13. İstanbul Bienali - Son Dakika
Kültür Sanat

13. İstanbul Bienali

13. İstanbul Bienali

Borusan Contemporary, Bienal ile paralel olarak Perili Köşk'te iki sergiye yer verecek

13.09.2013 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Borusan Contemporary, 13. İstanbul Bienali ile paralel olarak iki sergi açacak.

Borusan Contemporary'den yapılan yazılı açıklamaya göre, yarından itibaren görülebilecek Rafael Lozano-Hemmer'ın "Vicious Circular Breathing" sergisi ve Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu'ndan "Segment #4" seçkisi, 16 Şubat'a kadar Perili Köşk'te gezilebilecek.

Uluslararası alanda tanınmış sanatçı Rafael Lozano-Hemmer'ın, yaşamsal öğeler aracılığıyla duygusal ve kişisel çağrışımlar yapmayı hedefleyen eserlerinden oluşan "Vicious Circular Breathing", sanatçı tarafından Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu'na özel istek üzerine üretildi.

Borusan Contemporary'nin koleksiyonundan seçilen önemli eserlerden oluşan "Segment #4" sergisinde ise Jesse Fleming, Ali Ömer Kazma, Erwin Redl, Paul Schwer gibi sanatçılardan eserler bulunuyor.

Yine aynı tarihte sergilenecek ve koleksiyona dahil olan bir başka eser ise Fransız sanatçı Thierry Dreyfus'un Our Dreams Remain Our Dreams adlı video-ışık çalışması olacak. Binanın görünmeyen yüzünü izleyiciyle buluşturacak olan bu video çalışması, Perili Köşk'ün dış cephesindeki balkonlara yansıtılacak.

Avusturyalı sanatçı Erwin Redl'in Borusan Contemporary için özel olarak tasarladığı, led ışık panelleriyle 8 kat merdiven boşluğunu kaplayan "Meandering" adlı enstalasyonu da sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

13. İstanbul Bienali etkinliklerine paralel olarak kurgulanan iki sergi, 16 Şubat tarihine kadar İstanbullu sanatseverler tarafından görülebilecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 13. İstanbul Bienali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Haluk Levent Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda konser verdi
    23:19 Haluk Levent Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda konser verdi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında şarkıcı Haluk Levent, Merkez Parkı'nda konser verdi. Konserine çok sayıda kişi katıldı ve Levent'in en sevilen parçalarını seslendirmesiyle müzikseverler eşlik etti. Levent'in performansı, dinleyiciler tarafından alkışlandı.

  • Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Deprem Anısına Konser Düzenlendi
    21:33 Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Deprem Anısına Konser Düzenlendi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında, depremlerde hayatını kaybedenlerin anısına '11 İlin Türküsü' konseri gerçekleştirildi. Nazende Çoksesli Korosu tarafından hazırlanan etkinlikte, depremin ardından yaşananlar anlatıldı ve afetten etkilenen illere özgü şarkılar seslendirildi.

  • Avrupa Film Günleri'nin Galası Ankara'da Yapıldı
    21:13 Avrupa Film Günleri'nin Galası Ankara'da Yapıldı

    Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu ve AB üyesi ülkelerin büyükelçilikleri tarafından düzenlenen Avrupa Film Günleri'nin galası Ankara'da yapıldı. Galada, Ukraynalı Maryna Vroda'nın yönettiği 'Bozkır' filmi gösterildi. Büyükelçi Bodnar ve Büyükelçi Meyer-Landrut konuşma yaparak Ukrayna'ya desteklerini dile getirdi. Avrupa Film Günleri, Ankara, İstanbul ve birçok şehirde gösterime girecek.

  • Notre-Dame Katedrali, 5 yıl sonra yeniden açılıyor
    17:06 Notre-Dame Katedrali, 5 yıl sonra yeniden açılıyor

    Fransa'nın başkenti Paris'te 5 yıl önce çıkan yangında hasar gören ünlü Notre-Dame Katedrali, 8 Aralık'ta yeniden ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak. Katedralin yeniden inşa çalışmaları 2022'de başlamış ve 250'den fazla firma ile yüzlerce sanatçı, mimar ve uzmanın katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Yangının nedeni ise henüz belirlenememiştir.


Advertisement