13 üniversiteye yeni rektör ataması yapıldı - Son Dakika
Eğitim

13 üniversiteye yeni rektör ataması yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla 13 üniversiteye rektör atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararla birlikte Galatasaray Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Abdurrahman Muhammed Uludağ getirilirken, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlüğüne ise Prof. Dr. Feridun Yılmaz atandı.

06.06.2023 02:34  Güncelleme: 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile başta Galatasaray Üniversitesi olmak üzere 13 özel ve devlet üniversitesine rektör ataması yapıldı.

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ'NE ULUDAĞ ATANDI

Karara göre, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Biruni Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Adnan Yüksel, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Feridun Yılmaz, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ramazan Cüneyt Erenoğlu, Çankaya Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hadi Hakan Maraş, Galatasaray Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Abdurrahman Muhammed Uludağ, İstanbul Beykent Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Volkan Öngel, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ömer Torlak, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, Munzur Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Kenan Peker, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Alican, Van Yüzüncüyıl Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hamdullah Şevli atandı.

ATAMALAR 2547 SAYILI KANUNA GÖRE YAPILDI

Söz konusu atamaların 2547 sayılı Kanunun 13'üncü ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2'nci, 3'üncü ve 7'nci maddeleri gereğince yapıldığı belirtildi.

13 üniversiteye yeni rektör ataması yapıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Eğitim 13 üniversiteye yeni rektör ataması yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Serkan Basar: Bu rektörler neden durmadan değişiyor hiç anlamış değilim?? 10 6 Yanıtla
  • Çağatay Yücel: Çünkü görev süreleri bitiyor. 15 1
  • Hizan Kaymakamı Öğrencilerle İftarda Buluştu
    21:33 Hizan Kaymakamı Öğrencilerle İftarda Buluştu

    Hizan Kaymakamı Nurhalil Özçelik, Kadir Has Anadolu Lisesi Yurdunda kalan öğrencilerle iftarda bir araya geldi. Öğrencilerle sohbet ederek taleplerini dinleyen Özçelik, ramazanın önemine ve bereketine değindi. Tavsiyelerde bulunduğu öğrencilere başarı dileyen Özçelik, eğitime yönelik desteklerinin devam edeceğini söyledi.

  • SUBÜ öğrencileri ilkokul öğrencilerine kitap hediye etti
    19:13 SUBÜ öğrencileri ilkokul öğrencilerine kitap hediye etti

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Geyve Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri, sosyal sorumluluk faaliyeti kapsamında Ali Fuat Paşa İlkokulu 1. sınıf öğrencilerine hikaye kitabı hediye etti. Ayrıca öğrenciler mini bir konser verdi. SUBÜ, bu tarz etkinlikleri sürdürmeye devam edeceğini belirtti.

  • Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı ESOGÜ'yü ziyaret etti
    18:02 Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı ESOGÜ'yü ziyaret etti

    Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak'ı ziyaret etti. Ziyarette raylı sistemler ve akıllı ulaşım sistemleri üzerine iş birliği olanakları değerlendirildi.

  • Çorum İlkokul Öğrencilerinin Mektupları Ağrı'daki Askerlere Ulaştırıldı
    16:17 Çorum İlkokul Öğrencilerinin Mektupları Ağrı'daki Askerlere Ulaştırıldı

    Çorum'da bulunan Fatih Sultan Mehmet İlkokulu öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında yazdıkları mektupları Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Gürbulak Jandarma Karakol Komutanlığına gönderdi. Mektupları alan askerler, duygusal anlar yaşadı ve öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

  • Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Okullarda Gıda Güvenirliği ve Gıda İsrafı Farkındalık Eğitimleri Düzenledi
    15:34 Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Okullarda Gıda Güvenirliği ve Gıda İsrafı Farkındalık Eğitimleri Düzenledi

    Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 'Okullarda Gıda Güvenirliği ve Gıda İsrafı Farkındalık Eğitimleri' kapsamında 23 Nisan İlköğretim Okulu öğrencilerine eğitim verildi. Eğitimde güvenilir gıdaya erişimde dikkat edilmesi gerekenler ve gıda israfı konuları anlatıldı. Ayrıca öğrencilere 'Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık' kısa filmi izletildi ve 'Su Verimliliği, Su Seferberliği Eğitim Kitabı' dağıtıldı.

  • Trakya Üniversitesi'nin 'Akreditasyon ve Toplam Kalite Yönetimi' başlıklı projesi tamamlandı
    15:05 Trakya Üniversitesi'nin 'Akreditasyon ve Toplam Kalite Yönetimi' başlıklı projesi tamamlandı

    Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından sunulan ve Trakya Kalkınma Ajansının destek verdiği 'Akreditasyon ve Toplam Kalite Yönetimi' projesi tamamlandı. Proje kapsamında akademisyenlere eğitim verildi ve yükseköğretimde kalite ve akreditasyonun önemi üzerinde duruldu. Projenin kapanışında Dekan Prof. Dr. Sedat Üstündağ, emeği geçenlere ve destek sağlayanlara teşekkür etti.


Advertisement