13 İl "Büyükşehir" Oluyor - Son Dakika
Güncel

13 İl "Büyükşehir" Oluyor

13 İl "Büyükşehir" Oluyor

TBMM İçişleri Komisyonu'nda, 13 ili büyükşehir kapsamına alan Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'nın 2.maddesi kabul edildi.

18.10.2012 01:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM İçişleri Komisyonu'nda, 13 ili büyükşehir kapsamına alan Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'nın 2. maddesi kabul edildi.

AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler başkanlığında bugün gerçekleştirilen toplantı, 11,5 saat sürdü. Toplantıda tek madde kabul edildi.

Tasarının ikinci maddesi, ilçe, belde ve köylerle ilgili düzenlemeleri içeriyor.

Milletvekilleri, toplantıda, illeriyle ilgili yapılan değişiklikler üzerinde görüşlerini açıkladılar.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa'da kurulacak bir belediyeye, 500 yıllık halk ilacı olan "Mesir" isminin verilmesini istediklerini anımsattı.

Alt komisyon toplantısında BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in, mesir macunu ile rekabet edebileceğini düşündüğü bir kimyasal ürünün ismini teklif ettiğini aktaran Özel'in, "Manisa'nın, böyle bir ürünü, mesir macunu ile rakip kabul etmesi mümkün değil ama ben teklifimin arkasındayım ve burada mesir macunu dağıtıyorum. Bakalım, Sayın Önder de teklifinin arkasında durup aynı promosyonu yapabilecek mi" yönündeki sözleri, komisyon salonunda gülüşmelere yol açtı.

Özel'in konuşması sırasında komisyon üyelerine mesir macunu dağıtıldı.

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, AK Parti'nin bu tasarıyı hazırlarken milletin sözlerine kulak vermediğini savundu.

Öz, Manisa'da kurulacak iki ilçenin isminin "Muradiye" ve "Mesir" olması ya da Manisa'ya uyabilecek, Manisalılar'ın kabul edebileceği bir isimde birleşilmesi gerektiğini ifade etti.

-"Külfetler getiriyor"-

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, tasarının "belkide İçişleri Bakanlığı'nın bile haberi olmadan birdenbire komisyonun gündemine geldiğini" savundu.

Tasarının insanların yaşantısını zora sokacağını öne süren Varlı,

"İnanıyorum ki AK Parti içinden de birçok milletvekiline bu tasarıya 'evet' demek içlerinden gelmiyordur" dedi.

Varlı, tasarının çiftçilere ve köylülere külfetler getirdiğini savundu.

Kabul edilen bir önergeyle İstanbul'da Şişli ilçesine bağlı olan Maslak, Ayazağa ve Huzur mahalleleri Sarıyer ilçesine bağlandı.

Muhabir: Alp Özden

Yayıncı: Tarkan Demir - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 13 İl 'Büyükşehir' Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement