13. Rehberlik Sempozyumu! - Son Dakika
Eğitim

13. Rehberlik Sempozyumu!

13. Rehberlik Sempozyumu!

13.Sü Düzenlenen Rehberlik Sempozyumu; Bu Yıl Özel ALEV Okulları'nın Ev Sahipliğinde Gerçekleştirilecek.

03.03.2011 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Prof. Dr. Yankı Yazgan'ın konuşmasıyla açılacak 13. Rehberlik Sempozyumu; "Eğitimden Yansıyanlar" temasıyla 5 Mart 2011, Cumartesi günü Özel ALEV Okulları Ömerli Kampüsü'nde gerçekleştirilecek.

Rehberlik alanının gelişimine katkıda bulunma hedefiyle gerçekleştirilen 13. Rehberlik Sempozyumu; okullardaki psikolojik danışma, rehberlik hizmetleri kapsamında ortaya koyulan tüm çalışmalara yönelik bilimsel uygulama ve deneyimlerin paylaşılması ile bu alanda çalışan uzmanlar arasında işbirliğini sağlamayı amaçlıyor. Bu yıl Özel ALEV Okulları'nın ev sahipliğini yapacağı sempozyum, tüm Türkiye'deki Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) ve Psikoloji bölümü mezunları, öğrencileri ve öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleşecek.

Rehberlik alanındaki güncel uygulamalar üzerine yoğunlaşacak olan 13. Rehberlik Sempozyumu'nda; anaokulu, ilköğretim ve lise düzeyinde Psikolojik Danışma ve Rehberlik hizmetlerinde uygulanan farklı yaklaşım ve bilimsel çalışmalar paylaşılacak. Sempozyumda, bildirilere, panellere ve atölye çalışmalarına yer verilecek.

"Eğitimden Yansıyanlar" temasıyla gerçekleştirilecek sempozyum; çocuk, genç ve erişkin psikiyatrisi alanında uzman hekim Prof. Dr. Yankı Yazgan'ın konuşmasıyla açılacak. Tourette sendromu, otizm, dikkat eksikliği/hiperaktivite bozukluğu gibi alanlarda kapsamlı klinik çalışmaları gerçekleştiren ve moleküler genetik, beyin görüntülemesi gibi teknikleri kullanarak, okul ya da kasaba gibi toplumsal birimlerde ruh sağlığını düzeltici çalışma modelleri geliştiren Prof. Dr. Yazgan; 1979'dan bu yana çok sayıda gazete ve dergide toplumun bilimi daha iyi anlamasına dönük yazılar kaleme aldı. Prof. Dr. Yankı Yazgan; aynı zamanda Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Yale Child Study Center'da öğretim üyesi olarak akademik çalışmalarına devam etmektedir.

Özel ALEV Okulları'nın ev sahipliğini yapacağı 13. Rehberlik Sempozyumu; 5 Mart 2011, Cumartesi günü 09:00-17:00 saatleri arasında Özel ALEV Okulları Ömerli Kampüsü'nde gerçekleşecek. "Eğitimden Yansıyanlar" temasıyla düzenlenen sempozyuma; Rehberlik ve Psikolojik Danışma alanındaki gelişmeleri paylaşmak ve katkıda bulunmak isteyen herkes davetli.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Eğitim 13. Rehberlik Sempozyumu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement