14 Mart Tıp Bayramı - Son Dakika
Yerel

14 Mart Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı

Mersin'in Tarsus ilçesi Sağlık Müdürü Dr.

14.03.2013 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Tarsus ilçesi Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Sarı, kentte bundan 11 yıl önce doğan her bin bebekten 33'nün öldüğünü bugün ise bu sayının 7'ye düştüğünü söyledi.

14 Mart Tıp Bayramı sebebiyle Cumhuriyet Alanında düzenlenen tören çelenklerin sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Daha sonra konuşan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Sarı, 2003 yılında Sağlıkta Dönüşüm Programı sayesinde devrim niteliğinde yeniliklerin gerçekleştirildiğini söyledi.

Sağlık çalışanlarına asla şiddet uygulanmasına izin vermeyeceklerini sözlerine ekleyen Dr. Sarı, "Hekimlik mesleği kutsiyet değeri olan yegane meslektir. Hekimin elinde bir yaşam başlar bir yaşam biter. Hekimlik mesleğinin özü karşılık beklemeden usanmadan yorulmadan bir insan hayatı için çaba göstermektir. Ondan dolayı hekimlik bir meslek değil tam manasıyla bir yaşam biçimidir. Çünkü hekimlerimiz hastalarının ızdırabı ile dertlenen iyileşmeleri halinde sevinen kişilerdir. Bu özveri ile mesleğini sürdüren beyaz meleklerimize şiddet uygulanmasına asla ama asla müsaade etmeyeceğiz. Müsahama göstermeyeceğiz. Tarsuslular hastane veya Aile Sağlığı Merkezinde size şifa bulmaya çalışacak insanlara şiddet uygulandığını görürseniz mutlaka müdahale edin. Çünkü biz biliyoruz ki, sessiz çoğunluk hekimlerimiz seviyor ve sayıyor" dedi.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın alandakileri elma dağıtması ile tören son bulurken, İlçe Jandarma Komutanlığı Binbaşı Kazım Bahadır Ersoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Cehdi Ertong, Halk Sağlığı Müdürü

Uz.Dr. Ferhat Coşkun, CHP Tarsus İlçe Başkanı Mehmet Özel ve kadınlar kolu yöneticileri ile şehrimizde faaliyette olan özel hastaneler ile doktor ve hemşirelerden bazıları katıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 14 Mart Tıp Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement