12 Yaşındaki Gülistan, Kardeşine Siper Olup Can Verdi - Son Dakika
Güncel

12 Yaşındaki Gülistan, Kardeşine Siper Olup Can Verdi

12 Yaşındaki Gülistan, Kardeşine Siper Olup Can Verdi

Karlıova İlçesi Göynük Köyü'nde Gökçe ve Oğuz ailesi arasındaki husumet yüzünden 24 yaşındaki Özcan Gökçe ile 12 yaşındaki kardeşi Gülistan, Oğuz ailesinin ateş açması sonucu yaşamlarını yitirdi.

29.04.2011 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl'ün Karlıova İlçesi Göynük Köyü'nde Gökçe ve Oğuz ailesi arasındaki mera arazisi paylaşımındaki husumet yüzünden 24 yaşındaki Özcan Gökçe ile 12 yaşındaki kardeşi Gülistan Gökçe, Oğuz ailesinin ateş açması sonucu yaşamlarını yitirdi.

Saldırıda ölen Gülistan Gökçe'nin kurşunlar arasında kayan 2 yaşındaki kardeşini kurturmak için üzerine kapanıp, kendisini siper yaparken isabet eden kurşunlardan öldüğü ortaya çıktı.

Göynük Köyü'nde, mera arazisinin paylaşımı nedeniyle aralarında husumet bulunan Gökçe ile Oğuz ailelerinin fertleri, arasında köyde sık sık kavgalar ve tartışmalar yaşandı. Önceki gün Gökçe, ailesi kaybettikleri bir yakınları için evlerinde taziye kurdu. İddiaya göre, taziye evinin çevresinde pusu kuran Oğuz ailesinin fertleri evden çıkan silahların üzerine iki ayrı noktadan ateş açtı. Açılan eteşte, Hüseyin Uğur, Burhan Kayar, Gülistan Gökçe, Murat Gökçe, İsmet Özcan ve Özcan Gökçe, yaralandı.

Yaralılardan Özcan Gökçe, hastaneye götürülürken yolda yaşamını yitirdi. Durumu ağır kardeşi olan Gülistan Gökçe, Karlıova Devlet Hastanesi'nde ameliyata alındı. Burada kalbi duran Gökçe, doktorların yoğun çabası sonucu yaşama döndürülürek, Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bingöl'de yapılan tüm müdahaleye rağmen Gökçe, dün yaşamını yitirdi.

KARDEŞİNE SİPER OLDU CAN VERDİ

Taşımalı sistemle Kalençik Köyü İlköğretim Okulu'na giden 6'ıncı sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Gülistan Gökçe'nin olay sırasında can kurtarmak isterken, can verdiği ortaya çıktı. Pusu kuranların açtığı ateş sırasında 2 yaşındaki kardeşinin kurşunların arasında kaldığını gören Gülistan Gökçe, koşarak kardeşinin yanına giderek, üzerine kapanıp siper olarak kurşunlardan korumaya çalıştı. Ancak Gökçe, kendisine isabet eden 2 kurşunla yaşamını yitirirken, kardeşi yara almadan kurtuldu.

Saldırıda yaşamını yitiren Özcan Gökçe ile Gülistan Gökçe, köye getirelerek gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze sırasında jandarma köyde geniş güvenlik önlemleri alırken, Gökçe ailesinin bazı fertleri, Oğuz ailesine ait bazı evleri taşlarken, bir evide ateşe verdi. Gökçe ailesi, köyü terk etmesini istediği Oğuz ailesinin talebe olumsuz yanıt verdiği öğrenildi.

Karlıova Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk, köye giderek iki aile fertlerini barıştırmak görüşmelerini sürdürüyor. Bu arada saldırıyı düzenlediği belirtilen Oğuz ailesinden 2 kişi olaydan sonra kaçtıkları, jandarmanın yakalamak için çalışmaları sürdürdüğü öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 12 Yaşındaki Gülistan, Kardeşine Siper Olup Can Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement