13. İstanbul Bienali, İspanyol El Paıs Gazetesinde - Son Dakika
Güncel

13. İstanbul Bienali, İspanyol El Paıs Gazetesinde

İKSV 14 Eylül-10 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek 13. İstanbul Bienali'ne, İspanya'nın önde gelen gazetesi El Pais övgü dolu sözlerle yer verdi.

11.02.2013 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(http://cultura.elpais.com/cultura/2013/02/06/actualidad/1360149525_263243.html)

El Pais'in 10 Şubat 2013 tarihli sayısında "Klişelerin ötesindeki Türkiye'' (Turkey Beyond the Cliché) başlıklı Jarque Fietta ve Angeles Garcia imzalı haberde, İspanyol sanat dünyası ekonomik kriz nedeniyle giderek ışıltısını kaybederken, Türkiye'nin yükselişte olduğuna ve bu yükselişin özellikle bu yıl 13. kez gerçekleştirilecek ve prestijini gün geçtikçe sağlamlaştıran İstanbul Bienali'ne bağlı olduğuna dikkat çekildi.

İstanbul Bienali'nin daha önceki edisyonlarında kadınlara karşı ayrımcılık, eşcinsellik, eşitsizlik ve Arap Baharı gibi konuları ele aldığını vurgulayan haberde; 13. İstanbul Bienali'nin, şair Lale Müldür'ün kitabından alıntılanan "Anne, ben barbar mıyım?'' başlığına da dikkat çekilerek, bienalin uygarlık ile barbarlık kavramlarını sorunsallaştırırken sanatın bu bağlamdaki rolünü araştıracağı belirtildi.

El Pais gazetesinden çıkan haberin İngilizce kopyasını ekte bulabilirsiniz.

Türkiye, 32. ARCO Madrid Fuarı'nın konuk ülkesi oluyor

Bu yıl, 13-17 Şubat 2013 tarihlerinde 32. kez gerçekleştirilecek ARCO Madrid fuarına Türkiye bu yıl konuk ülke olarak katılıyor. ARCO Madrid kapsamındaki "Focus on Turkey" başlıklı programda, Türkiye'den birçok sanatçı, küratör ve kültür kurumu yöneticisi ağırlanacak. İstanbul Kültür Sanat Vakfı Genel Müdürü Görgün Taner, İstanbul Bienali Direktörü Bige Örer ve 13. İstanbul Bienali küratörü Fulya Erdemci de, fuar programı kapsamında sanat profesyonellerine yönelik kapalı birer konuşma gerçekleştirecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 13. İstanbul Bienali, İspanyol El Paıs Gazetesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement