13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali" - Son Dakika
Kültür Sanat

13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali"

13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali 8 Temmuz-11 Ağustos arasında yapılacak.

17.06.2016 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali 8 Temmuz-11 Ağustos arasında yapılacak.

Bodrum'un sanat yaşamına renk katmaya hazırlanan festivalde, klasik, caz, etnik ve alternatif müzik konserlerinin yanı sıra atölyeler de gerçekleşecek.

Festival kapsamında "Suda Caz", "Kumda Gitar" ve "Taşta Klasik" başlığı altında üç ayrı konsept, toprak ev konserleri, 5 masterclass, 4 farklı sahne ve toplam 28 konserle, çok dinamik ve dikkat çekecek bir program hazırlandı.

Devlet Sanatçısı piyanist Gülsin Onay'ın sanat danışmanlığında ve piyanist Eren Levendoğlu'nun sanat yönetmenliğinde gerçekleştirilen festival, 2500 yıllık tarihi Koyunbaba Antik Taş Ocağı başta olmak üzere, Gümüşlük'teki çeşitli mekanlarda müzikseverlerle buluşacak.

Başbakanlık Tanıtma Fonu, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi ve Bodrum Ticaret Odası festivalin kurumsal sponsorları arasında yer alırken, Bridgestone, Bosch, Norveç Büyükelçiliği, THY, Roots of Highlife, Uludağ, Türkmen Çiçekçilik, Sibel Senna Landscape Design ve Mas Matbaa da festival sponsorları arasında yer aldı.

Gülsin Onay, 2000. konserine çıkacak

Festivalin 8 Temmuz'daki açılış konserinde sahne alacak Gülsin Onay, 2 bininci konserini festivalde verecek.

Keman sanatçısı Ayla Erduran, Fransız müzisyen Stephane Blet'le 29 Temmuz'da sahne alarak, sevilen keman piyano sonatlarını yorumlayacak.

Festival kapsamında sahne alacak sanatçılardan Jean Muller 10 Temmuz'da, Nils Petter Molvaer 11 Temmuz'da, Simin Tander 12 Temmuz'da, Ilya Kondratiev ve Emre Yavuz 15 Temmuz'da, Ilya Kondratiev 16 Temmuz'da, Hakon Kornstad 19 Temmuz'da, Derek Gripper 20 Temmuz'da, Redmond O'Toole ise 22 Temmuz'da konser verecek.

Festşvalde ayrıca Marek Pasieczny, Naqsh Duo, Bülent Evcil, Raffaele Trevisani, Philip Moll ve Paola Girardi, Emin Fındıkoğlu, Kristin Asbjornsen ve Olav Torget ile Muğla Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, Muğla Büyükşehir Belediyesi Caz Orkestrası, Gümüşlük Festival Akademisi keman öğrencileri sanatseverlerle buluşacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement