14 Mart Tıp Bayramı - Son Dakika
Güncel

14 Mart Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı

Sağlık çalışanları, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı.

14.03.2017 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık çalışanları, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı.

Türk Tabipler Birliği (TTB) ve İstanbul Tabip Odası üyesi bir grup doktor, beyaz önlükleriyle Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı önünde bir araya geldi.

Aralarında TTB Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel ile İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez'in olduğu grup, "Her zaman her yerde iyi hekimlik" yazılı çelengi anıta bıraktı.

Tükel, burada yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı.

Birtakım talepleri olduğunu kaydeden Tükel, kanun hükmünde kararnamelerle ihraç edilen hekim ve sağlık çalışanlarının bir an önce görevlerine iade edilmesi istedi.

Tükel, görevden alınan sağlık çalışanlarının daha dikkatli bir soruşturmadan geçirilmesi gerektiğini belirterek, "Bir kişinin suçlu olarak kabul edilmesi için etkili bir soruşturma ve kanıtlar gerekir. Bunların olmadığı koşullarda meslektaşlarımızın görevlerine bir an önce iade edilmelerini öncelikli talebimiz olarak ifade ediyoruz." dedi.

Sağlıkta dönüşüm kapsamında uygulanan performans sistemiyle ilgili olarak ise Tükel, "Bu sistem, hasta muayenesinde sürati ve kısa sürede çok sayıda hasta bakmayı getirdi. Bu da niceliğin artmasına niteliğin azalmasına yol açtı. Sağlıkta çalışma koşullarımızla ilgili taleplerimizi Sağlık Bakanlığına ilettik." ifadelerini kullandı.

Tükel, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının da bir an önce sonlandırılması gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Sağlıkta şiddetin çözümü konusunda önerilerimiz var. Öncelikli olarak sağlıkta performans sisteminin, 5 dakikada hasta bakmanın, sağlıkta niteliği düşürmenin en önemli sağlıkta şiddet nedenlerinden biri olduğunu belirtiyoruz. Bunun önüne geçilmesi için bir yasa gerekiyor. Sağlıkta şiddet uygulayanların eylemlerine uygun olarak cezalandırılmaları koruyucu bir anlam taşıyacaktır. Bütün bu taleplerimizi yarın TBMM'de milletvekilleriyle, Sağlık Bakanıyla ve kamuoyuyla paylaşacağız."

Grup üyeleri, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 14 Mart Tıp Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement