12 Yaşındaki Gitar Virtüözü Aylin İtalya'da Birinci Oldu - Son Dakika
Güncel

12 Yaşındaki Gitar Virtüözü Aylin İtalya'da Birinci Oldu

12 Yaşındaki Gitar Virtüözü Aylin İtalya\'da Birinci Oldu

Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı Klasik Gitar Bölümü öğrencisi 12 yaşındaki Aylin Çelik, İtalya'da düzenlenen 13'üncü Uluslararası Enrico Mercatali Klasik Gitar Yarışması'nda 93 puanla birinci oldu.

24.05.2016 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı Klasik Gitar Bölümü öğrencisi 12 yaşındaki Aylin Çelik, İtalya'da düzenlenen 13'üncü Uluslararası Enrico Mercatali Klasik Gitar Yarışması'nda 93 puanla birinci oldu.

Gorizia kentindeki yarışmaya birçok ülkeden yüzlerce yarışmacı katıldı. Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı Klasik Gitar Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Özkanoğlu'nun öğrencisi Aylin Çelik de yarışmaya 11- 13 yaş kategorisinde yer aldı. Çelik, Domenico Scarlatti'nın 'Sonatta in e-moll' ile Nikita Koshkin'in 'Usher Waltz' adlı eserlerini gitarı ile seslendirerek jüriden tam not aldı. Aylin Çelik, yarışma sonunda kendi kategorisinde dünyanın dört bir yanından gelen 28 yarışmacıyı geride bırakarak 93 puanla birinci oldu.

Düzenlenen ödül töreninin ardından Mersin'e dönen İngilizce öğretmeni Natalia Çelik ile Türk Dili Edebiyatı öğretmeni Kemal Çelik'in kızı Aylin Çelik, aldığı ödülünün büyük sevincini yaşıyor. İtalya'ya giderken dereceye gireceğini düşünmediğini anlatan Çelik, "Yarışmada benim kategorimde farklı ülkelerden 28 yarışmacı vardı. Aldığım dereceye ben de şaşırdım. Bundan sonra yarışmalara katılıp yine derece almak istiyorum. Kendimi geliştirip klasik gitar anlamında daha iyi yerlere gelmek istiyorum. Çok çalışıp, eğitimi sürdürerek kendimi geliştireceğim" diye konuştu.

Yarışmada derece almasında ailesi kadar kendisini çalıştıran öğretmeni Yrd. Doç Mehmet Özkanoğlu'na da çok teşekkür eden Çelik, "Buralara, bu derecelere öğretmenimin disiplinli eğitimi ile geldim. Yarışma öncesi ve sonrası ailem de bana büyük destek verdi" dedi.

Önemli bir başarıya imza atan Aylin Çelik, 23 Nisan'da Mersin Devlet Opera ve Balesi'nin Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde şefliğini Lorenzo Coladonato'nun yaptığı konserde solist olarak sahne alıp performansı ile göz doldurmuştu.

- Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 12 Yaşındaki Gitar Virtüözü Aylin İtalya'da Birinci Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement