile getirerek, "Bolu'da 60 ülkeden 300 yabancı öğrencimiz var. Türkiye geneline baktığımızda çok daha geniş. Bizim amacımız burada öğrencilerimizi yetiştirip, ülkelerine gönderip bizleri güzel ansın, Türkiye'yi iyi tanısınlar. Türkiye hakkında ülkelerinde bir sorunları olursa 'Biz Türkiye'yi tanıyoruz.' desinler." ifadesini kullandı.

Yaklaşık 30 farklı ülkenin standını ziyaret eden Bolulular, bu ülkeler hakkında misafir öğrencilerden bilgi aldı.

Bazı vatandaşlar da standı bulunan ülkelerin kıyafetlerini giyerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

12. Uluslararası Öğrenci Buluşması"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 12. Uluslararası Öğrenci Buluşması' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement