13 Yaşındaki Yusuf Düğünde Maganda Kurbanı Oldu - Son Dakika
Güncel

13 Yaşındaki Yusuf Düğünde Maganda Kurbanı Oldu

13 Yaşındaki Yusuf Düğünde Maganda Kurbanı Oldu

Afyonkarahisar'da yapılan düğünde havaya açılan ateş sonucu, 3'ü çocuk 4 kişi yaralandı. Yaralılardan hastaneye kaldırılırken ölen Yusuf 'un son sözü "baba ölüyorum" oldu.

03.08.2015 13:45  Güncelleme: 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'da hafta sonu yapılan düğünde havaya açılan ateş sonucu, 3'ü çocuk 4 kişi yaralandı. Yaralılardan 13 yaşındaki Yusuf Baylan, ambulansla hastaneye götürülürken öldü. Tek çocuğunu kaybeden acılı baba ise düğünde ateş etmenin yasaklanmasını istedi.

HAVAYA AÇILAN ATEŞ SONUCU 4 KİŞİ YARALANDI

Olay, cumartesi günü Afyonkarahisar merkeze bağlı Nuribey Beldesi'nde, Belde Belediye Başkanı Ak Partili Hazım Kaya'nın oğlu Mehmet Kaya'nın Nuribey İlkokulu bahçesinde yapılan düğününde meydana geldi. Takı töreninin ardından düğünde katılanların pistte oynadığı sırada bir grup tabanca ve tüfeklerle havaya ateş etmeye başladı. Çevredekilerin paniğe kapıldığı olayda kurşunların hedefi olan 24 yaşındaki Halil Kaya ile 13 yaşındaki Yusuf Baylan, Ekrem Evkin ile Harun Güleç yaralandı. Çağrılan ambulanslarla hastaneye götürülen yaralılardan ortaokul son sınıf öğrencisi Yusuf Baylan öldü.

BİR KİŞİ TUTUKLANDI

Olayın ardından jandarma ekipleri havaya ateş ettiği tespit edilen 15 şüpheliyi gözaltına aldı, çok sayıda tabanca ve tüfeğe de el konuldu. Hakim karşısına çıkarılan şüphelilerden 26 yaşındaki Ümit İsmail D. tutuklandı. Olay öncesi jandarmanın düğünde silah atılmaması konusunda düğün sahiplerini uyardığı da belirtildi.


SON SÖZÜ "ÖLÜYORUM" OLDU

Tek çocuğunu gittiği düğünde kaybettiğini anlatan acılı baba İsmail Baylan, oğlunun bir anda kanlar içinde yere yığıldığını söyledi. Baylan, şöyle dedi:

"Takı takıldıktan sonra çalgılar çalmaya başladı. Millet oynamaya başladı. Daha sonra da silahlar atılmaya başladı. Her yer çoluk çocuk kaynıyordu. Çocuklara rağmen herkes silah ateşliyordu. Aklınıza ne gelirse her çeşit silah vardı. Ortalığı kavuruyorlardı. Sanki savaş alanı gibiydi. Şimşek çakar gibiydi."

Yaşananların ardından 3- 4 kişinin vurulduğunu kaydeden Baylan, "Vurulanların içinde benim oğlum da vardı. Canı acıyınca, bana doğru gelmeye başladı. Göğsü kanlıydı. Kolundan da kan akıyordu. Aradan sıyrılarak geldi, 'baba ölüyorum' dedi. Kucağıma aldım, taksiye bindirdim. Salar Köyü'nde ambulansa bindirdik. O sırada hala nefes alıyordu. Ambulansa bindirdiğimiz sırada gitmiş benim oğlum. Tek çocuğumdu. Bu tür olaylara karşı silahın yasaklanmasını istiyorum. Bizim canımız yandı başkalarınınki yanmasın" diye konuştu.

"SİLAHTAN BIKTIK"

Sorumlulara en ağır cezanın verilmesini isteyen babaanne Huriye Baylan da silahların susmasını istedi. Belediye başkanının bu konuda hiçbir şey yapmadığı iddia eden babaanne Baylan, "Bu adamı valiliğe de şikayet edeceğim. Düğün sahibini belediye başkanlığından alsınlar. Silahtan biz bıktık. Başkan 8- 10 yaşındaki çocuğun eline silah verip havaya ateş attırmış. Çocuk az kalsın kendisini vuruyormuş. Silah atanları başkan alkışlıyordu ben gördüm. Özellikle davulcular, 'aman etmeyin' dediler. Kurşunlar damlara düştü. Çoluk çocuk korktu. Biz korktuk" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 13 Yaşındaki Yusuf Düğünde Maganda Kurbanı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • isimsiz: Allah rahmet etsin ailesine Sabırlar versin. çok üzüldüm. almayın şu silahları elinize başını göğe erdi mii ?? 0 0 Yanıtla
  • Cayirbag huda: Allah rahmet eylesin kardesim Allah David versin emrull arkadasim 0 0 Yanıtla

Advertisement