14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü - Son Dakika
Güncel

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü

TBMM Başkanvekili ve CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, "Dünyada milyarlarca insanın hayatını sürdürmesi çiftçilere bağlı.Yediğimiz ve içtiğimiz tüm gıdalarda çiftçilerimizin hakkı ve alın teri var." dedi.

14.05.2018 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanvekili ve CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, "Dünyada milyarlarca insanın hayatını sürdürmesi çiftçilere bağlı.Yediğimiz ve içtiğimiz tüm gıdalarda çiftçilerimizin hakkı ve alın teri var." dedi.

Tüzün, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, çiftçilerin sorunlarını ve sorunların da çözüm yollarını bildiklerini belirterek, yaşadıkları zorlukların kader olmadığını ifade etti.

Çiftçinin, zor şartlarda, yağmur çamur demeden, gecelerini gündüzlerine katarak ürettiklerini belirten Tüzün, mesajında şunları kaydetti:

"Dünyada milyarlarca insanın hayatını sürdürmesi çiftçilere bağlı. Yediğimiz, içtiğimiz tüm gıdalarda çiftçilerimizin hakkı ve alın teri var. Sofralarımızdan üç öğün hiçbir şeyi eksik bırakmamak için topraktan aldığınız ürüne emeklerini, sevgilerini katıyorlar. Ülkemizin gelişmesi, ekonominin büyümesi, refah seviyemizin yükselmesi, sofralarımıza sağlıklı ve güvenli gıda gelmesi için her türlü fedakarlığı gösteren çiftçilerimizin değeri ne yazık ki bilinmiyor. Her türlü cefayı çekmenize karşın emeğinizin karşılığını alamıyor, aileleriniz yeterli refah seviyesine yükselemiyor. Ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, "milletimizin efendisi" sözü ne yazık ki hayata aktarılamıyor.Onuruyla yaşam tarzıyla toplumumuzun her kademesinde saygınlığı hak eden çiftçilerimizin hak ettiği refah düzeyine ulaşması için bizlere, sizlere, toplumun her ferdine büyük görevler düşüyor.Tarım açısından cennet gibi bir ülkede yaşıyoruz.Ancak sizlere gereken önem verilmediği için Anadolu'nun her yerinde yetişebilen ürünler bile ithal ediliyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement