İnsan Kaçakçıları 14 Kişilik Minibüse 71 Kişiyi Sığdırdı - Son Dakika
3.Sayfa

İnsan Kaçakçıları 14 Kişilik Minibüse 71 Kişiyi Sığdırdı

14 kişilik minibüse 71 kişiyi sığdıran insan kaçakçıları jandarmanın operasyonuyla yakalandı. Mahkemeye çıkan 2 zanlı tutuklandı.

16.01.2018 22:31  Güncelleme: 00:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde, 14 kişilik bir minibüsteki 69 kaçak göçmen yakalanırken, bu kişilere yardım eden 2 zanlı tutuklandı.

MİNİBÜSÜ BIRAKIP KAÇTI

Alınan bilgiye göre, Erzincan- Erzurum karayolunun Üzümlü İlçesi Sansa Deresi mevkisine gelen Devran Y'nin kullandığı 04 D 2357 plakalı 14 kişilik minibüs, yolcuları araziye bırakarak bölgeden uzaklaştı.

İnsan Kaçakçıları 14 Kişilik Minibüse 71 Kişiyi Sığdırdı

GÖZALTINA ALINDILAR

Minibüsten inenleri gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye giden Üzümlü İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Afganistan, Pakistan, Nijerya ve İran uyruklu, 5'i çocuk, 3'ü kadın 69 yabancı uyruklu kişiyi fark etti.

Gruplar halinde yol kenarında ya da dağlık alanda yürüyen ve jandarmayı görünce kaçmaya çalışan bu kişilerin tamamı gözaltına alındı.

İnsan Kaçakçıları 14 Kişilik Minibüse 71 Kişiyi Sığdırdı

2 ZANLI DA TUTUKLANDI

Üzümlü Belediyesince tahsis edilen otobüslerle ilçe merkezine getirilen kaçak göçmenler, Üzümlü İlçe Devlet Hastanesindeki sağlık kontrollerinin ardından gerekli yasal işlemler için il merkezindeki bir spor salonuna götürüldü.

Erzurum yönüne giden ve içerisinde Devran Y. (28) ve Bilal K'nin (28) bulunduğu minibüs ise jandarma ekiplerince yakalandı. Her iki zanlı çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

İnsan Kaçakçıları 14 Kişilik Minibüse 71 Kişiyi Sığdırdı

14 KİŞİLİK MİNİBÜSTE, 71 KİŞİ

Jandarmanın incelemesi sonucu 71 kişinin sığdığı anlaşılan minibüsün 14 kişilik olduğu, ancak Devran Y. ile Bilal K'nin minibüsün yolcu kapasitesini artırmak için aracın koltuklarının büyük bölümünü söktükleri belirlendi.

İnsan Kaçakçıları 14 Kişilik Minibüse 71 Kişiyi Sığdırdı

Taşıma kapasitesinin beş katı yolcu bindirilen minibüsle Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinden Erzincan'ın Üzümlü ilçesine kadar 450 kilometre taşınan kaçak göçmenlerin, havasızlıktan nefes alamadıkları için yolculuk esnasında minibüsün yan camını kırdıkları tespit edildi. Minibüsün bagaj kapısının ise aşırı yolcu nedeniyle kopma noktasına geldiği görüldü.
İnsan Kaçakçıları 14 Kişilik Minibüse 71 Kişiyi Sığdırdı

Afganistan uyruklu kaçak göçmen Aziz Rahmani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, minibüsün camını kırarak hayatta kalmaya çalıştıklarını belirterek, "Afganistan'dan Türkiye'ye geldik, Aksaray'a çalışıp para kazanmaya gidiyorduk. Minibüse binmemiz çok zor oldu, çok fazla kişiydik, hava alamadık ve içeri hava girsin diye camı kırdık." dedi.
İnsan Kaçakçıları 14 Kişilik Minibüse 71 Kişiyi Sığdırdı


İnsan Kaçakçıları 14 Kişilik Minibüse 71 Kişiyi Sığdırdı
Kaynak: AA

Son Dakika 3.Sayfa İnsan Kaçakçıları 14 Kişilik Minibüse 71 Kişiyi Sığdırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Isparta'da boğazına şeker kaçan ilkokul öğrencisi Heimlich manevrası ile kurtarıldı
    12:29 Isparta'da boğazına şeker kaçan ilkokul öğrencisi Heimlich manevrası ile kurtarıldı

    Isparta'da bir ilkokul öğrencisi, boğazına şeker kaçması sonucu nefes alamaz hale geldi. Nöbet tutan öğretmen, Heimlich manevrası yaparak öğrenciyi kurtardı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Öğretmenin daha önce aldığı ilkyardım eğitimi sayesinde öğrencinin hayatı kurtarıldı.

  • Tekirdağ'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 11 şüpheli yakalandı
    12:27 Tekirdağ'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 11 şüpheli yakalandı

    Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda Süleymanpaşa, Çerkezköy ve Saray ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonlarda 11 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda yapılan aramalarda 140 gram sentetik uyuşturucu, 409 uyuşturucu hap ve 8 gram esrar ele geçirildi. Olay sonucunda 11 şüpheli gözaltına alındı.

  • Zonguldak'ta Kontrolden Çıkan Otomobil Karşı Yola Geçti, Sürücü 20 Metreden Aşağıya Uçmaktan Son Anda Kurtuldu
    12:26 Zonguldak'ta Kontrolden Çıkan Otomobil Karşı Yola Geçti, Sürücü 20 Metreden Aşağıya Uçmaktan Son Anda Kurtuldu

    Zonguldak-Ankara karayolu Gökgöl Mağarası mevkisinde meydana gelen kazada, bir otomobil kontrolden çıkarak karşı yola geçti. Kazada yaralanan sürücü, 20 metreden aşağıya uçmaktan son anda kurtuldu. Olay yerine gelen vatandaşlar ve sağlık ekipleri tarafından müdahale edilen sürücünün sağlık durumu iyi olduğu belirtildi. Polis ekipleri, güvenlik önlemi alarak yol güvenliğini sağladı.

  • Düzce'de Kavşakta Meydana Gelen Kaza Sonucu 3 Kişi Yaralandı
    12:22 Düzce'de Kavşakta Meydana Gelen Kaza Sonucu 3 Kişi Yaralandı

    Düzce'de Konuralp Düzköy mevkiinde meydana gelen kazada, Selçuk B. idaresindeki bir cip ile Ayhan S. idaresindeki Kia marka cip çarpıştı. Kazada her iki araçta bulunan sürücüler ve bir kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Kaza sebebiyle yol bir süreliğine tek şeritten verildi, ardından normal seyrine döndü. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Şırnak'ta Taciz İddiasıyla Darp Edilen Uzman Çavuşun Mahkemede İfadesi
    12:22 Şırnak'ta Taciz İddiasıyla Darp Edilen Uzman Çavuşun Mahkemede İfadesi

    Şırnak'ta bir kadını taciz ettiği iddiasıyla darp edilen uzman çavuşun mahkemede verdiği ifade ortaya çıktı. Zanlı, yardım etmek amacıyla binaya girdiğini ve kadınların bağırmaya başladığını söyleyerek suçlamaları reddetti. Mahkeme tarafından tutuklanan zanlı, suçlamaları kabul etmediğini ve iftira atanlardan şikayetçi olduğunu belirtti.

  • Tokat'ta Otomobil ile Tarım Aracı Çarpıştı: 1'i Ağır İki Kişi Yaralandı
    12:20 Tokat'ta Otomobil ile Tarım Aracı Çarpıştı: 1'i Ağır İki Kişi Yaralandı

    Tokat'ın Erbaa ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, otomobil ile tarım aracı çarpıştı. Kazada, patpat sürücüsü ağır yaralanırken, otomobil sürücüsü ise hafif yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Antalya'da horoz dövüşü iddiasıyla 16 şüpheli gözaltına alındı
    12:19 Antalya'da horoz dövüşü iddiasıyla 16 şüpheli gözaltına alındı

    Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde horoz dövüşü yapıldığı ihbarı üzerine yapılan operasyonda 16 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda 5 horoz, 3 demir kafes, 7 dövüş kafesi, 1 ring ve 105 bin 925 lira nakit para ele geçirildi. Gözaltına alınan 16 kişiye toplam 102 bin 80 lira ceza kesildi. Dövüştürülen horozlar veteriner tarafından muayene edildikten sonra Antalya Milli Parklar Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Mağarada define faciası: 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı
    12:18 Mağarada define faciası: 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

    Bursa'nın İznik ilçesinde kaçak kazı yapan 3 defineci jeneratörden sızan gaz sonucu hayatını kaybetti. Şahıslardan birinin cansız bedeni mağara girişinde, ikisi de mağaranın içerisinde jandarmanın arama kurtarma köpeklerince bulundu. Definecilerin cansız bedenleri otopsi için çıkarılacak.

  • Çatalca'da Eşini Öldüren Şahsın Sosyal Medya Paylaşımları Ortaya Çıktı
    12:17 Çatalca'da Eşini Öldüren Şahsın Sosyal Medya Paylaşımları Ortaya Çıktı

    Çatalca'da tartıştığı eşi Asya Can'ı silahla vurarak öldüren Bahattin Can'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar ortaya çıktı. Bahattin Can'ın, ölümlü dünyada ölümsüz gibi hareket etmemek gerektiğini belirten ve şiddet içeren ifadeler kullandığı görüldü. Olay sırasında çiftin 6 yaşındaki kızlarının evde olduğu bilgisine de ulaşıldı.


Advertisement