13. Uluslararası Balıkesir Yörük Türkmen Şöleni Başladı - Son Dakika
Güncel

13. Uluslararası Balıkesir Yörük Türkmen Şöleni Başladı

Balıkesir'de bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Uluslararası Balıkesir Yörük Türkmen Şöleni, "Yörük Göçü" adı verilen kortej yürüyüşüyle başladı.

13.05.2017 22:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'de bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Uluslararası Balıkesir Yörük Türkmen Şöleni, "Yörük Göçü" adı verilen kortej yürüyüşüyle başladı.

Altıeylül Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen şölene, bu yıl yurt dışından Makedonya, Bulgaristan, Kırgızistan ve Bosna Hersek; yurt içinden de Kütahya, Gaziantep, Adana ve Ankara gibi birçok ilden ekipler katılıyor.

Karesi Türbesi önünden başlayan yürüyüşe, Karesi Kaymakamı Abdülkadir Demir, Balıkesir Yörük ve Türkmen Federasyonu Başkanı Sinan Ergüven ile siyasi partilerle sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, oda ve dernek başkanlarıyla çok sayıda vatandaş katıldı.

Yöresel kıyafetlerin giyildiği, farklı ülkelerden halk oyunları ekiplerinin yer aldığı korteje mehteran takımı öncülük etti. Kortej, Atatürk Anıtı'nda son bulurken Balıkesir Yörük ve Türkmen Federasyonu Başkanı Sinan Ergüven anıta çelenk bıraktı.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, "Yörük Göçü'nün temsilini kortej yürüyüşüyle yaptınız. Ben de aranızda olmayı çok arzu etmeme rağmen kortej yürüyüşüne katılamadım. Bigadiç İlyaslar köyünde şehidimiz vardı. Onun cenazesine katıldım. Bayrak için, vatan için kardeşimiz şehit düştü. Geride bize iş düşüyor. Ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 13. Uluslararası Balıkesir Yörük Türkmen Şöleni Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement