122 Sanıklı Fetö Davasında Seccadeye Basan Gülen Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

122 Sanıklı Fetö Davasında Seccadeye Basan Gülen Protesto Edildi

– HAVA Harp Akademileri Komutanlığı'ndaki 15 Temmuz darbe girişimi faaliyetlerine ilişkin 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yürütülen, Fethullah Terör Örgütü (FETÖ) davasının sanıkları, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu'nda hakim karşısına çıktı.

09.08.2017 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

– HAVA Harp Akademileri Komutanlığı'ndaki 15 Temmuz darbe girişimi faaliyetlerine ilişkin 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yürütülen, Fethullah Terör Örgütü (FETÖ) davasının  sanıkları, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu'nda hakim karşısına çıktı. Şehit yakını, gazi ve vatandaşlar seccadeye ayakkabısıyla basarak tepkiye neden olan FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'de proteste edildi.

116'sı tutuklu, 1'i firari 122 sanığın yargılandığı davayı TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop ve Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı takip etti. Onlarca şehit yakını, gazi ve vatandaşın akın ettiği Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde ayrıca seccadeye ayakkabısıyla basarak tepkiye neden olan FETÖ elebaşı olarak gösterilen Fethullah Gülen'de proteste edildi. TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, FETÖ davasıyla ilgili açıklama yaptı. 15 Temmuz darbe teşebbüsüyle ilgili 100'ü aşkın davanın devam ettiğini aktaran Şentop, Türk halkının sabırla ve dikkatle davaları takip ettiğini belirterek en iyi sonucun alınacağına söyledi.

"FETÖ SANIKLARI İNKAR VE AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ YOLUNU SEÇİYOR"

FETÖ sanıklarının iki ifade bağlamı üzerinden hareket etmeye çalıştıklarına dikkat çeken Şentop, sanıkların izledikleri yolları şu sözlerle açıkladı:

"Bu kurgunun birkaç aşaması var. Bunlardan bir tanesi inkar etmeye kalkışmalarıdır. Hatta FETÖ elebaşının ifadesinde darbe teşebbüsünü ideolojik kesimlere yüklediğini gördük. Beyannamelerinde, 'Bizim hiçbir şeyden haberimiz yok. Terörle ilgili bir tatbikattan bahsediliyordu biz de onun için gittik" gibi ifadeler bulundu. Ama detaylara baktığımızda bunun böyle olmadığını görüyoruz. İç irtibatları, o gece bir araya gelmeleri ve hazırlıkları bakımından baktığımızda bunu çürütebilmek kolay. İkincisi ise; buradaki yargılanmaları neticesinde ortaya çıkacak kararı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi sürecine taşımak istiyorlar. Bütün duruşmaları takip ettiğimizde gördüğümüz şey de zaten bununla ilgili bir alt yapı oluşturmaya çalıştıklarıdır. Ama devletin, milletin iradesine kast etmeye çalışan hainler mutlaka cezalarını bulacaklardır."

FETÖ SANIKLARINA TEK TİP KIYAFET ÇALIŞMASI

Mahkemelerde tek tip kıyafet giyilmesiyle ilgili konuşan Şentop, "Özellikle darbe teşebbüsünde bulunanların tek tip kıyafet giymesiyle ilgili bir çalışma var. Bunun hukuki alt yapısını Adalet Bakanlığı'mız hazırlıyor" dedi.

"FETÖ SANIKLARI ADALET ÇERÇEVESİNDE YARGILANIYOR"

Duruşmaya katılarak davayı yakından takip eden Arnavutköy Belediye Başkanı Baltacı, "Sanıkların son derece rahat bir şekilde savunmalarını yapabildiği, hatta sabırla davayı yürüten başkanlık heyeti bir takım hedef saptırmaya yönelik sorulara bile müsamahayla davrandı. Son derece adil bir yargılanma sürecine şahit oldum" şeklinde konuştu.

AYAKKABISIYLA SECCADEYE BASAN GÜLEN PROTESTO EDİLDİ

Seccadeye ayakkabıyla bastığı fotoğrafının sosyal medyada yayılmasıyla olumsuz tepkileri üzerine çeken Fethullah Gülen, davayı takip etmeye gelen şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar tarafından protesto edildi.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde gazi olan Murat Yapar, davayı takip etmeye geldiğini ve duruşma sırasında sanıkların 'Adil yargılanmıyoruz' sözlerinin oyun olduğunu kaydetti. Fethullah Gülen'in yıllarca dini kullanarak Türkiye'nin içine sızdığını belirten Yapar, "Gülen, ayakkabılarıyla seccadeye bastı. İslam alemini rencide etti. Bizimle dalga geçti. Seccade ayakkabıyla çiğnenmez. Onu protesto ediyorum" diyerek seccadeyi öptü.

"BENİM VERDİĞİM VERGİYLE ALINAN SİLAHLA BANA ATEŞ ETTİ"

Elindeki seccadeyle Gülen'i protesto eden 64 yaşındaki Kıbrıs gazisi, İbrahim Külük, "FETÖ denen, din adamıyım diye insanları kandıran şaltanak ayakkabılarıyla seccadeye bastı. O ve onun gibi insanlar, benim ve halkımın verdiği vergilerle alınan silahları bana sıktılar. Şehitlerimizin kanıyla sulanmış ay yıldızlı bayrağımızı yere düşürenlere lanet olsun. Bunların yeri idam sehpasıdır" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 122 Sanıklı Fetö Davasında Seccadeye Basan Gülen Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement