13. Uluslararası Eğitim araştırmaları kongresi gerçekleşti - Son Dakika
Güncel

13. Uluslararası Eğitim araştırmaları kongresi gerçekleşti

13. Uluslararası Eğitim araştırmaları kongresi gerçekleşti

13. Uluslararası Eğitim Araştırmaları Kongresi "Glokal Krizler Çağında Eğitim Araştırmaları: Göç, Çeşitlilik ve Bütünleşme" ana temasıyla uluslararası alanda alanlarında uzman akademisyenlerin katılımıyla başladı.

07.09.2020 09:14  Güncelleme: 09:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı, Avrupa Eğitim Araştırmaları Birliği, Dünya Eğitim Araştırmaları Birliği, Uluslararası Eğitimciler Birliği ve Uluslararası Nitel Araştırmalar Birliği desteği ile HMKÜ Atatürk Konferans Salonunda Prof. Dr. Mehmet Turan ve Doç. Dr. Hakan Dedeoğlu eş başkanlığında gerçekleştirilen kongreye Eğitim Araştırmaları Birliği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Yunus Eryaman, Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Cihad Demirli, University of Complutense Madrid Prof. Dr. Gonzalo Jover Olmeda ve Avrupa Komisyonu Jean Monnet Profesörü & Londra Metropolitan Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Alistair Ross online konuşmacı olarak katıldılar.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Önlen'in de katılımıyla gerçekleşen kongre açılışı; saygı duruşu, istiklal marşı ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Turan'ın açılış konuşması ile başladı.

Ardından söz alan konuşmacı Prof. Dr. Demirli, Eğitimde Çeşitlilik ve Bütünleşme Bağlamında Türkiye Maarif Vakfı Faaliyetleri konulu yaptığı konuşmada, vakfın dünyadaki faaliyetleri ve eğitim metotları hakkında bilgi verdi.

Türkiye Maarif Vakfı, TBMM tarafından çıkarılan özel bir kanunla 2016 yılında kurulduğunu, kar amacı gütmeyen bir eğitim vakıf olduğunu ve insanlığın ortak birikim ve değerlerini esas alarak örgün ve yaygın eğitim hizmeti verdiğini ifade eden Demirli, Türkiye'nin eğitim alanında dünyaya açılan penceresi ve ülkemizin kültür ve medeniyet birikimini dünya kültürleri ile buluşturmayı amaçladığını belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 13. Uluslararası Eğitim araştırmaları kongresi gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement