13 Yaşında Yazar Oldu - Son Dakika
Yerel

13 Yaşında Yazar Oldu

Murat Asil - Nevşehir'de ilköğretim öğrencisi 13 yaşındaki Elif Seren Demir, farklı edebi türlerde yazdığı çalışmalarını kitaplaştırarak edebiyat dünyasına ilk adımını attı.

31.05.2011 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Murat Asil - Nevşehir'de ilköğretim öğrencisi 13 yaşındaki Elif Seren Demir, farklı edebi türlerde yazdığı çalışmalarını kitaplaştırarak edebiyat dünyasına ilk adımını attı.

Avanos ilçesindeki Alaettin İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi olan Elif Seren Demir, 8 farklı edebi türde yazdığı toplam 44 edebi yazısını "Yazıyorum" adlı kitabında topladı.

AA muhabirine kitabıyla ilgili bilgiler veren Demir, kendisini tam bir kitap kurdu olarak tanımlayarak, kendisine ait bir kitabının olmasından dolayı çok mutlu olduğunu ve hayallerinin gerçekleştiğini söyledi.

Yazmayı bir serüvene benzeten ve kendisinin de bu serüveni 6. sınıfta yazdığı kompozisyonlarla başladığını anlatan Demir, "Yazıyla asıl tanışmam 6. sınıfta kompozisyon ödevimle gerçekleşti. Aslında düşüncelerimi bir engele takılmadan yazıya dökebilmem beni çok şaşırttı. Yazı yazmayı sevdiğimi anlamaya başladım. Yıllar sonra baktığımda, ilk kitabımın henüz 13 yaşında çıktığını görmek kim bilir bende ne duygular uyandıracak" dedi.

Yazı yazmanın hep okumayla birlikte var olduğunu, bu süreçte daha iyi anladığını ifade eden Demir, bu sayede birçok edebi alanda yazılar yazmaya başladığını ve sonuçta da "Yazıyorum" adlı kitabını öğretmenlerinin de desteği ile çıkardığını kaydetti.

Okudukça yazı dilinin de geliştiğini belirten Demir şöyle devam etti:

"Bir insanın iç dünyasındakileri bir kağıtla paylaşması en büyük güzelliklerden biriydi. Bir diğer fark ettiğim şeyse yazı yazmanın aslında hep okumayla birlikte var oluşuydu. Kitapların önemini bir daha anladım o zaman. Bu her ne kadar küçük görünse de, benim için, yazılarım için çok büyük bir adım oldu. Bu güzel çalışmada emeklerini esirgemeyen öğretmenlerim Mustafa Solmaz, Fuat Çiftçi, Zeki Demirdöğen ve Yusuf Günaydın'a teşekkür ediyorum. Onların destekleri olmasa ben bu kitabı çıkaramazdım. Gelecekte de yazmaya devam edeceğim. Seçtiğim meslekte başarılı olmak istiyorum. Geleceğe dönük hedeflerim arasında mesleğim başka bir alanda olsa dahi, yazar olmak da var. "

-"KAPADOKYA BÖLGESİNDE YAŞAMAK BANA ESİN KAYNAĞI OLUYOR"

Bugüne kadar edebiyat dünyasında Türk ve Dünya Klasikleri olarak bilinen eserlerin bir çoğunu okuduğunu kaydeden Demir, "Okuduğum kitaplarda her karakter, her konu benim ufkumu genişletti. Kapadokya bölgesinde yaşamak bana esin kaynağı oluyor. Peri bacaları, yeraltı mağaraları, eşsiz güzellikler. Kapadokya'nın her köşesi ayrı bir güzelliğe sahip. Bu güzellikleri kitabımdaki yazılarımda da anlatmaya çalışıyorum. Kitabımda bulunan 'Kapadokya Diyarı' isimli denememde bölgeden etkilendiğimin bir yansımasıdır" diye konuştu.

Son günlerde İpek Ongun'un kitaplarını okumaya başladığını ve ondan çok etkilendiğini kaydeden Demir, Ongun'un serilerini bitirmek üzere olduğunu, yazar olarak da kendisine Ongun'u örnek aldığını ifade etti.

- NEVŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 13 Yaşında Yazar Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement