14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü - Son Dakika
Yerel

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı, Antalya’nın 2002 yılında 1 milyon 817 milyon olan tarımsal üretim değerinin 2012 yılında yüzde 373 artışla 8 milyon 605 bin liraya ulaştığını belirtti.

13.05.2014 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı, Antalya'nın 2002 yılında 1 milyon 817 milyon olan tarımsal üretim değerinin 2012 yılında yüzde 373 artışla 8 milyon 605 bin liraya ulaştığını belirtti.

Dallı, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, son yıllarda önemi ve stratejik değeri daha iyi anlaşılan tarım sektörünün, her türlü zor koşulda büyük emekler veren çiftçiler ile büyümeye devam ettiğini bildirdi. Örtüaltı tarımı ve yıl boyu yurt içi ve yurt dışı pazarlara sunduğu ürünlerle tarımın başkenti olan Antalya'nın 2002 yılında 1 milyon 817 milyon olan tarımsal üretim değerinin 2012 yılında yüzde 373 artışla 8 milyon 605 bin liraya ulaştığını belirten İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı açıklamasında şunları kaydetti:

"Türk tarım sektöründe sahip olduğu konumu, ürün çeşitliliği ve tarımsal üretim değeri ile Antalya Türkiye birinciliğini elde etmiştir. Hiç şüphesiz elde edilen bu başarıda özveriyle çalışan, yenilikleri benimseme gayreti ve isteği ile tarımsal faaliyetleri sürdüren, çağın ve dünya pazarlarının gerektirdiği koşullara adapte olmayı başarabilmiş çiftçilerimizin payı büyüktür. Antalya'da tarımının gelişmesine ve büyümesine katkı koyan 152 bin 135 çiftçi ailesi bulunmaktadır. Aile çiftçiliği tüm dünyada tarımın en etkin birimi olarak kabul edilmektedir. Aile temelli tüm tarımsal faaliyetler aile çiftçiliği olarak nitelendirilmektedir. Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) önerisi üzerine 2014 yılının Uluslararası Aile Çiftçiliği Yılı olarak ilan edilmiştir. Yılın temel amacı açlık ve yoksullukla mücadele ve doğal kaynakların korunması açısından aile çiftçiliğinin öneminin vurgulanmasıdır."

Dallı, Türkiye ve Antalya tarımının gelişmesinde çok büyük katkısı olan ve önümüzdeki yıllarda da bu başarıyı devam ettireceğine inandığı çiftçilerin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü kutladı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement